Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hét

2010.02.04

Hét

 

   Golyók süvítettek el a fülem mellett, a falba fúródtak, szétroncsolták a bútorokat, és hatalmas toll és porfelhőt vertek fel. Micsoda esztelenség!

   Az öreg biztonsági őr mocorogni kezdett a karjaimban. A lövöldözés okozta sokk miatt elájult, de most már kezdett magához térni, laposakat pillogott. Nem engedhettem meg, hogy felébredjen, ezért gyorsan belecsíptem ez ponton a nyakába, mire békésen elernyedt. Csak bezavart volna.

   Az ostoba bankrablók abbahagyták végre a tüzelést, és körülnéztek. De sehol sem találták az elméletben véres masszává lyuggatott testemet. Talán ha fölnéztek volna, de nem, egymást túlordítva lökdösődtek. Üvöltöttek a félelemtől és a bosszússágtól. Amatőrök…

   Gondoltam, nem várom meg, amíg észre vesznek.  Hangtalanul leereszkedtem mögöttük a földre, óvatosan lefektettem az őrt, aztán felegyenesedtem. Valószínűleg megérezhették, hogy valami nincs rendben, de mielőtt kiadhatták volna maguknak a parancsot, hogy megforduljanak és lőjenek, gyorsan megcsíptem mindegyik nyakát. Hát ez a mai nem az ő napjuk, az egyszer biztos.

   Ezek után felnyaláboltam szerencsétlen öreget, és kirohantam vele Türkizékhez. Mire feleszméltek, addigra a négy bűnöző is ott hevert lefegyverezve a lábuk előtt.

ZéTé egy hosszú pillanatig nézett összehúzott szemekkel, aztán így szólt:

 - Ez… gyors volt – mekegte elképedve.

 - Kösz! Hé, Türkiz! Ügyes voltam? – A teremtőm szélesen elvigyorodott.

 - Naná! Sima ügy volt, nem igaz?

 - De igaz. Nekem tényleg az volt, viszont neked… Már bentről megéreztem, hogy annyira aggódtál, hogy leizzadtál. Ugye? – kérdeztem tőle somolyogva. Sokáig bámult rám ugyanúgy, ahogy az imént ZéTé.

 - Te most gúnyolódsz?

 - Á neeeem… Figyelj Türkiz, pattanjunk meg, nézzük meg Budapestet… - rángattam meg a karját.

 - De Tomi…! Hosszú ideje nem is láttam…

 - Na és! A testvéred nem? Eleget láttad már… Na, gyere!

 - Anna! Várj egy kicsit! – Hát én vártam. Időközben bementünk az őrsre, hogy kihallgassák a bankrablókat. Aztán Jégkisasszony behívta Türkizt és ZéTét Padlizsánhoz, hogy lejelentsék neki a történteket. Nem volt hozzá ingerem, hogy beszívjam annak az embernek az ocsmány, gyomorforgató szagát, ezért inkább feltérképeztem a Rablás - Gyilkosság Ügyosztályt, ahol ZéTé is dolgozott. Alig tettem pár lépést, máris megállított egy keskenyre nyírt bajuszú, sűrű, rövid ezüsthajú, tagbaszakadt, erőteljes, testépítő felépítésű férfi, aki a hóna alá szíjazva viselte fegyverét. Sötétvörös kockás, rövid ujjú inget, sötétbarna élére vasalt nadrágot, és – szerintem -, lakkcipőt viselt.

 - Elnézést – mondta ő és ahogy elém lépett, még hatalmasabbnak tűnt, mint egyébként. Mindazonáltal felettébb udvariasnak tűnt, - hölgyem, de civilek számára a rendőrőrs épületének ez a része tiltott terület. Megtudhatnám a nevét és az okot, amiért itt tartózkodik?

 - Hát hogyne – feleltem én olyan illedelmesen, ahogy csak tudtam, - Vámpír Anna vagyok. Nem volt kedvem bemenni Padlizsánhoz Türkizzel és ZéTével, ezért idejöttem, hogy felderítsem a terepet…

 - Tessék? Kihez, és kikkel?

 - Oh, bocsánat… a főkapitányhoz Zamárdi Tamással és Zamárdi Zoltánnal.

 - Zamárdi Zoltán? Az a Zamárdi Zoltán?! Atya úr isten! Akkor ezek szerint kegyed az a személy, akit a professzor úr létre hozott?

 - Igen…

 - Bocsásson meg, még be sem mutatkoztam. A nevem Diószegi András Bertalan, és amint látja – düllesztette ki a mellkasát, - én vagyok a rablás – gyilkosságiak főosztály vezető nyomozója. Ezek a fiúk…

 - HÉ!!! – csattant fel közvetlenül mellettem egy felháborodott női hang . – Krisztiről, Juliról és rólam nem szól a fáma, teee… hím soviniszta disznó!

 - Épp most akartam mondani, feminista dög! Végig kéne hallgatni, amit mondok, és csak aztán ugatni nem gondolod?! – förmedt rá Diószegi András Bertalan az új nőre.

   Na ő is különösen nézett ki. Egész barnás színű volt a bőre, szép arcú, csillogó, sötétvörös ajkú, enyhén hajlott orrú, szúrós méz sárga szemű fiatal nő volt, hosszú fényes fekete haja még összefonva is a fenekét verdeste. Rikító virágmintás mini ruhát viselt fekete farmerja és bakancs fölött. A maga részéről a szolgálati fegyvert piros lakkövvel övvel összefogott ruhácskája alatt viselte a combjára erősítve.

   Se perc alatt megfeledkeztek rólam, olyan gyorsan el kezdtek vitatkozni a nők jogairól, meg bizonyos udvariassági szabályokról, hogy csak lestem. Magamban eldöntöttem, hogyha Jég kisasszonyt úgy hívom ahogy, akkor ezt a nőt, aki már első ránézésre is az ellentéte, biztosan Foszfornak fogom hívni, hiszen ugyanolyan robbanékony, mint az a kis fehér por, amelyikről Türkiz egyik könyvében olvastam. A másikat, a férfit, pedig Lakkcsukásnak. Mert LAKK cipőt visel, viszont Türkiz korábban használta a cipőjére azt a szót, hogy torna CSUKA…

   Mindazonáltal nagyon rájuk untam. Gyorsan kioldalaztam a látóterükből. A többi munkatársuk csak sóhajtozott, és rosszallóan megcsóválta a fejét. Foszfor és Lakkcsukás bizonyára sokat veszekszenek munkaidőben. Nagyon idegesítő lehet.

   De Foszfor észrevett, és hátat fordított Lakkcsukásnak, és jó hangosan rám köszönt.

 - Helló-helló! Hová lesz a séta, csaje?

 - Tessék? – nem értettem a csaje szót. Ám mielőtt felelhetett volna, Lakkcsukás, okoskodva, kioktató hangon közbevágott:

 - Ő Vámpír Anna, akit Zamárdi professzor úr talált fel! Csak körülnéz, szállj már le róla!

 - Köszönni azért szabad nem?! Anna! Már sokat hallottam rólad! Örülök, hogy megismerhetlek személyesen! Meg kell mondjam – kacsintott rám cinkosan, - már nagyon vártunk téged ahányan csak vagyunk. Hála Z-nek, sokkal jobban el tudjuk majd kapni azokat a szemétládákat!

 - Ha te mondod… Mi az, hogy csaje? – A választ azonban sosem tudtam meg, mert ekkor beviharzott Jég kisasszony, rózsás parfümfüstben Türkizzel, ZéTével, Padlizsánnal, és egy másik cingár, idegesnek tűnő pasassal, aki Hajnal Karesz, tűzszerész feliratú kitűzőt viselt a mellényébe csíptetve.

 - Anna! Vészhelyzet van! Valami barom fel akarja robbantani az egész Duna Plázát, jönnöd kell! – hadarta zihálva Türkiz.

 - Már megint?! – mordult fel Foszfor. – Most komolyan, csak ebben az évben húsz bejelentés jött onnan, és soha semmit nem találtatok Karesz!

 - Ez most azonban igazi riasztás – dünnyögte cérnavékony alkatához képest meglepően mély hangon Karesz, és szórakozottan pattintgatni kezdte a lángot, egy cirádás vörösréz öngyújtóval. – Sietnünk kell, a visszaszámlálás épp most kezdődött el… Tíz percünk maradt. Szerencsére, a személyzet és a vásárlók nagyja már elhúzott az épületből…

 - Akkor mennünk kéne nem? Te, Pirószaki, útközben elmondod, hogy mi fog várni a helyszínen – parancsoltam rá a körülöttem toporgókra. – Türkiz kocsijával megyünk, az gyorsabb. ZéTé, hozz egy villogót, legálisan kell túllépnünk  a megengedett sebességhatárt. Foszfor – fordultam a csajézóshoz, - arra a kérdésre még visszatérünk. Na gyerünk! Az a bomba nem hatástalanítja magát!

   Türkiz elismerően rám mosolygott, megragadtam a kezét, és elszáguldottam vele az autójáig, majd visszamentem a többiekért, és őket is meggyorsítottam. Szerencsére Padlizsán nem akart velünk jönni…

   Nagyon zavart a villogó éles, vijjogó hangja, ezért befogtam a fülem, és kétrét görnyedtem, viszont egy szavam sem lehetett: Türkiz 80 kilométer per óra helyett 190-nel tépett végig az amúgy is zsúfolt utakon. Csodálom, hogy nem szenvedtünk balesetet, de mindenki félreállt az utunkból, úgyhogy abszolúte nem volt gond.

   Türkiz megmutatta, úgyhogy a hűtővé alakított kesztyűtartóból elő tudtam halászni egy másik palack vért. Szerencsére volt mivel csillapítanom hirtelen rám törő vérszomjamat. Nem hiszem, hogy jót tett volna a közhangulatnak, ha letekerem például Jég kisasszony fejét, aki felettébb idegeskedve, feszülten és tartózkodóan pillantgatott felém, ami amúgy is csábítóan hatott rám.

   Hátradőltem, és megpróbáltam úgy élvezni a vér ízét, hogy közben kizárom az idegtépő visítást, mikor Pirószaki reszketegen megkérdezte:

 - A-az… az üvegben… az vér? Nagyon hasonlít rá…

 - Mert az is – mormoltam, és kicsit dühített, hogy megzavart. És ez a nínózás… Úgy látszik ez az én… öö… heppem?

 - Mi? Hogy-hogy? Te vért iszol?

 - Persze – feleltem a lehető legtermészetesebb hangon, és ameddig lehetett, beledugtam az ujjam a palackba, hogy amíg az üveg engedi, kinyaljam a falára tapadt vért, majd miután végeztem, visszatettem azt a kesztyűtartóba.

 - De miért? Van valami mániád? Vagy téveszméd? – Összenéztem Türkizzel, aki lemondóan felsóhajtott.

 - Egy újabb szabályt kell felállítanunk – motyogta az orra alatt.

 - Egy újabb idegesítő szabályt – kontráztam rá epésen, - de legyen. Nem fogok pánikot kelteni, ahogy ígértem… - Hátrafordultam Pirószakihoz, aki az ülésbe préselődve meresztett rám nagy csodálkozó nyuszi szemeket.

 - Ha bárkinek elmondod, megöllek – közöltem vele negédesen, és a biztonság kedvéért rávillantottam egy ezer wattos mosolyt.

 - R-rendben – brummogta megszeppenve.

 - Helyes – morogtam, és előrefordultam. Éreztem, hogy Türkiz a tekintetemet keresi –összemosolyogtam vele.

   Hamarosan megérkeztünk a Duna Plázához. Ez előtt az épület előtt is rengetegen voltak, körülbelül ugyanazok, mint annál a banknál.A rendőrök mellett azonban tűzoltók, más tűzszerészek, bombaszakértők is jelen voltak még, az elmaradhatatlan újságíró horda mellett.

   Pirószaki kapkodva elmondta, hogy egy öngyilkos merénylőről van szó, aki jelenleg a pláza tetején dekkol, annyi robbanóanyaggal a nyakában, amennyit még a második világháborúban sem használtak fel ( - mi az a második világháború?). Állítólag azért akarja felrobbantani a helyet, mert korábban ott dolgozott, de kirúgták, és elveszítette mindenét. Munka nélkül pedig az ő életének sem volt többé értelme, viszont mindenképpen bosszút akart állni. Sajnos, a tag biztosra akart menni, ezért visszaszámlálóval, és elsütő gombbal is ellátta azt a szerkezetet. Az utóbbira pedig ráfeszült az ujja. És ha azt felengedi, a visszaszámlálásnak vége, és akkor bumm…

   Az a tíz perc meg elvileg arra kell neki, hogy a tetőn minden sérelmét a volt főnöke fejéhez vágja… Szerintem azért ő sem normális. A helyében én írásban küldtem volna el a főnököt, és egyből felrobbantottam volna az egész kócerájt, de ő tudja. Sajnos számítania kellett volna arra a lehetőségre, hogy esetleg egy nehéz eseteket megoldó vámpírt állítanak rá, aki mindenképp leállítja majd. De hát ez van. Így járt… Legközelebb – már ha lesz neki egyáltalán -, biztos ügyesebb lesz.

   Besétáltunk Pirószakival ebbe a lenyűgöző, hatalmas fém-üveg házba. Bent is minden ilyen anyagból, na meg műanyagból volt. Sétáltunk egy darabig a kihalt üzletek között, valahonnan messziről tompa morajlást, és zenét hallottam – Pirószaki szerint bizonyára már nem volt idő kikapcsolni a mozi részben futó filmeket. Éppen magyarázni kezdte, hogy melyikre akar beülni, ha elkaptuk a bombázót – így hívta a merénylőt -, mikor fentről az üvegtető felől mozgást érzékeltem.

   Felnézve a giccses papírnapocskák között egyenesen ráláttam a bombázó talpára. Megállítottam Pirószakit.

 - Még nem értük el a személyzeti liftet – kezdte, de aztán felpillantott ő is, és így már megértette a jelzésemet.

   Nézegettem a bombázónkat egy darabig, aztán hirtelen támadt egy ötletem.

 - Maradj itt – mondtam Pirószakinak – lehozom neked.

 - De hogyan… - meg sem vártam, hogy végigmondja, egyszerűen csak gyorsan lekuporodtam, aztán elrugaszkodtam, és kilőttem az üvegtető felé…

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

новости новых гаджетов

(Jamesbouch, 2018.07.17 20:09)

guestbook php action как заработать новости гаджетов 68 18 2 http://eleskon.ru новости будущего-новинки гаджетов

snmgti

(qdpoox, 2018.07.16 09:59)

<a href=http://canadian-pharman.com>canadian viagra</a>
viagra new zealand buy online http://canadian-pharman.com

xfvflynuuutl

(batlaj, 2018.07.15 12:07)

<a href=http://camadian-pharmacya.com>where can i buy viagra pills</a>
farmacia online viagra originale http://canadian-pharmacya.com

erjbar

(ovoizh, 2018.07.14 09:59)

[url=http://canadian-pharmasy.com]cialis pills[/url]
cialis generico online forum http://canadian-pharmasy.com

123424243

(DavidRuito, 2018.07.14 09:46)

1 https://scratchru.ru/

Гидроцилиндр КрАЗ-6510 16ГЦ.180/70.0ГШ.000-735

(JoshuaGog, 2018.07.12 16:41)

Гидроцилиндр КрАЗ-6510 16ГЦ.180/70.0ГШ.000-735 [url=https://avantag.in.ua/product/gidrotsilindr-kraz-65055-16gts190700gshk000-685]Гидроцилиндр КрАЗ-6510 16ГЦ.180/70.0ГШ.000-735[/url]

электрооборудование и электроснабжение строительной площадки жилого дома

(Danielextes, 2018.07.11 18:36)

пенза сколько стоит провести свет челябинск подключение электричества к электроснабжение участка механического цеха электроснабжения Ваших объектов в Россошанская улица Получение документов на электроснабжение в Новоселки 4-я улица Получение документов на электроснабжение в Газетный переулок электроснабжение гражданских зданий диплом электроснабжение в Высотный проезд услуги по получению документов для электроснабжения в Новосибирская улица обозначение электроснабжение электроснабжение промышленных предприятий скачать Получение документов на электроснабжение в Гримау улица как подключить электричество к загородному дому получение ТУ от энергетической компании в Дубнево подключение 3 фаз электричества к частному дому схема

электроснабжения Ваших объектов в Давыдковская улица [url=http://elektro-dok.ru/konovalova-rozhkova-elektrosnabzhenie-skachat-uchebnik/18386-2018-08-03.php]как провести электричество от столба[/url] электроснабжения Ваших объектов в Пречистенка улица [url=http://elektrostoyka.ru/spravochnik-fedorov-elektrosnabzhenie/6583-2017-03-05.php]получение ТУ от энергетической компании в Ольгово[/url] присоединение к электрическим сетям спб [url=http://usloviyateh.ru/elektrosnabzhenie-i-elektrooborudovanie-detskogo-korpusa-kursovaya-skachat-besplatno/8312-2017-05-07.php]электроснабжение промышленных предприятий.князевский.скачать[/url] получения ТУ до сдачи объекта в Власьевский Большой переулок [url=http://vvod-vdom.ru/polucheniya-tu-rezervniy-proezd/3330-2016-08-17.php]подключение электричество владимирская область[/url] подключение электричества к частному дому от столба [url=http://elektro-dok.ru/montazh-sip-provoda-aprelevka/14432-2018-03-03.php]Подключение света Татарский Малый переулок[/url]

тариф на технологическое присоединение ленэнерго подключение электричества схема снт конобеево электроснабжение получения ТУ до сдачи объекта в Мажоров переулок технологическое присоединение к электрическим сетям бюджетных организаций электроснабжение промышленных предприятий инжиниринг электроснабжение противопожарных отсеков спецвопрос электроснабжение промышленных предприятий услуги по получению документов для электроснабжения в Василия Петушкова улица Подключение света Гвардейская улица

образец заявление на подключение электричества в снт [url=http://stoyka-stavim.ru/polucheniya-tu-varsonofevskiy-pereulok/18336-2018-07-18.php]получение ТУ от энергетической компании в Левобережная улица[/url] проектирование, монтаж, наладка и сдача в эксплуатацию объектов электроснабжения [url=http://usloviyateh.ru/podklyuchenie-elektrichestva-na-uchastok-stoimost/247-2016-01-16.php]технологическое присоединение[/url] в п шеховцов расчет и проектирование электроснабжения 2008 скачать [url=http://vvod-vdom.ru/lebetka-ruchnaya-lr-dlya-montazha-sip/4600-2016-10-31.php]подключение к электричеству зеркал в ванной[/url] Подключение света Текстильщиков 1-я улица [url=http://montaj-stoyka.ru/gosti-na-elektrosnabzhenie-zhilih-zdaniy/10917-2017-08-26.php]ту электроснабжение частного дома[/url] подключение газового котла к системе электричества [url=http://usloviyateh.ru/uslugi-po-polucheniyu-dokumentov-dlya-elektrosnabzheniya-v-yana-raynisa-bulvar/19908-2018-09-09.php]электроснабжение промышленных предприятий установок скачать бесплатно[/url]

электроснабжение специальных объектов получения ТУ до сдачи объекта в Годовикова улица подключение электричество в домодедовском районе шишкино услуги по получению документов для электроснабжения в 1905 года улица электроснабжение ферм и комплексов

free roulette spin free roulette game 247

(mpgatvvr, 2018.07.11 17:28)

roulette bonus - [url=https://roulettecas.com/]slot roulette[/url]
free roulette games <a href=" https://roulettecas.com/ ">free roulette online</a>
https://roulettecas.com/

графики продаж авиабилетов

(DonaldMoows, 2018.07.10 15:51)

как распечатать билет на самолет ryanair стоимость авиабилета с шанхая до маньчжурии петербург самолет билеты пекин киев прямой авиабилеты цены на авиабилеты сахалинск москва комп трансаэро стоимость авиабилета в киргизию цены на авиабилеты до пскова уфа париж авиабилет сколько стоит где можно узнать цену на билеты на самолет кассы авиабилетов в домодедово в москву дешевые авиабилеты санкт петербург южно сахалинск спецпредложения на авиабилеты из санкт петербурга по россии екатеринбург ташкент авиабилеты дешево прямой как узнать про забронированный авиабилет стоимость билета на самолет детям до 12 лет

деш вые авиабилеты в тель авив http://www.villaggiodeimiceti.it/component/k2/itemlist/user/786065 дешевые авиабилеты в китай из минска http://www.cercosaceramica.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1669509 wtys на авиабилеты сургут москва http://christmas-toys.co.uk/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=141678 чартерные авиабилеты в бодрум из москвы http://www.sassotsound.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=256383 казань купить билет на самолет в сочи http://www.vpi3pl.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=735935

пегасус авиабилеты стамбул бишкек цена билета на самолет из иваново в санкт петербург стоимость авиабилетов из петрозаводска до москвы стоимость авиабилетов из барселоны до москвы цены авиабилетов улан удэ москва где указан номер авиабилета трансаэро дешевые авиабилеты из москвы до милана цены авиабилетов в париж давс авиабилеты доставка и оплата где купить дешевый авиабилет в болгарию

цены на авиабилеты в крым из новосибирска http://www.mariagraziapiras.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1033850 доверенность на возврат билетов на поезд самолет http://www.anjellapaulette.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=333034 цены на билеты в крым самолет из новосибирска http://www.pressischarta.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=67164 есть ли льготы в красноярском крае на авиабилеты для поездки на камчатку http://www.rioneportamarina.it/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=727496 стоимость билет москва хабаровск авиабилеты http://www.repasolare.net/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=505346

y билет на самолет с пудожа цены на авиабилеты астрахань адлер спб авиакомпания аэросвит заказ авиабилетов цены на авиабилеты симферополь саратов сургут италия авиабилеты

скачать порно фильм через торрент

(Charlespoult, 2018.07.09 21:09)

порно фильмы скачать торрент [url=http://videoporno101.net/ ]скачать порно фильм через торрент[/url]

Humancoin

(Robertmes, 2018.07.09 17:11)

Humancoin is the new e-commerce cryptocurrency fuelled by the Proof of Charity mining protocol. Presale started! 50% bonus! [url=https://www.linkedin.com/company/humancoin-net/]https://www.linkedin.com/company/humancoin-net/[/url]

секс взрослые порно

(Nelsondem, 2018.07.08 14:12)

секс порно бесплатно взрослые дочери [url=http://stctv.ru/]секс порно знакомства взрослые [url=https://kompromat1.net/]зрелые взрослые секс порно домохозяйки тетки женщины[/url] секс порно видео взрослые молодые порно секс взрослые порно секс толтые взрослые мамы женщины видео[/url]

Сибур

(RobertDione, 2018.07.06 10:11)

Логотип Сибура [url=http://sibur.space/photo/]Сибур[/url]

viagra model

(xvrvkg, 2018.07.06 08:07)

<a href=http://viagrasy.com>viagra for sale</a>
buy viagra cheap online australia http://viagrasy.com

rnzgng

(ghyrhw, 2018.07.04 20:15)

[url=http://levitranew.com]levitra 20mg[/url]
levitra for sale usa
levitra effectiveness reviews http://levitranew.com

njwrjo

(fsedap, 2018.07.01 20:27)

[url=http://canadian-pharmacyon.com]cost of viagra[/url]
viagra generic canada discount http://canadian-pharmacyon.com

lyvicn

(icpvkk, 2018.07.01 07:22)

[url=http://propecial.com]buy brand propecia online[/url]
what if i stop taking propecia for a week http://propecial.com

uhythp

(ofioio, 2018.06.30 20:58)

[url=http://canadian-pharmacyc.com]viagra online canadian pharmacy[/url]
buy pfizer viagra online australia http://canadian-pharmacyc.com

Семейный памятник из гранита из Карелии с доставкой

(JeffreyClift, 2018.06.27 22:50)

Перейти на сайт Семейный памятник из гранита из Карелии с доставкой http://thesageevolution.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=416839

dmkurb

(bapsck, 2018.06.27 15:00)

[url=http://canadian-pharman.com]buy viagra pill[/url]
discount viagra usa
online store viagra http://canadian-pharman.com


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Következő »