Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hét

2010.02.04

Hét

 

   Golyók süvítettek el a fülem mellett, a falba fúródtak, szétroncsolták a bútorokat, és hatalmas toll és porfelhőt vertek fel. Micsoda esztelenség!

   Az öreg biztonsági őr mocorogni kezdett a karjaimban. A lövöldözés okozta sokk miatt elájult, de most már kezdett magához térni, laposakat pillogott. Nem engedhettem meg, hogy felébredjen, ezért gyorsan belecsíptem ez ponton a nyakába, mire békésen elernyedt. Csak bezavart volna.

   Az ostoba bankrablók abbahagyták végre a tüzelést, és körülnéztek. De sehol sem találták az elméletben véres masszává lyuggatott testemet. Talán ha fölnéztek volna, de nem, egymást túlordítva lökdösődtek. Üvöltöttek a félelemtől és a bosszússágtól. Amatőrök…

   Gondoltam, nem várom meg, amíg észre vesznek.  Hangtalanul leereszkedtem mögöttük a földre, óvatosan lefektettem az őrt, aztán felegyenesedtem. Valószínűleg megérezhették, hogy valami nincs rendben, de mielőtt kiadhatták volna maguknak a parancsot, hogy megforduljanak és lőjenek, gyorsan megcsíptem mindegyik nyakát. Hát ez a mai nem az ő napjuk, az egyszer biztos.

   Ezek után felnyaláboltam szerencsétlen öreget, és kirohantam vele Türkizékhez. Mire feleszméltek, addigra a négy bűnöző is ott hevert lefegyverezve a lábuk előtt.

ZéTé egy hosszú pillanatig nézett összehúzott szemekkel, aztán így szólt:

 - Ez… gyors volt – mekegte elképedve.

 - Kösz! Hé, Türkiz! Ügyes voltam? – A teremtőm szélesen elvigyorodott.

 - Naná! Sima ügy volt, nem igaz?

 - De igaz. Nekem tényleg az volt, viszont neked… Már bentről megéreztem, hogy annyira aggódtál, hogy leizzadtál. Ugye? – kérdeztem tőle somolyogva. Sokáig bámult rám ugyanúgy, ahogy az imént ZéTé.

 - Te most gúnyolódsz?

 - Á neeeem… Figyelj Türkiz, pattanjunk meg, nézzük meg Budapestet… - rángattam meg a karját.

 - De Tomi…! Hosszú ideje nem is láttam…

 - Na és! A testvéred nem? Eleget láttad már… Na, gyere!

 - Anna! Várj egy kicsit! – Hát én vártam. Időközben bementünk az őrsre, hogy kihallgassák a bankrablókat. Aztán Jégkisasszony behívta Türkizt és ZéTét Padlizsánhoz, hogy lejelentsék neki a történteket. Nem volt hozzá ingerem, hogy beszívjam annak az embernek az ocsmány, gyomorforgató szagát, ezért inkább feltérképeztem a Rablás - Gyilkosság Ügyosztályt, ahol ZéTé is dolgozott. Alig tettem pár lépést, máris megállított egy keskenyre nyírt bajuszú, sűrű, rövid ezüsthajú, tagbaszakadt, erőteljes, testépítő felépítésű férfi, aki a hóna alá szíjazva viselte fegyverét. Sötétvörös kockás, rövid ujjú inget, sötétbarna élére vasalt nadrágot, és – szerintem -, lakkcipőt viselt.

 - Elnézést – mondta ő és ahogy elém lépett, még hatalmasabbnak tűnt, mint egyébként. Mindazonáltal felettébb udvariasnak tűnt, - hölgyem, de civilek számára a rendőrőrs épületének ez a része tiltott terület. Megtudhatnám a nevét és az okot, amiért itt tartózkodik?

 - Hát hogyne – feleltem én olyan illedelmesen, ahogy csak tudtam, - Vámpír Anna vagyok. Nem volt kedvem bemenni Padlizsánhoz Türkizzel és ZéTével, ezért idejöttem, hogy felderítsem a terepet…

 - Tessék? Kihez, és kikkel?

 - Oh, bocsánat… a főkapitányhoz Zamárdi Tamással és Zamárdi Zoltánnal.

 - Zamárdi Zoltán? Az a Zamárdi Zoltán?! Atya úr isten! Akkor ezek szerint kegyed az a személy, akit a professzor úr létre hozott?

 - Igen…

 - Bocsásson meg, még be sem mutatkoztam. A nevem Diószegi András Bertalan, és amint látja – düllesztette ki a mellkasát, - én vagyok a rablás – gyilkosságiak főosztály vezető nyomozója. Ezek a fiúk…

 - HÉ!!! – csattant fel közvetlenül mellettem egy felháborodott női hang . – Krisztiről, Juliról és rólam nem szól a fáma, teee… hím soviniszta disznó!

 - Épp most akartam mondani, feminista dög! Végig kéne hallgatni, amit mondok, és csak aztán ugatni nem gondolod?! – förmedt rá Diószegi András Bertalan az új nőre.

   Na ő is különösen nézett ki. Egész barnás színű volt a bőre, szép arcú, csillogó, sötétvörös ajkú, enyhén hajlott orrú, szúrós méz sárga szemű fiatal nő volt, hosszú fényes fekete haja még összefonva is a fenekét verdeste. Rikító virágmintás mini ruhát viselt fekete farmerja és bakancs fölött. A maga részéről a szolgálati fegyvert piros lakkövvel övvel összefogott ruhácskája alatt viselte a combjára erősítve.

   Se perc alatt megfeledkeztek rólam, olyan gyorsan el kezdtek vitatkozni a nők jogairól, meg bizonyos udvariassági szabályokról, hogy csak lestem. Magamban eldöntöttem, hogyha Jég kisasszonyt úgy hívom ahogy, akkor ezt a nőt, aki már első ránézésre is az ellentéte, biztosan Foszfornak fogom hívni, hiszen ugyanolyan robbanékony, mint az a kis fehér por, amelyikről Türkiz egyik könyvében olvastam. A másikat, a férfit, pedig Lakkcsukásnak. Mert LAKK cipőt visel, viszont Türkiz korábban használta a cipőjére azt a szót, hogy torna CSUKA…

   Mindazonáltal nagyon rájuk untam. Gyorsan kioldalaztam a látóterükből. A többi munkatársuk csak sóhajtozott, és rosszallóan megcsóválta a fejét. Foszfor és Lakkcsukás bizonyára sokat veszekszenek munkaidőben. Nagyon idegesítő lehet.

   De Foszfor észrevett, és hátat fordított Lakkcsukásnak, és jó hangosan rám köszönt.

 - Helló-helló! Hová lesz a séta, csaje?

 - Tessék? – nem értettem a csaje szót. Ám mielőtt felelhetett volna, Lakkcsukás, okoskodva, kioktató hangon közbevágott:

 - Ő Vámpír Anna, akit Zamárdi professzor úr talált fel! Csak körülnéz, szállj már le róla!

 - Köszönni azért szabad nem?! Anna! Már sokat hallottam rólad! Örülök, hogy megismerhetlek személyesen! Meg kell mondjam – kacsintott rám cinkosan, - már nagyon vártunk téged ahányan csak vagyunk. Hála Z-nek, sokkal jobban el tudjuk majd kapni azokat a szemétládákat!

 - Ha te mondod… Mi az, hogy csaje? – A választ azonban sosem tudtam meg, mert ekkor beviharzott Jég kisasszony, rózsás parfümfüstben Türkizzel, ZéTével, Padlizsánnal, és egy másik cingár, idegesnek tűnő pasassal, aki Hajnal Karesz, tűzszerész feliratú kitűzőt viselt a mellényébe csíptetve.

 - Anna! Vészhelyzet van! Valami barom fel akarja robbantani az egész Duna Plázát, jönnöd kell! – hadarta zihálva Türkiz.

 - Már megint?! – mordult fel Foszfor. – Most komolyan, csak ebben az évben húsz bejelentés jött onnan, és soha semmit nem találtatok Karesz!

 - Ez most azonban igazi riasztás – dünnyögte cérnavékony alkatához képest meglepően mély hangon Karesz, és szórakozottan pattintgatni kezdte a lángot, egy cirádás vörösréz öngyújtóval. – Sietnünk kell, a visszaszámlálás épp most kezdődött el… Tíz percünk maradt. Szerencsére, a személyzet és a vásárlók nagyja már elhúzott az épületből…

 - Akkor mennünk kéne nem? Te, Pirószaki, útközben elmondod, hogy mi fog várni a helyszínen – parancsoltam rá a körülöttem toporgókra. – Türkiz kocsijával megyünk, az gyorsabb. ZéTé, hozz egy villogót, legálisan kell túllépnünk  a megengedett sebességhatárt. Foszfor – fordultam a csajézóshoz, - arra a kérdésre még visszatérünk. Na gyerünk! Az a bomba nem hatástalanítja magát!

   Türkiz elismerően rám mosolygott, megragadtam a kezét, és elszáguldottam vele az autójáig, majd visszamentem a többiekért, és őket is meggyorsítottam. Szerencsére Padlizsán nem akart velünk jönni…

   Nagyon zavart a villogó éles, vijjogó hangja, ezért befogtam a fülem, és kétrét görnyedtem, viszont egy szavam sem lehetett: Türkiz 80 kilométer per óra helyett 190-nel tépett végig az amúgy is zsúfolt utakon. Csodálom, hogy nem szenvedtünk balesetet, de mindenki félreállt az utunkból, úgyhogy abszolúte nem volt gond.

   Türkiz megmutatta, úgyhogy a hűtővé alakított kesztyűtartóból elő tudtam halászni egy másik palack vért. Szerencsére volt mivel csillapítanom hirtelen rám törő vérszomjamat. Nem hiszem, hogy jót tett volna a közhangulatnak, ha letekerem például Jég kisasszony fejét, aki felettébb idegeskedve, feszülten és tartózkodóan pillantgatott felém, ami amúgy is csábítóan hatott rám.

   Hátradőltem, és megpróbáltam úgy élvezni a vér ízét, hogy közben kizárom az idegtépő visítást, mikor Pirószaki reszketegen megkérdezte:

 - A-az… az üvegben… az vér? Nagyon hasonlít rá…

 - Mert az is – mormoltam, és kicsit dühített, hogy megzavart. És ez a nínózás… Úgy látszik ez az én… öö… heppem?

 - Mi? Hogy-hogy? Te vért iszol?

 - Persze – feleltem a lehető legtermészetesebb hangon, és ameddig lehetett, beledugtam az ujjam a palackba, hogy amíg az üveg engedi, kinyaljam a falára tapadt vért, majd miután végeztem, visszatettem azt a kesztyűtartóba.

 - De miért? Van valami mániád? Vagy téveszméd? – Összenéztem Türkizzel, aki lemondóan felsóhajtott.

 - Egy újabb szabályt kell felállítanunk – motyogta az orra alatt.

 - Egy újabb idegesítő szabályt – kontráztam rá epésen, - de legyen. Nem fogok pánikot kelteni, ahogy ígértem… - Hátrafordultam Pirószakihoz, aki az ülésbe préselődve meresztett rám nagy csodálkozó nyuszi szemeket.

 - Ha bárkinek elmondod, megöllek – közöltem vele negédesen, és a biztonság kedvéért rávillantottam egy ezer wattos mosolyt.

 - R-rendben – brummogta megszeppenve.

 - Helyes – morogtam, és előrefordultam. Éreztem, hogy Türkiz a tekintetemet keresi –összemosolyogtam vele.

   Hamarosan megérkeztünk a Duna Plázához. Ez előtt az épület előtt is rengetegen voltak, körülbelül ugyanazok, mint annál a banknál.A rendőrök mellett azonban tűzoltók, más tűzszerészek, bombaszakértők is jelen voltak még, az elmaradhatatlan újságíró horda mellett.

   Pirószaki kapkodva elmondta, hogy egy öngyilkos merénylőről van szó, aki jelenleg a pláza tetején dekkol, annyi robbanóanyaggal a nyakában, amennyit még a második világháborúban sem használtak fel ( - mi az a második világháború?). Állítólag azért akarja felrobbantani a helyet, mert korábban ott dolgozott, de kirúgták, és elveszítette mindenét. Munka nélkül pedig az ő életének sem volt többé értelme, viszont mindenképpen bosszút akart állni. Sajnos, a tag biztosra akart menni, ezért visszaszámlálóval, és elsütő gombbal is ellátta azt a szerkezetet. Az utóbbira pedig ráfeszült az ujja. És ha azt felengedi, a visszaszámlálásnak vége, és akkor bumm…

   Az a tíz perc meg elvileg arra kell neki, hogy a tetőn minden sérelmét a volt főnöke fejéhez vágja… Szerintem azért ő sem normális. A helyében én írásban küldtem volna el a főnököt, és egyből felrobbantottam volna az egész kócerájt, de ő tudja. Sajnos számítania kellett volna arra a lehetőségre, hogy esetleg egy nehéz eseteket megoldó vámpírt állítanak rá, aki mindenképp leállítja majd. De hát ez van. Így járt… Legközelebb – már ha lesz neki egyáltalán -, biztos ügyesebb lesz.

   Besétáltunk Pirószakival ebbe a lenyűgöző, hatalmas fém-üveg házba. Bent is minden ilyen anyagból, na meg műanyagból volt. Sétáltunk egy darabig a kihalt üzletek között, valahonnan messziről tompa morajlást, és zenét hallottam – Pirószaki szerint bizonyára már nem volt idő kikapcsolni a mozi részben futó filmeket. Éppen magyarázni kezdte, hogy melyikre akar beülni, ha elkaptuk a bombázót – így hívta a merénylőt -, mikor fentről az üvegtető felől mozgást érzékeltem.

   Felnézve a giccses papírnapocskák között egyenesen ráláttam a bombázó talpára. Megállítottam Pirószakit.

 - Még nem értük el a személyzeti liftet – kezdte, de aztán felpillantott ő is, és így már megértette a jelzésemet.

   Nézegettem a bombázónkat egy darabig, aztán hirtelen támadt egy ötletem.

 - Maradj itt – mondtam Pirószakinak – lehozom neked.

 - De hogyan… - meg sem vártam, hogy végigmondja, egyszerűen csak gyorsan lekuporodtam, aztán elrugaszkodtam, és kilőttem az üvegtető felé…

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

emafeewurt

(fllima, 2018.08.22 07:11)

<a href=http://canadian-pharmasy.com>where to buy real cialis online</a>
buy cialis super force http://canadian-pharmasy.com

obfqioh

(xbmugb, 2018.08.22 00:37)

<a href=http://canada-pharmaci.com>order cialis online usa</a>
viagra cialis online uk http://canada-pharmaci.com

rayogq

(jridzb, 2018.08.21 02:06)

[url=http://propecial.com]buy cheapest propecia online[/url]
propecia ohne rezept kaufen http://propecial.com

oxizkf

(lhgdpm, 2018.08.19 23:44)

cialis to buy http://cialisn.com
[url=http://cialisn.com]cialis tadalafil[/url]

В плей-офф еврокубков пробьются все три украинских клуба

(MatthewIneno, 2018.08.15 00:49)

[url=http://www.ukrainefootball.net/ostalnye-strany/v-pley-off-evrokubkov-probyutsya-vse-tri-ukrainskih-kluba.html]http://www.ukrainefootball.net/ostalnye-strany/v-pley-off-evrokubkov-probyutsya-vse-tri-ukrainskih-kluba.html[/url]
Горняки в группе F Лиги Чемпионов ворвались в борьбу за плей-офф, хотя изначально казалось, что в таком квартете занять даже 3-е место — очень трудная задача. Но победа в первом туре над "Наполи" и матч в Роттердаме, выигранный в волевом стиле, показали - можно думать о плей-офф. Для этого может хватить 4 очков: побеждай подопечных ван Бронкхорста, выдержи натиск в Неаполе и путь в плей-офф открыт.

Test1

(CarrollPiClulk, 2018.08.14 23:39)

[url=https://test1test2test3.com]Test1234[/url]

cdxbds

(yhjesx, 2018.08.14 09:10)

<a href=http://canadian-pharmacyon.com>viagra com</a>
buy viagra http://canadian-pharmacyon.com

cdkdogviglgj

(gdrjcb, 2018.08.14 05:45)

[url=http://camadian-pharmacya.com]buy brand viagra 96 pills[/url]
viagra online coupon code http://canadian-pharmacya.com

Аренда жилья в Гурзуфе

(Yaltahelp, 2018.08.13 20:46)

Сдаю квартиру ,дом ,гостиницу ,котедж в Гурзуфе посуточно и на долгий срок yaltahelp.ru

купить косметику для спа

(RaymondBak, 2018.08.13 16:20)

кожаный кошелек женский купить украина купить косметику слик украина москва купить сумку хуго босс купить косметику в интернет магазине мас где купить косметику фабрики свобода в москве где можно купить профессиональную косметику wella брендовая косметика Академика Курчатова улица туш для ресниц Автомобильный проезд купить декоративную косметику лореаль женский кошелек vasheron известные итальянские сумки купить косметику евраше кошелек мужской Академика Павлова улица где купить декоративную косметику натура сиберика в уфе модные женские аксессуары осень-зима 2013-2014

японская корейская косметика москва http://poligrafuya.ru/shirokoformatnaya-pechat-na-steklooboyah/6868-2017-04-15.php брендовая косметика низким ценам http://pechatnik-msc.ru/srochnaya-shirokoformatnaya-pechat-na-plottere-kruglosutochno/607-2016-03-11.php купить новый искуственный стол Новохаритоново http://tipografia-moskva.ru/shirokoformatnaya-pechat-na-vinile-plenke-stroitelnoy-setke-bumage/5856-2017-02-27.php косметика для ног Юго-Западная http://pechatnik-msc.ru/tipografiya-pechat-garantiynih-talonov/2335-2016-06-30.php рюкзак 70 л цена http://pechatnik-msc.ru/bumaga-dlya-chekov/3495-2016-09-08.php

купить барсетку Братиславская корейская косметика в алматы с доставкой кошелек женский на молнии langres glaze купить косметику ja-de онлайн оушен корейская косметика secondary subacromial impingement syndrome купить косметику sothys в украине купить профессиональную косметику холи ленд в твери купить косметику питер set gregorios dialogos

какие экскурсии стоит посмотреть в тайланде http://raspechatat-vse.ru/sbornaya-pechat-tipografiya/6494-2017-04-01.php купить косметику джуст http://tipografia-moskva.ru/pechat-vizitok-bannerov-moskva/13973-2018-03-15.php вебаспект студия http://tipografia-moskva.ru/rpts-pechat-vizitok/20021-2018-10-31.php купить косметику dsm минск http://pechatnik-msc.ru/tipografiya-pechat-garantiynih-talonov/1393-2016-05-01.php купить косметику москва http://pechataem-msc.ru/priglasitelnie-na-zakaz/2825-2016-08-23.php

daniel klein наручные часы мужские наручные часы мужские разведка итальянские женские наручные часы часы женские наручные купить в спб магазины адреса наручные часы мактайм

Come nearby budget-priced vardenfil no medication

(FamesOrest, 2018.08.09 02:34)

pharmshop
[url=http://levitragls.com]levitra for sale
[/url] levitra and ejacukation
<a href="http://levitragls.com">levitra 20mg
</a> - levitra dosage 20 mg there have been
high street prescription levitra prices in uk

Suitable miserly tabs without remedy

(Jalondaw, 2018.08.07 12:29)

levitra hk
[url=http://levitragtr.com]levitra 20 mg price
[/url] levitra canadian pharmacy online settings
<a href="http://levitragtr.com">levitra 20mg
</a> - levitra information dosage registered users
does levitra work as well as levitra add.cgi

cqyjkflwritb

(kbheov, 2018.08.01 20:45)

<a href=http://canadian-pharman.com>viagra soft 180 pills</a>
is viagra online real http://canadian-pharman.com

Режим питания – как действенный метод избавления от лишней массы тела

(Thomasvew, 2018.07.29 11:38)

Диета – великолепный образ сбросить ненавистные кг., данное известный момент. Задерживаясь определенных рекомендаций, получится освобождаться от излишних сантиметров и нормализовать собственный общий облик. С общего изобилия приемов приема пищи возможно распределить на более действенные диетическое питание в целях избавления от лишней массы тела дома.
Подробнее:
<a href=http://dolara.net/poleznye-sovety/kak-vybrat-postelnoe-bele.html>для похудения</a>

биткоины где купить

(AltonPrell, 2018.07.27 11:57)

продать биткоин за наличные http://www.laterrazza-beb.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=881665 купить продать биткоин как купить биткоины за webmoney купить биткоин за пай пал http://www.t-ai.mx/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=300642 купить биткоины приват24 купить биткоины киви
5grtr5yger5

Малыши — это сегодня наше современное завтра и настоящее

(DonaldsAisk, 2018.07.24 15:40)

Детский портал, построен лично для Всех вас и всех ваших ребятни. Основополагающей идеей мероприятия несомненно считается - период препровождения с толком, радостью и весело. Мы верим читать детский вебсайт будет привлекательно далеко не обязательно молодым мамам, но и опытнейшим опекунам со стажем. Желательно, затем чтобы этот детский web-сайт сделался всем вам прочным товарищем и подсказчиком.
Подробнее:
<a href=http://alawer.ru/prazdniki/top-3-produkta-dlya-detej.html>развитие ребенка</a>

памятники на могилу фото и цены в новокузнецке

(Arthurhom, 2018.07.22 17:11)

немецкий национальный район алтайский край памятники на могилу некрасово http://forum.bitcoinfo.ru/viewtopic.php?f=10&t=68703 памятники на могилу фото гранит белый светлый памятник на могилу производство памятники на могилу фото памятники на могилу цена в харькове http://hi9898.com/upload/home.php?mod=space&uid=261303 зачем ставят памятник на могилу ангелы на памятник на могилу рисованный цена памятник на могилу из гранита
памятники на могилу цветное фото памятники на могилу в москве цены http://www.adhard.ru/forums.php?m=posts&q=6815&n=last#bottom заказать памятник на могилу в калуге виды памятников на могилу в калининграде нужно ли разрешение на установку памятника на могилу памятник на могилу в бишкеке цена памятник на двоих на могилу фото и цены

dns request not supported by name server windows activation

(Brandonspese, 2018.07.21 23:18)

allow windows update isa 2006 windows microsoft support center windows embedded compact 7 update download windows xp pro automatic updates greyed out taxcut will not support windows me windowsupdate com c games for windows live update download java updates for windows 7 64 bit windows 7 no update history windows 2000 server dst update mcafree blocks windows live updates and hotmail mocrosoft windows update update for windows xp sp3 to enable remote app vmware windows 7 aero support windows vista update 3 of 3 0

windows phone 7.8 update for htc surround [url=http://supporter-windows.com/windows-applications-are-not-supported-on-os-x/16130-2018-06-04.php]microsoft office 2002 update windows 7[/url] windows server 2012 itanium support [url=http://windows-tools.com/will-windows-rt-support-flash/7742-2017-05-07.php]automatic update date time windows xp[/url] soundtaxi windows 7 update [url=http://help-support-microsoft.com/vista-policy-windows-update/15212-2018-03-31.php]update manager error 5 windows 7[/url] automatic updates service missing windows 2003 [url=http://windows-tools.com/windowsupdate-80071aa7/461-2016-03-07.php]dvd support for windows[/url] update voor basiscertificaten windows 7 [url=http://tools-windows.com/hdaudio-sys-update-windows-7/4913-2016-12-03.php]windows 7 64 bit update error 800b0100[/url]

windows mobile 2003 se yakumo update windows server 2008 keeps rebooting after update windows 8 stop update reboot ati radeon x1200 update for windows 7 windows updates crashing my computer and reinstall of windows xp hardware assisted virtualization support windows 7 standard vga graphics adapter update windows 7 hp fatal failed to open microsoft.windows update page home windows installer service download windows 7 64 bit

how to reinstall video drivers windows vista [url=http://assist-windows.com/cara-update-manual-windows-8/17842-2018-06-27.php]stop checking windows update for drivers[/url] windows update telechargement bloqu [url=http://tools-windows.com/allow-users-to-install-windows-updates/2890-2016-08-06.php]how do i reinstall windows xp over windows 7[/url] install websphere node agent windows service [url=http://support-microsoft-help.com/reinstaller-version-oem-windows-7/7557-2017-05-03.php]windows xp service pack 3-dateien in den windows xp-installationsordner integrieren[/url] will i lose all my data if i reinstall windows [url=http://assistwindows.com/pointing-windows-update-wsus-server/6284-2017-02-28.php]windows update site for xp not working[/url] software gratuito de null windows update [url=http://assistwindows.com/windows-7-defender-update-download/14984-2018-04-06.php]reinstall windows 7 raid 0[/url]

prevent windows update from installing code 6af windows update removing windows updates command line imapi2 update windows xp windows update scheduler

цены на авиабилеты от хабаровска до ю сахалинска

(DonaldMoows, 2018.07.21 23:05)

как узнать о бронировании авиабилета стоимость авиабилета с одессы до парижа y билет самолет ставрополь москва следить за ценой авиабилета цена билета на самолет до сухуми и обратно учет и выдача билетов на самолет в организации дешевые авиабилеты по поволжью счета фактуры на усн по авиабилетам 2015 падают цены на авиабилеты расписание и цены на авиабилеты москва саранск стоимость билетов на самолет симферополь челябинск стоимость билета на самолете с киева до симферополя у кого лучше покупать билеты на самолет отзывы что значит добор авиабилетов стоимость авиабилетов на рейсы по маршруту киев тель авив киев

y билеты на самолет в ставрополь дешево http://www.giannibuscaglia.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=31522 киев софия дешевые авиабилеты http://christmas-toys.co.uk/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=139587 дешевые билеты на самолет сургут минеральные воды http://www.fantasiapetroli.it/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=427600 ту ту авиабилеты до черногории http://www.mesoforum.de/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=6336 казань нячанг авиабилеты http://www.dom-ita.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=289071

электронный авиабилет отчет командировка цена на авиабилеты санкт петербург сша спб юнона и авось дк выборгский купить билеты челябинск гагры авиабилеты цены на авиабилеты из пулково цена авиабилетов москва тенерифе турагентство харьков амстердам брюссель авиабилеты стоимость авиабилетов за месяц вперед на нальчик y авиабилет саратов санкт петербург стоимость авиабилета кипр турция

y авиабилеты в богларию на лето 2012 http://houseyourpony.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=287156 гостиница кама продажа авиабилетов http://zenkutu.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=242903 снизятся ли цены на авиабилеты в душанбе http://www.pentapolis.info/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=129184 реквизиты туристической компании травелата авиабилеты http://besi.nurpaenerji.com.tr/component/k2/itemlist/user/177311 цены на авиабилеты в душанбе в январе http://www.smarthomeuniversity.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1330391

стоимость авиабилетов г москва г сочи дешевые авиабилеты из симферополя в нижний новгород стоимость авиабилета в сан диего сша y авиабилет москва ашхабад дешевые билеты на самолет в амстердам

Подбираем безукоризненный интернет-сайт о вопросах представительниц слабого пола

(Kevinmaype, 2018.07.21 13:58)

Полный караван важной и подходящей для представительниц слабого пола информации, оазис ценных советов по осуществлению семейного хозяйства, по кулинарии и сбережению молодости – абсолютно все это перед вами на разделах нашего сайта. Вкусные рецепты и консультации здоровья человека, триумф семейных взаимоотношений и фокусы ребят, забота за кожей лица и правильный makeup, пилотирование авто и эффективные роды, а ещё тысячи остальных полезностей – здесь вы лично сумеете пробежать глазами все, что волнует милых женщин.
Подробнее:
<a href=http://mosgaz.net/psixologiya/8206-sekrety-xoroshego-nastroeniya.html>Женское здоровье</a>


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19

Következő »