Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hét

2010.02.04

Hét

 

   Golyók süvítettek el a fülem mellett, a falba fúródtak, szétroncsolták a bútorokat, és hatalmas toll és porfelhőt vertek fel. Micsoda esztelenség!

   Az öreg biztonsági őr mocorogni kezdett a karjaimban. A lövöldözés okozta sokk miatt elájult, de most már kezdett magához térni, laposakat pillogott. Nem engedhettem meg, hogy felébredjen, ezért gyorsan belecsíptem ez ponton a nyakába, mire békésen elernyedt. Csak bezavart volna.

   Az ostoba bankrablók abbahagyták végre a tüzelést, és körülnéztek. De sehol sem találták az elméletben véres masszává lyuggatott testemet. Talán ha fölnéztek volna, de nem, egymást túlordítva lökdösődtek. Üvöltöttek a félelemtől és a bosszússágtól. Amatőrök…

   Gondoltam, nem várom meg, amíg észre vesznek.  Hangtalanul leereszkedtem mögöttük a földre, óvatosan lefektettem az őrt, aztán felegyenesedtem. Valószínűleg megérezhették, hogy valami nincs rendben, de mielőtt kiadhatták volna maguknak a parancsot, hogy megforduljanak és lőjenek, gyorsan megcsíptem mindegyik nyakát. Hát ez a mai nem az ő napjuk, az egyszer biztos.

   Ezek után felnyaláboltam szerencsétlen öreget, és kirohantam vele Türkizékhez. Mire feleszméltek, addigra a négy bűnöző is ott hevert lefegyverezve a lábuk előtt.

ZéTé egy hosszú pillanatig nézett összehúzott szemekkel, aztán így szólt:

 - Ez… gyors volt – mekegte elképedve.

 - Kösz! Hé, Türkiz! Ügyes voltam? – A teremtőm szélesen elvigyorodott.

 - Naná! Sima ügy volt, nem igaz?

 - De igaz. Nekem tényleg az volt, viszont neked… Már bentről megéreztem, hogy annyira aggódtál, hogy leizzadtál. Ugye? – kérdeztem tőle somolyogva. Sokáig bámult rám ugyanúgy, ahogy az imént ZéTé.

 - Te most gúnyolódsz?

 - Á neeeem… Figyelj Türkiz, pattanjunk meg, nézzük meg Budapestet… - rángattam meg a karját.

 - De Tomi…! Hosszú ideje nem is láttam…

 - Na és! A testvéred nem? Eleget láttad már… Na, gyere!

 - Anna! Várj egy kicsit! – Hát én vártam. Időközben bementünk az őrsre, hogy kihallgassák a bankrablókat. Aztán Jégkisasszony behívta Türkizt és ZéTét Padlizsánhoz, hogy lejelentsék neki a történteket. Nem volt hozzá ingerem, hogy beszívjam annak az embernek az ocsmány, gyomorforgató szagát, ezért inkább feltérképeztem a Rablás - Gyilkosság Ügyosztályt, ahol ZéTé is dolgozott. Alig tettem pár lépést, máris megállított egy keskenyre nyírt bajuszú, sűrű, rövid ezüsthajú, tagbaszakadt, erőteljes, testépítő felépítésű férfi, aki a hóna alá szíjazva viselte fegyverét. Sötétvörös kockás, rövid ujjú inget, sötétbarna élére vasalt nadrágot, és – szerintem -, lakkcipőt viselt.

 - Elnézést – mondta ő és ahogy elém lépett, még hatalmasabbnak tűnt, mint egyébként. Mindazonáltal felettébb udvariasnak tűnt, - hölgyem, de civilek számára a rendőrőrs épületének ez a része tiltott terület. Megtudhatnám a nevét és az okot, amiért itt tartózkodik?

 - Hát hogyne – feleltem én olyan illedelmesen, ahogy csak tudtam, - Vámpír Anna vagyok. Nem volt kedvem bemenni Padlizsánhoz Türkizzel és ZéTével, ezért idejöttem, hogy felderítsem a terepet…

 - Tessék? Kihez, és kikkel?

 - Oh, bocsánat… a főkapitányhoz Zamárdi Tamással és Zamárdi Zoltánnal.

 - Zamárdi Zoltán? Az a Zamárdi Zoltán?! Atya úr isten! Akkor ezek szerint kegyed az a személy, akit a professzor úr létre hozott?

 - Igen…

 - Bocsásson meg, még be sem mutatkoztam. A nevem Diószegi András Bertalan, és amint látja – düllesztette ki a mellkasát, - én vagyok a rablás – gyilkosságiak főosztály vezető nyomozója. Ezek a fiúk…

 - HÉ!!! – csattant fel közvetlenül mellettem egy felháborodott női hang . – Krisztiről, Juliról és rólam nem szól a fáma, teee… hím soviniszta disznó!

 - Épp most akartam mondani, feminista dög! Végig kéne hallgatni, amit mondok, és csak aztán ugatni nem gondolod?! – förmedt rá Diószegi András Bertalan az új nőre.

   Na ő is különösen nézett ki. Egész barnás színű volt a bőre, szép arcú, csillogó, sötétvörös ajkú, enyhén hajlott orrú, szúrós méz sárga szemű fiatal nő volt, hosszú fényes fekete haja még összefonva is a fenekét verdeste. Rikító virágmintás mini ruhát viselt fekete farmerja és bakancs fölött. A maga részéről a szolgálati fegyvert piros lakkövvel övvel összefogott ruhácskája alatt viselte a combjára erősítve.

   Se perc alatt megfeledkeztek rólam, olyan gyorsan el kezdtek vitatkozni a nők jogairól, meg bizonyos udvariassági szabályokról, hogy csak lestem. Magamban eldöntöttem, hogyha Jég kisasszonyt úgy hívom ahogy, akkor ezt a nőt, aki már első ránézésre is az ellentéte, biztosan Foszfornak fogom hívni, hiszen ugyanolyan robbanékony, mint az a kis fehér por, amelyikről Türkiz egyik könyvében olvastam. A másikat, a férfit, pedig Lakkcsukásnak. Mert LAKK cipőt visel, viszont Türkiz korábban használta a cipőjére azt a szót, hogy torna CSUKA…

   Mindazonáltal nagyon rájuk untam. Gyorsan kioldalaztam a látóterükből. A többi munkatársuk csak sóhajtozott, és rosszallóan megcsóválta a fejét. Foszfor és Lakkcsukás bizonyára sokat veszekszenek munkaidőben. Nagyon idegesítő lehet.

   De Foszfor észrevett, és hátat fordított Lakkcsukásnak, és jó hangosan rám köszönt.

 - Helló-helló! Hová lesz a séta, csaje?

 - Tessék? – nem értettem a csaje szót. Ám mielőtt felelhetett volna, Lakkcsukás, okoskodva, kioktató hangon közbevágott:

 - Ő Vámpír Anna, akit Zamárdi professzor úr talált fel! Csak körülnéz, szállj már le róla!

 - Köszönni azért szabad nem?! Anna! Már sokat hallottam rólad! Örülök, hogy megismerhetlek személyesen! Meg kell mondjam – kacsintott rám cinkosan, - már nagyon vártunk téged ahányan csak vagyunk. Hála Z-nek, sokkal jobban el tudjuk majd kapni azokat a szemétládákat!

 - Ha te mondod… Mi az, hogy csaje? – A választ azonban sosem tudtam meg, mert ekkor beviharzott Jég kisasszony, rózsás parfümfüstben Türkizzel, ZéTével, Padlizsánnal, és egy másik cingár, idegesnek tűnő pasassal, aki Hajnal Karesz, tűzszerész feliratú kitűzőt viselt a mellényébe csíptetve.

 - Anna! Vészhelyzet van! Valami barom fel akarja robbantani az egész Duna Plázát, jönnöd kell! – hadarta zihálva Türkiz.

 - Már megint?! – mordult fel Foszfor. – Most komolyan, csak ebben az évben húsz bejelentés jött onnan, és soha semmit nem találtatok Karesz!

 - Ez most azonban igazi riasztás – dünnyögte cérnavékony alkatához képest meglepően mély hangon Karesz, és szórakozottan pattintgatni kezdte a lángot, egy cirádás vörösréz öngyújtóval. – Sietnünk kell, a visszaszámlálás épp most kezdődött el… Tíz percünk maradt. Szerencsére, a személyzet és a vásárlók nagyja már elhúzott az épületből…

 - Akkor mennünk kéne nem? Te, Pirószaki, útközben elmondod, hogy mi fog várni a helyszínen – parancsoltam rá a körülöttem toporgókra. – Türkiz kocsijával megyünk, az gyorsabb. ZéTé, hozz egy villogót, legálisan kell túllépnünk  a megengedett sebességhatárt. Foszfor – fordultam a csajézóshoz, - arra a kérdésre még visszatérünk. Na gyerünk! Az a bomba nem hatástalanítja magát!

   Türkiz elismerően rám mosolygott, megragadtam a kezét, és elszáguldottam vele az autójáig, majd visszamentem a többiekért, és őket is meggyorsítottam. Szerencsére Padlizsán nem akart velünk jönni…

   Nagyon zavart a villogó éles, vijjogó hangja, ezért befogtam a fülem, és kétrét görnyedtem, viszont egy szavam sem lehetett: Türkiz 80 kilométer per óra helyett 190-nel tépett végig az amúgy is zsúfolt utakon. Csodálom, hogy nem szenvedtünk balesetet, de mindenki félreállt az utunkból, úgyhogy abszolúte nem volt gond.

   Türkiz megmutatta, úgyhogy a hűtővé alakított kesztyűtartóból elő tudtam halászni egy másik palack vért. Szerencsére volt mivel csillapítanom hirtelen rám törő vérszomjamat. Nem hiszem, hogy jót tett volna a közhangulatnak, ha letekerem például Jég kisasszony fejét, aki felettébb idegeskedve, feszülten és tartózkodóan pillantgatott felém, ami amúgy is csábítóan hatott rám.

   Hátradőltem, és megpróbáltam úgy élvezni a vér ízét, hogy közben kizárom az idegtépő visítást, mikor Pirószaki reszketegen megkérdezte:

 - A-az… az üvegben… az vér? Nagyon hasonlít rá…

 - Mert az is – mormoltam, és kicsit dühített, hogy megzavart. És ez a nínózás… Úgy látszik ez az én… öö… heppem?

 - Mi? Hogy-hogy? Te vért iszol?

 - Persze – feleltem a lehető legtermészetesebb hangon, és ameddig lehetett, beledugtam az ujjam a palackba, hogy amíg az üveg engedi, kinyaljam a falára tapadt vért, majd miután végeztem, visszatettem azt a kesztyűtartóba.

 - De miért? Van valami mániád? Vagy téveszméd? – Összenéztem Türkizzel, aki lemondóan felsóhajtott.

 - Egy újabb szabályt kell felállítanunk – motyogta az orra alatt.

 - Egy újabb idegesítő szabályt – kontráztam rá epésen, - de legyen. Nem fogok pánikot kelteni, ahogy ígértem… - Hátrafordultam Pirószakihoz, aki az ülésbe préselődve meresztett rám nagy csodálkozó nyuszi szemeket.

 - Ha bárkinek elmondod, megöllek – közöltem vele negédesen, és a biztonság kedvéért rávillantottam egy ezer wattos mosolyt.

 - R-rendben – brummogta megszeppenve.

 - Helyes – morogtam, és előrefordultam. Éreztem, hogy Türkiz a tekintetemet keresi –összemosolyogtam vele.

   Hamarosan megérkeztünk a Duna Plázához. Ez előtt az épület előtt is rengetegen voltak, körülbelül ugyanazok, mint annál a banknál.A rendőrök mellett azonban tűzoltók, más tűzszerészek, bombaszakértők is jelen voltak még, az elmaradhatatlan újságíró horda mellett.

   Pirószaki kapkodva elmondta, hogy egy öngyilkos merénylőről van szó, aki jelenleg a pláza tetején dekkol, annyi robbanóanyaggal a nyakában, amennyit még a második világháborúban sem használtak fel ( - mi az a második világháború?). Állítólag azért akarja felrobbantani a helyet, mert korábban ott dolgozott, de kirúgták, és elveszítette mindenét. Munka nélkül pedig az ő életének sem volt többé értelme, viszont mindenképpen bosszút akart állni. Sajnos, a tag biztosra akart menni, ezért visszaszámlálóval, és elsütő gombbal is ellátta azt a szerkezetet. Az utóbbira pedig ráfeszült az ujja. És ha azt felengedi, a visszaszámlálásnak vége, és akkor bumm…

   Az a tíz perc meg elvileg arra kell neki, hogy a tetőn minden sérelmét a volt főnöke fejéhez vágja… Szerintem azért ő sem normális. A helyében én írásban küldtem volna el a főnököt, és egyből felrobbantottam volna az egész kócerájt, de ő tudja. Sajnos számítania kellett volna arra a lehetőségre, hogy esetleg egy nehéz eseteket megoldó vámpírt állítanak rá, aki mindenképp leállítja majd. De hát ez van. Így járt… Legközelebb – már ha lesz neki egyáltalán -, biztos ügyesebb lesz.

   Besétáltunk Pirószakival ebbe a lenyűgöző, hatalmas fém-üveg házba. Bent is minden ilyen anyagból, na meg műanyagból volt. Sétáltunk egy darabig a kihalt üzletek között, valahonnan messziről tompa morajlást, és zenét hallottam – Pirószaki szerint bizonyára már nem volt idő kikapcsolni a mozi részben futó filmeket. Éppen magyarázni kezdte, hogy melyikre akar beülni, ha elkaptuk a bombázót – így hívta a merénylőt -, mikor fentről az üvegtető felől mozgást érzékeltem.

   Felnézve a giccses papírnapocskák között egyenesen ráláttam a bombázó talpára. Megállítottam Pirószakit.

 - Még nem értük el a személyzeti liftet – kezdte, de aztán felpillantott ő is, és így már megértette a jelzésemet.

   Nézegettem a bombázónkat egy darabig, aztán hirtelen támadt egy ötletem.

 - Maradj itt – mondtam Pirószakinak – lehozom neked.

 - De hogyan… - meg sem vártam, hogy végigmondja, egyszerűen csak gyorsan lekuporodtam, aztán elrugaszkodtam, és kilőttem az üvegtető felé…

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

cvs pharmacy toronto canada 101 mg

(WalterAcign, 2018.12.04 21:05)

Hi there! [url=http://canadianonlinepharmacyhq.com/]cvs drug prices list[/url] very good site http://canadianonlinepharmacyhq.com

canadiandrugs com review 276 mg

(Davidshego, 2018.12.04 00:30)

Howdy! [url=http://pharmacycanadian.bid/]canadian drugs without prescription[/url] good web site http://pharmacycanadian.bid

canadian pet pharmacy 68 mg

(WalterAcign, 2018.12.03 22:03)

Hi there! [url=http://canadianonlinepharmacyhq.com/]india online drugstore[/url] beneficial site http://canadianonlinepharmacyhq.com

Best Victoria workshop body work in Manhattan

(effiken, 2018.12.03 16:03)


The salon erotic invites visit one of the ways massage techniques, is what we do. The amazing masseurs our the spa salon will give you an unforgettable experience. The spa center is a place of rest and relaxation.
The spa center Aromatherapy massage in Miami
is currently considered most important method relax after the end of the strenuous working is body rub massage.
Lovely reception better understand in sensations and interests of a loved one - a common Nude massage, showing powerful stimulating effect. The skill Masseuses massage in Memphis opens space for experiments in building deep feelings, besides this is beautiful way state love and appreciation precious to man.
Carnal Aquapenous massage in Virginia Beach from Fervent the top model the massage. Clients can come to us in the erotic massage parlor and get several types of massage.

Molly from the school of the cactus erotic accessories massage in Los Angeles become will your private masseuse at any time.Massage room NY. - [url=https://tantric.massage-ny.com]tantric massage[/url]

canadian drug storea 372 mg

(WalterAcign, 2018.12.03 05:34)

Hi! [url=http://canadianonlinepharmacyhq.com/]canadian online drugstore[/url] great website http://canadianonlinepharmacyhq.com

Anaphylaxis To Amoxicillin KelWhosse

(KelWhosse, 2018.12.02 09:27)

Cialis Le Moins Cher Immigrer Au Canada Want To Buy Doxycycline [url=http://cialonlinecs.com]generic cialis from india[/url] Cheap Meltabs Viagra Define Zithromax Orlistat Delivry Cialis Zollfrei [url=http://cialvia.com]buy generic cialis[/url] Brand Pfizer Viagra Online order accutane from canada Cialis Online Sito Canadian Pharmacy Generic Viagra Viagra Quelle Efficacite [url=http://cialiorder.com]buy cialis[/url] Generic Cialis Sales In Uk Propecia Generic Proscar Finasteride Kamagra Infarto Viagra Online Doctor [url=http://sildenaf100.com]viagra[/url] Potenzmittel Viagra Bestellen Viagra 100 Achat Cialis Sans Ordonnance Forum Priligy Farmacias Chile Viagra Y Cialis Contrareembolso [url=http://viapill.com]viagra[/url] Buy Ciprofloxacin Hydrochloride Ophthalmic Solution Online Pharmacy Baku Zithromax Iron Interaction [url=http://ilfrc.com]viagra tipos[/url] Zithromax Pediatric Dose Calculator

Sex Shop Mount Vernon

(Antholror, 2018.12.02 05:16)

Now all is clear, many thanks for the help in this question. How to me you to thank?


http://alaayed.com/index.php/component/users/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=254728

best place to buy cialis online reviews 251 mg

(Darylvib, 2018.12.01 14:46)

Hello! [url=http://onlinepharmaciescanadarx.com/]buy perfect health cialis[/url] [url=http://cialissmx.com/]buy original cialis online[/url] [url=http://canadianpharmacyonlinehq.com/]is it safe to buy viagra in bali[/url] very good website

Официальный интернет-магазин сельско-хозяйственной и строительной техники champion

(ONCHETunny, 2018.12.01 06:02)

Магазин ЧЕМПИОН в городе Самаре представляет скидки на все виды снегоочистителей: снегоуборщик чемпион. champion помогает вам в работе и ремонте в доме и ценит ваше мнение.

Владельцы личных домов в зиму сталкиваются с проблемкой чистки снежного покрова. Чтобы сделать легче эту задачу, необходим снегоуборщик champion.
В настоящее время экономический рынок предоставляет очень образцов, типов снегоуборщиков.. Из
разнообразия наличествующего модельного ряда нужно остановить выбор оптимальный нужный вариант , который подходил бы всем желаниям и поисковым запросам. Мы промышленный импортер снегоуборочной техники.

Наша компания БензоТрейд это активно раскручивающаяся компания которая предает снегоуборочную оборудование.
Мы работаем по всей миру.

Бренд Champion на Российском рынке появился давно. Те, кто работают на своём участке знают его уже по одному фирменному знаку. ЧЕМПИОН это сельскохозяйственная техника которой можно пользоваться во все времена. Большинство из производимой агротехники от чемпион всесезонна и дополняет себя. Такая техника как: Мотокультиваторы может быть использована в обработки земли. В поливе ваших огородов легко справится такой агрегат от торгового бренда Чемпион как: МОЙКИ ВЫСОКОГО ДАВЛЕНИЯ.

За более подробной информацией можно обратиться на официальный сайт бренда чемпион.

Скидка 2,71% от стоимости любого товара, успей забрать свою скидку.

[url=https://www.benzotreid.ru/product/snegouborshhik-champion-st556/]снегоуборщик champion[/url]

can you buy cialis online yahoo answers 147 mg

(Darylvib, 2018.11.30 14:48)

Hello! [url=http://onlinepharmaciescanadarx.com/]buy cialis patong[/url] [url=http://cialissmx.com/]buy cialis pattaya[/url] [url=http://canadianpharmacyonlinehq.com/]buy viagra scotland[/url] very good website

смотреть сериал ведьма в хорошем качестве

(HectorTof, 2018.11.30 13:20)

Привет всем участникам! прикольный у вас сайт!
Нашел интересную базу кино: [b] смотреть мультфильм анастасия в хорошем качестве [/b] [url=http://kinokub.net/]http://kinokub.net/[/url]
Тут: фильм 2018 онлайн в хорошем качестве исторические http://kinokub.net/istoricheskiy/ список 2019
Тут: [url=http://kinokub.net/kriminal/]Лучшие криминальные фильмы смотреть[/url] Смотреть фильмы онлайн криминальные список 2019
Здесь: ариэль мультфильм онлайн в хорошем http://kinokub.net/multfilmy/ список 2018
Тут: http://kinokub.net/melodrama/3172-komediya-oshibok-chup-chup-ke-2006.html [b] Смотреть Комедия ошибок / Chup Chup Ke (2006) онлайн бесплатно [/b]
Тут: [url=http://kinokub.net/news/5317-semki-phenyana-so-stivom-karellom-priostanovleny.html] Съемки «Пхеньяна» со Стивом Кареллом приостановлены [/url] Съемки «Пхеньяна» со Стивом Кареллом приостановлены
Здесь: http://kinokub.net/semeynyy/6021-neuderzhimyy-aagadu-2014.html

Igoni52

(Wanip85, 2018.11.28 14:15)

https://welearnin.tumblr.com
https://flavoxate-buy-no-prescription.tumblr.com
https://saharamist.tumblr.com
https://mingau-de-chocolate.tumblr.com
https://buy-divalproex-125mg.tumblr.com
https://howsdoesitwork.tumblr.com
https://loucolobolupin.tumblr.com
https://fallen-lord-cypher.tumblr.com
https://jousestroked.tumblr.com
https://avecesfrancisca.tumblr.com
https://foreshu.tumblr.com
https://saudihyper.tumblr.com
https://keyameric0.tumblr.com
https://inferno-616.tumblr.com
https://cont--nue.tumblr.com

Комфортное жилье у моря - это просто!

(Shale, 2018.11.28 01:54)

Шале Ла Рош - проект для комфортной и благоустроенной жизни на Южном берегу Крыма. Удобные квартиры от 2.5 млн. рублей, гибкая система скидок, рассрочка и ипотека. Жить у моря - просто! http://shalelarosh.ru +7-918-469-25-86

Комфортное жилье у моря - это просто!

(Shale, 2018.11.28 01:51)

Шале Ла Рош - проект для комфортной и благоустроенной жизни на Южном берегу Крыма. Удобные квартиры от 2.5 млн. рублей, гибкая система скидок, рассрочка и ипотека. Жить у моря - просто! http://shalelarosh.ru +7-918-469-25-86

Комфортное жилье у моря - это просто!

(Shale, 2018.11.28 01:49)

Шале Ла Рош - проект для комфортной и благоустроенной жизни на Южном берегу Крыма. Удобные квартиры от 2.5 млн. рублей, гибкая система скидок, рассрочка и ипотека. Жить у моря - просто! http://shalelarosh.ru +7-918-469-25-86

Комфортное жилье у моря - это просто!

(Shale, 2018.11.28 01:48)

Шале Ла Рош - проект для комфортной и благоустроенной жизни на Южном берегу Крыма. Удобные квартиры от 2.5 млн. рублей, гибкая система скидок, рассрочка и ипотека. Жить у моря - просто! http://shalelarosh.ru +7-918-469-25-86

Комфортное жилье у моря - это просто!

(Shale, 2018.11.28 01:46)

Шале Ла Рош - проект для комфортной и благоустроенной жизни на Южном берегу Крыма. Удобные квартиры от 2.5 млн. рублей, гибкая система скидок, рассрочка и ипотека. Жить у моря - просто! http://shalelarosh.ru +7-918-469-25-86

xhhfrbu

(bbessw, 2018.11.27 09:49)

viagra for women http://canadlan-drugs.com

очистные сооружения цена

(Stooft, 2018.11.25 15:14)

В нашей фирме диагностирует скважины, производит Водоочистку для скважин.

В компании для вас естьв продажу(услуги) ЁМКОСТНОЕ И РЕЗЕРВУАРНОЕ ОБОРУДОВАНИЕ, Резервуары и емкости прямоугольные, Якорные мешалки, Термическая сушка осадков сточных вод, Водоприемный колодец, Тонкослойные модули (БМТ), Комплексы реагентного хозяйства (КРХ), ОДЪЕМНЫЕ УСТРОЙСТВА И МЕТАЛЛОКОНСТРУКЦИИ Балки, Закладные, ВОДООЧИСТНОЕ ОБОРУДОВАНИЕ Системы УФ-обеззараживания, ПОДЪЕМНЫЕ УСТРОЙСТВА И МЕТАЛЛОКОНСТРУКЦИИ Подъемники, ОЧИСТКА ЛИВНЕВЫХ СТОЧНЫХ ВОД Песколовки тангенциальные, НАСОСНОЕ И КОМПРЕССОРНОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (Грунфос, КСБ, Вило, КИТ, Взлёт, ТВП) Дозирование и разгрузка, ВОДОПОДГОТОВКУ Промышленные установки обратного осмоса, а также все для автомойки Автомойки на базе песчанно-гравийной фильтрации.

У нас вы найдете Обслуживание очистных сооружений, а также Пескоуловители, мы можем произвести Земляные работы и прокладка труб. Бурение скважин на воду, Инженерные изыскания, Ремонт систем водоснабжения.

Обслуживание скважин - [url=https://gmgd.ru/] Чистка фильтров скважин[/url]

Квартиры от застройщика в Крыму "Артек"

(shale.larosh, 2018.11.16 20:54)

Мечтаете жить у моря? Решение – это жилой комплекс «Шале Ла Рош» расположенный в экологически чистом поселке Крыма – Гурзуфе. 600 метров до моря, закрытая территория. Квартиры от 2,5 миллионов рублей с пропиской! Ипотека. http://shalelarosh.ru +7-918-469-25-86


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24

Következő »