Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hét

2010.02.04

Hét

 

   Golyók süvítettek el a fülem mellett, a falba fúródtak, szétroncsolták a bútorokat, és hatalmas toll és porfelhőt vertek fel. Micsoda esztelenség!

   Az öreg biztonsági őr mocorogni kezdett a karjaimban. A lövöldözés okozta sokk miatt elájult, de most már kezdett magához térni, laposakat pillogott. Nem engedhettem meg, hogy felébredjen, ezért gyorsan belecsíptem ez ponton a nyakába, mire békésen elernyedt. Csak bezavart volna.

   Az ostoba bankrablók abbahagyták végre a tüzelést, és körülnéztek. De sehol sem találták az elméletben véres masszává lyuggatott testemet. Talán ha fölnéztek volna, de nem, egymást túlordítva lökdösődtek. Üvöltöttek a félelemtől és a bosszússágtól. Amatőrök…

   Gondoltam, nem várom meg, amíg észre vesznek.  Hangtalanul leereszkedtem mögöttük a földre, óvatosan lefektettem az őrt, aztán felegyenesedtem. Valószínűleg megérezhették, hogy valami nincs rendben, de mielőtt kiadhatták volna maguknak a parancsot, hogy megforduljanak és lőjenek, gyorsan megcsíptem mindegyik nyakát. Hát ez a mai nem az ő napjuk, az egyszer biztos.

   Ezek után felnyaláboltam szerencsétlen öreget, és kirohantam vele Türkizékhez. Mire feleszméltek, addigra a négy bűnöző is ott hevert lefegyverezve a lábuk előtt.

ZéTé egy hosszú pillanatig nézett összehúzott szemekkel, aztán így szólt:

 - Ez… gyors volt – mekegte elképedve.

 - Kösz! Hé, Türkiz! Ügyes voltam? – A teremtőm szélesen elvigyorodott.

 - Naná! Sima ügy volt, nem igaz?

 - De igaz. Nekem tényleg az volt, viszont neked… Már bentről megéreztem, hogy annyira aggódtál, hogy leizzadtál. Ugye? – kérdeztem tőle somolyogva. Sokáig bámult rám ugyanúgy, ahogy az imént ZéTé.

 - Te most gúnyolódsz?

 - Á neeeem… Figyelj Türkiz, pattanjunk meg, nézzük meg Budapestet… - rángattam meg a karját.

 - De Tomi…! Hosszú ideje nem is láttam…

 - Na és! A testvéred nem? Eleget láttad már… Na, gyere!

 - Anna! Várj egy kicsit! – Hát én vártam. Időközben bementünk az őrsre, hogy kihallgassák a bankrablókat. Aztán Jégkisasszony behívta Türkizt és ZéTét Padlizsánhoz, hogy lejelentsék neki a történteket. Nem volt hozzá ingerem, hogy beszívjam annak az embernek az ocsmány, gyomorforgató szagát, ezért inkább feltérképeztem a Rablás - Gyilkosság Ügyosztályt, ahol ZéTé is dolgozott. Alig tettem pár lépést, máris megállított egy keskenyre nyírt bajuszú, sűrű, rövid ezüsthajú, tagbaszakadt, erőteljes, testépítő felépítésű férfi, aki a hóna alá szíjazva viselte fegyverét. Sötétvörös kockás, rövid ujjú inget, sötétbarna élére vasalt nadrágot, és – szerintem -, lakkcipőt viselt.

 - Elnézést – mondta ő és ahogy elém lépett, még hatalmasabbnak tűnt, mint egyébként. Mindazonáltal felettébb udvariasnak tűnt, - hölgyem, de civilek számára a rendőrőrs épületének ez a része tiltott terület. Megtudhatnám a nevét és az okot, amiért itt tartózkodik?

 - Hát hogyne – feleltem én olyan illedelmesen, ahogy csak tudtam, - Vámpír Anna vagyok. Nem volt kedvem bemenni Padlizsánhoz Türkizzel és ZéTével, ezért idejöttem, hogy felderítsem a terepet…

 - Tessék? Kihez, és kikkel?

 - Oh, bocsánat… a főkapitányhoz Zamárdi Tamással és Zamárdi Zoltánnal.

 - Zamárdi Zoltán? Az a Zamárdi Zoltán?! Atya úr isten! Akkor ezek szerint kegyed az a személy, akit a professzor úr létre hozott?

 - Igen…

 - Bocsásson meg, még be sem mutatkoztam. A nevem Diószegi András Bertalan, és amint látja – düllesztette ki a mellkasát, - én vagyok a rablás – gyilkosságiak főosztály vezető nyomozója. Ezek a fiúk…

 - HÉ!!! – csattant fel közvetlenül mellettem egy felháborodott női hang . – Krisztiről, Juliról és rólam nem szól a fáma, teee… hím soviniszta disznó!

 - Épp most akartam mondani, feminista dög! Végig kéne hallgatni, amit mondok, és csak aztán ugatni nem gondolod?! – förmedt rá Diószegi András Bertalan az új nőre.

   Na ő is különösen nézett ki. Egész barnás színű volt a bőre, szép arcú, csillogó, sötétvörös ajkú, enyhén hajlott orrú, szúrós méz sárga szemű fiatal nő volt, hosszú fényes fekete haja még összefonva is a fenekét verdeste. Rikító virágmintás mini ruhát viselt fekete farmerja és bakancs fölött. A maga részéről a szolgálati fegyvert piros lakkövvel övvel összefogott ruhácskája alatt viselte a combjára erősítve.

   Se perc alatt megfeledkeztek rólam, olyan gyorsan el kezdtek vitatkozni a nők jogairól, meg bizonyos udvariassági szabályokról, hogy csak lestem. Magamban eldöntöttem, hogyha Jég kisasszonyt úgy hívom ahogy, akkor ezt a nőt, aki már első ránézésre is az ellentéte, biztosan Foszfornak fogom hívni, hiszen ugyanolyan robbanékony, mint az a kis fehér por, amelyikről Türkiz egyik könyvében olvastam. A másikat, a férfit, pedig Lakkcsukásnak. Mert LAKK cipőt visel, viszont Türkiz korábban használta a cipőjére azt a szót, hogy torna CSUKA…

   Mindazonáltal nagyon rájuk untam. Gyorsan kioldalaztam a látóterükből. A többi munkatársuk csak sóhajtozott, és rosszallóan megcsóválta a fejét. Foszfor és Lakkcsukás bizonyára sokat veszekszenek munkaidőben. Nagyon idegesítő lehet.

   De Foszfor észrevett, és hátat fordított Lakkcsukásnak, és jó hangosan rám köszönt.

 - Helló-helló! Hová lesz a séta, csaje?

 - Tessék? – nem értettem a csaje szót. Ám mielőtt felelhetett volna, Lakkcsukás, okoskodva, kioktató hangon közbevágott:

 - Ő Vámpír Anna, akit Zamárdi professzor úr talált fel! Csak körülnéz, szállj már le róla!

 - Köszönni azért szabad nem?! Anna! Már sokat hallottam rólad! Örülök, hogy megismerhetlek személyesen! Meg kell mondjam – kacsintott rám cinkosan, - már nagyon vártunk téged ahányan csak vagyunk. Hála Z-nek, sokkal jobban el tudjuk majd kapni azokat a szemétládákat!

 - Ha te mondod… Mi az, hogy csaje? – A választ azonban sosem tudtam meg, mert ekkor beviharzott Jég kisasszony, rózsás parfümfüstben Türkizzel, ZéTével, Padlizsánnal, és egy másik cingár, idegesnek tűnő pasassal, aki Hajnal Karesz, tűzszerész feliratú kitűzőt viselt a mellényébe csíptetve.

 - Anna! Vészhelyzet van! Valami barom fel akarja robbantani az egész Duna Plázát, jönnöd kell! – hadarta zihálva Türkiz.

 - Már megint?! – mordult fel Foszfor. – Most komolyan, csak ebben az évben húsz bejelentés jött onnan, és soha semmit nem találtatok Karesz!

 - Ez most azonban igazi riasztás – dünnyögte cérnavékony alkatához képest meglepően mély hangon Karesz, és szórakozottan pattintgatni kezdte a lángot, egy cirádás vörösréz öngyújtóval. – Sietnünk kell, a visszaszámlálás épp most kezdődött el… Tíz percünk maradt. Szerencsére, a személyzet és a vásárlók nagyja már elhúzott az épületből…

 - Akkor mennünk kéne nem? Te, Pirószaki, útközben elmondod, hogy mi fog várni a helyszínen – parancsoltam rá a körülöttem toporgókra. – Türkiz kocsijával megyünk, az gyorsabb. ZéTé, hozz egy villogót, legálisan kell túllépnünk  a megengedett sebességhatárt. Foszfor – fordultam a csajézóshoz, - arra a kérdésre még visszatérünk. Na gyerünk! Az a bomba nem hatástalanítja magát!

   Türkiz elismerően rám mosolygott, megragadtam a kezét, és elszáguldottam vele az autójáig, majd visszamentem a többiekért, és őket is meggyorsítottam. Szerencsére Padlizsán nem akart velünk jönni…

   Nagyon zavart a villogó éles, vijjogó hangja, ezért befogtam a fülem, és kétrét görnyedtem, viszont egy szavam sem lehetett: Türkiz 80 kilométer per óra helyett 190-nel tépett végig az amúgy is zsúfolt utakon. Csodálom, hogy nem szenvedtünk balesetet, de mindenki félreállt az utunkból, úgyhogy abszolúte nem volt gond.

   Türkiz megmutatta, úgyhogy a hűtővé alakított kesztyűtartóból elő tudtam halászni egy másik palack vért. Szerencsére volt mivel csillapítanom hirtelen rám törő vérszomjamat. Nem hiszem, hogy jót tett volna a közhangulatnak, ha letekerem például Jég kisasszony fejét, aki felettébb idegeskedve, feszülten és tartózkodóan pillantgatott felém, ami amúgy is csábítóan hatott rám.

   Hátradőltem, és megpróbáltam úgy élvezni a vér ízét, hogy közben kizárom az idegtépő visítást, mikor Pirószaki reszketegen megkérdezte:

 - A-az… az üvegben… az vér? Nagyon hasonlít rá…

 - Mert az is – mormoltam, és kicsit dühített, hogy megzavart. És ez a nínózás… Úgy látszik ez az én… öö… heppem?

 - Mi? Hogy-hogy? Te vért iszol?

 - Persze – feleltem a lehető legtermészetesebb hangon, és ameddig lehetett, beledugtam az ujjam a palackba, hogy amíg az üveg engedi, kinyaljam a falára tapadt vért, majd miután végeztem, visszatettem azt a kesztyűtartóba.

 - De miért? Van valami mániád? Vagy téveszméd? – Összenéztem Türkizzel, aki lemondóan felsóhajtott.

 - Egy újabb szabályt kell felállítanunk – motyogta az orra alatt.

 - Egy újabb idegesítő szabályt – kontráztam rá epésen, - de legyen. Nem fogok pánikot kelteni, ahogy ígértem… - Hátrafordultam Pirószakihoz, aki az ülésbe préselődve meresztett rám nagy csodálkozó nyuszi szemeket.

 - Ha bárkinek elmondod, megöllek – közöltem vele negédesen, és a biztonság kedvéért rávillantottam egy ezer wattos mosolyt.

 - R-rendben – brummogta megszeppenve.

 - Helyes – morogtam, és előrefordultam. Éreztem, hogy Türkiz a tekintetemet keresi –összemosolyogtam vele.

   Hamarosan megérkeztünk a Duna Plázához. Ez előtt az épület előtt is rengetegen voltak, körülbelül ugyanazok, mint annál a banknál.A rendőrök mellett azonban tűzoltók, más tűzszerészek, bombaszakértők is jelen voltak még, az elmaradhatatlan újságíró horda mellett.

   Pirószaki kapkodva elmondta, hogy egy öngyilkos merénylőről van szó, aki jelenleg a pláza tetején dekkol, annyi robbanóanyaggal a nyakában, amennyit még a második világháborúban sem használtak fel ( - mi az a második világháború?). Állítólag azért akarja felrobbantani a helyet, mert korábban ott dolgozott, de kirúgták, és elveszítette mindenét. Munka nélkül pedig az ő életének sem volt többé értelme, viszont mindenképpen bosszút akart állni. Sajnos, a tag biztosra akart menni, ezért visszaszámlálóval, és elsütő gombbal is ellátta azt a szerkezetet. Az utóbbira pedig ráfeszült az ujja. És ha azt felengedi, a visszaszámlálásnak vége, és akkor bumm…

   Az a tíz perc meg elvileg arra kell neki, hogy a tetőn minden sérelmét a volt főnöke fejéhez vágja… Szerintem azért ő sem normális. A helyében én írásban küldtem volna el a főnököt, és egyből felrobbantottam volna az egész kócerájt, de ő tudja. Sajnos számítania kellett volna arra a lehetőségre, hogy esetleg egy nehéz eseteket megoldó vámpírt állítanak rá, aki mindenképp leállítja majd. De hát ez van. Így járt… Legközelebb – már ha lesz neki egyáltalán -, biztos ügyesebb lesz.

   Besétáltunk Pirószakival ebbe a lenyűgöző, hatalmas fém-üveg házba. Bent is minden ilyen anyagból, na meg műanyagból volt. Sétáltunk egy darabig a kihalt üzletek között, valahonnan messziről tompa morajlást, és zenét hallottam – Pirószaki szerint bizonyára már nem volt idő kikapcsolni a mozi részben futó filmeket. Éppen magyarázni kezdte, hogy melyikre akar beülni, ha elkaptuk a bombázót – így hívta a merénylőt -, mikor fentről az üvegtető felől mozgást érzékeltem.

   Felnézve a giccses papírnapocskák között egyenesen ráláttam a bombázó talpára. Megállítottam Pirószakit.

 - Még nem értük el a személyzeti liftet – kezdte, de aztán felpillantott ő is, és így már megértette a jelzésemet.

   Nézegettem a bombázónkat egy darabig, aztán hirtelen támadt egy ötletem.

 - Maradj itt – mondtam Pirószakinak – lehozom neked.

 - De hogyan… - meg sem vártam, hogy végigmondja, egyszerűen csak gyorsan lekuporodtam, aztán elrugaszkodtam, és kilőttem az üvegtető felé…

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

purchase tadalafil 404 mg

(Craigsporb, 2019.02.04 05:22)

Hi! [url=http://cialissmx.com/]cialis[/url] [url=http://cialismpl.com/]purchase tadalafil[/url] [url=http://propeciausfinasteridhq.com/]finasteride[/url] great web site

Wuxag87

(Besuz74, 2019.02.03 21:51)

http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/revia-naltrexone-comprar-en-l-nea-estados-unidos-comprar-revia-50 http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-hidroxicarbamida-y-pagar http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/desmopresina-donde-comprar-sin-receta-en-l-nea-m-xico http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/ternelin-tizanidine-puedo-comprar-barato-reino-de-espa-a http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/allopurinol-300mg-baisse-prix-internet-securise-allopurinol http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-rabeprazole-sin-receta http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/pulna-ethambutol-600mg-en-ligne-baisse-prix-commander-securise http://www.prds66.fr/profiles/blogs/order-amiloride-5mg-online-how-to-order-amiloride-cost http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/capecitabina-500-mg-donde-puedo-comprar-en-farmacia-online http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/efavirenz-comprar-en-l-nea-espa-a http://flutes.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-lanoxin-digoxin-0-25-mg-de-confianza-m-xico http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/comprar-ramipril-sin-receta-al-mejor-precio-paraguay http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/order-generic-los-arb-100mg-is-it-legal-to-buy-los-arb-online http://flutes.ning.com/profiles/blogs/budesonide-0-1-mg-en-ligne-pas-cher-commander-sans-ordonnance http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/lincocin-lincomycin-500mg-onde-comprar-gen-rico-e-quanto-custa http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/glipizida-10mg-comprar-ahora-m-xico-comprar-glucotrol-xl-5mg-en http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/site-pour-commander-ilgem-ketoconazole-ilgem-200mg-moins-cher http://showmeanswer.com/index.php?qa=47136&qa_1=azathioprinum-50mg-pharmacie-ligne-azathioprine-generique http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-roxitromicina-gen-rico-sem-prescri-o http://stoopball.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-vasotec-env-o-r-pido-el-salvador http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/ramalteon-8mg-en-ligne-baisse-prix-achat-rapide-generique-ramitax http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-valaciclovir-500mg-entrega-r-pida http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/order-estrace-where-to-purchase-estradiol-in-trusted-medstore http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/order-prochlorperazine-5mg-safely-prochlorperazine-canada-cost http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/estradiol-como-comprar-en-internet-espa-a-comprar-estradiol-2 http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-albenza-sin-receta-ahora http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-zantac-sin-receta-con http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/comprar-arpamyl-gen-rico-brasil http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/achat-discrete-avanafil-moins-cher-acheter-avanafil-en-ligne

Test

(KattyGluk, 2019.02.03 12:52)

Ravem70

(Nikig98, 2019.02.03 12:35)

http://www.prds66.fr/profiles/blogs/comprar-gen-rico-de-arpamyl-de-forma-segura-comprar-remedio http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/domperidona-10-mg-comprar-en-una-farmacia-en-linea-ahora-mismo-el http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/sitios-de-confianza-para-comprar-generico-topiramate-sin-receta http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/buy-isosorbide-mononitrate-40-mg-on-sale-how-much-does-a http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/cilostazol-comprar-en-una-farmacia-online-r-pido-colombia-comprar http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/proscar-como-comprar-envio-48h http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/sinemet-order-without-prescription-can-i-purchase-carbidopa http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-azitromicina-500mg-env-o-libre http://answers.codelair.com/27597/bicalutamide-order-safely-how-can-i-order-casodex-cheap http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/low-price-eurorapi-20mg-order-online-cheapest-eurorapi-uk http://property.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-paroxetina-40-mg-fiable-ecuador http://ggwadvice.com//index.php?qa=60783&qa_1=pycalis-livraison-rapide-baisse-prix-pycalis-est-generique http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/discount-nitrofurantoin-monohydrate-100mg-order-online-where-to http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/donde-se-puede-comprar-clorambucilo-en-internet-puerto-rico http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/achat-de-en-ligne-lithobid-lithium-moins-cher-securise-prix-de-la http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/comprar-sildrate-gen-rico-on-line-portugal http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/puedo-comprar-vermox-mebendazole-100-mg-sin-receta-con-seguridad http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/achat-securise-zeus-sildenafil-citrate-150mg-ou-acheter-vrai http://dmoney.ru/50906/meloxicam-reputable-meloxicam-online-without-prescription http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/363100 http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-prociclidina-5mg-urgente-estados http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/buy-ursodiol-150-mg-low-price-cheapest-ursodiol-generic-online http://soruanaliz.com/index.php/27486/c%C3%B3mo-realizar-pedido-amitriptyline-50mg-con-garantia-chile http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/alendronato-35mg-comprar-gen-rico-sem-prescri-o-via-internet-rep http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/se-puede-comprar-naproxeno-250mg-por-internet-panam

Iqofu84

(Unuti67, 2019.02.03 03:09)

http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/cialis-tadalafil-10-mg-onde-comprar-mais-barato-portugal
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/viagra-sildenafil-citrate-bon-prix-sur-internet-sildenafil
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/quanox-ivermectin-3-mg-como-comprar-sin-receta-con-garantia-espa
http://answers.codelair.com/35054/discount-seroquel-50mg-buy-online-where-quetiapine-online
http://dmoney.ru/48030/clopsine-comprar-fiable-espa%C3%B1a-comprar-clopsine-clozapine
http://stoopball.ning.com/profiles/blogs/buy-ciprofloxacin-online-can-i-buy-cipro-in-approved-medstore
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/psibeter-buspirone-5-mg-bas-prix-internet-psibeter-5-boite-4-prix
http://jaktlumaczyc.pl/81125/prometrium-200mg-buy-no-rx-buy-prometrium-israel
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/order-piroxicam-10mg-online-how-to-order-feldene-without
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-metotrexato-de-calidad
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/low-price-kamagra-soft-100mg-order-online-how-to-order-sildenafil
http://bobford.ning.com/profiles/blogs/comprar-o-gen-rico-de-ddavp-desmopressin-envio-48-horas-na
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/quel-site-pour-acheter-du-sildenafil-fluoxetine-sildenafil
http://newmediavault.ning.com/profiles/blogs/triamcinolone-4-mg-o-en-acheter-triamcinolone-marseille-fr-4

Кузовные работы в Минске

(MichaelNeick, 2019.02.02 14:57)

Наш автосервис в Минске предлагает следующие виды услуг:

[url=https://1rs.by/remont-tormoznoj/]замена фильтров обслуживание коробки передач[/url]
[url=https://1rs.by/tekhnicheskoe-obsluzhivanie/]свечи зажигания замена техническое обслуживание[/url]
[url=https://1rs.by/]ремонт авто замена катализатора[/url]
[url=https://1rs.by/]тормозных дисков ремонт грузовых[/url]
[url=https://1rs.by/tekhnicheskoe-obsluzhivanie/zamena-masla-v-dvigatele/]замена масла в двигателе замена масла в двигателе[/url]
[url=https://1rs.by/tekhnicheskoe-obsluzhivanie/]авто в минске свечи зажигания замена[/url]
[url=https://1rs.by/remont-tormoznoj/]тюнинг тормозной системы замена цвета[/url]
[url=https://1rs.by/]20 скидка кузовной ремонт[/url]
[url=https://1rs.by/tekhnicheskoe-obsluzhivanie/]моторного масла срок службы двигателя[/url]
[url=https://1rs.by/remont-tormoznoj/]замена цвета замена воздушного фильтра[/url]
[url=https://1rs.by/remont-tormoznoj/]обслуживание авто масляный фильтр[/url]
[url=https://1rs.by/tekhnicheskoe-obsluzhivanie/]быстрый ремонт замена масла в двигателе стоимость[/url]
[url=https://1rs.by/]масла в акпп скидка 5[/url]
[url=https://1rs.by/]замена амортизаторов замена цвета[/url]
[url=https://1rs.by/prochie-raboty/]полировка фар стоимость ремонт подвески[/url]

Taqer00

(Ecoza72, 2019.02.02 06:49)

https://lulwaah-77.tumblr.com
https://ciarasport.tumblr.com
https://meanslappy.tumblr.com
https://buy-divalproex-125mg.tumblr.com
https://indiefrance.tumblr.com
https://dulcevirtual.tumblr.com
https://purgatorium-s.tumblr.com
https://cont--nue.tumblr.com
https://pauazc.tumblr.com
https://sociomami.tumblr.com
https://69shadesss.tumblr.com
https://freedom-of-lo-ve.tumblr.com
https://safayaopera.tumblr.com
https://ultimate-dr-puns.tumblr.com
https://jackson1146.tumblr.com
https://beleitous.tumblr.com
https://agravio-moral.tumblr.com

скачать фифа

(beauragnug, 2019.02.01 23:54)

Весьма, весьма

---
Вы не правы. Пишите мне в PM, поговорим. скачать фифа, скачать фифа а также [url=http://15fifa.ru/skachat-kljuchi-fifa-15/33-skachat-fifa-15-crack-kryak-tabletka-klyuch-besplatno.html]кряк на фифа 15[/url] скачать фифа

Isota31

(Ojamo01, 2019.02.01 20:15)

https://entorpecida1.tumblr.com https://laurhy-moon.tumblr.com https://nightcore765.tumblr.com https://order-amantadine-100mg.tumblr.com https://welearnin.tumblr.com https://dr-seaweed.tumblr.com https://irradiar-luz.tumblr.com https://foreshu.tumblr.com https://hsseniorstudyblr.tumblr.com https://minjoooonie.tumblr.com https://hyuuga-lisboa.tumblr.com https://ray-arruda.tumblr.com https://thewindsingstome.tumblr.com https://vampiresah.tumblr.com https://wltchh.tumblr.com https://francais-formidable.tumblr.com https://unachispaesuficiente.tumblr.com https://sansahawke.tumblr.com

Nuped18

(Luxux49, 2019.02.01 09:36)

https://hsseniorstudyblr.tumblr.com https://lulwaah-77.tumblr.com https://2310-3110.tumblr.com https://mourningwinter.tumblr.com https://kazaaaazade.tumblr.com https://hayaabunofalme.tumblr.com https://idolgukk.tumblr.com https://prensesparadoks.tumblr.com https://sunnysprout.tumblr.com https://vosrewrite.tumblr.com https://bouffees.tumblr.com https://hold-on-to-memories.tumblr.com https://lxnglivezay.tumblr.com

rsrlidc

(vnarpc, 2019.02.01 05:34)

can i buy viagra online http://canadlan-drugs.com

Video

(EdwardMorab, 2019.01.31 17:12)

Hello everybody under the sun ...
Recently I establish noteworthy sites
Video thrilling
{<a href=http://qwertty.net/>{porn|free porn|porno|anální sex|anal sex|porn videos|free sex|porn tube|порно|porn movies|anál|hardcore|sex videos|порнуха|anální|порно видео|anal porn|free porn videos|tube porn|секс видео|free porn movies|sex movies|teen porn|blowjob|порно онлайн|бесплатное порно|sex tube|amateur|big tits|lesbian|full porn|vibrátory|streaming porn|stepmom|cumshot|anální kuličky|masturbation|hd porn|anal sex videos|sex education|free porn video|секс онлайн|минет|amateur porn|anal tube|порно видео онлайн|anální pomůcky|porno tube|anln sex|free sex videos|porno video|pornstars|anální porno|anal porn videos|anální styk|porno videa|hot babes|anal fucking|ass fucking|amateur sex|бесплатное порно видео|full length sex movies|porn video|hentai|teen anal|anal porno|interracial sex|бесплатный секс|group sex|masturbace|xxx films|gay anal sex|sex zezadu|lesbians|free movies|teen sex|oral sex|lesbičky|erotické pomůcky|mature porn|hardcore sex|порно бесплатно|русское порно|adult swim|free anal sex|смотреть порно видео|anal fuck|handjob}</a>|

Мировые новости авто

(ChesterKix, 2019.01.31 09:59)

Мировые новости авто

[URL=https://adt.by/distance-calculator/]расчет расстояния между городами[/URL]
[URL=https://adt.by/vse-obektyi/categories/ofitsialnyie-dileryi-legkovyih-avto]официальный дилер[/URL]
[URL=https://adt.by/]авто новости[/URL]
[URL=https://adt.by/]автобизнес беларусь[/URL]
[URL=https://adt.by/novaya-sto-seti-bosh-avto-servis-1-y-kilometr-otkryilas-v-minske/]минск сто[/URL]
[URL=https://adt.by/uehal-s-mesta-dtp-zaplatish-2-raza/]скрылся с места дтп[/URL]
[URL=https://adt.by/tehosmotr-avtomobilya-dlya-invalidov/]авто техосмотр[/URL]
[URL=https://adt.by/distance-calculator/]делла расчет расстояний[/URL]
[URL=https://adt.by/vvoz-inostrannogo-transportnogo-sredstva-v-belarus/]растаможка авто в рб[/URL]
[URL=https://adt.by/cat/magazine/gai-informiruet/]гаи минск[/URL]

Ixadu95

(Noqob89, 2019.01.30 20:28)

http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/acheter-en-ligne-cefpodoxime-bon-marche-livraison-express-achat
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/pamelor-comprar-en-l-nea-usa
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/tritace-ramipril-10mg-en-ligne-commander-livraison-48h-ramipril
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/cyvel-tadalafil-bon-marche-sur-le-net-cyvel-en-generique
http://bioimagingcore.be/q2a/61779/recherch%C3%A9-safepril-hydrochlorothiazide-safepril-canada
http://destinosexotico.com/blogs/post/57430
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/onde-comprar-gen-rico-loratadina-claritin-10-mg-entrega-24-horas
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/comprar-lamotrigina-lamictal-gen-rico-urgente-portugal
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/buy-capecitabine-500-mg-online-how-to-order-xeloda-in-approved
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-domperidone-motilium-10mg-gen-rico-de
http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/sustiva-efavirenz-donde-puedo-comprar-de-confianza-ecuador
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/order-cheap-fluticasone-0-05mg-generic-fluticasone-at-target
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/vagamycin-como-posso-comprar-envio-urgente-brasil
https://www.olliesmusic.com/blog/22108/cГіmo-realizar-un-pedido-nitroglycerin-sin-receta-por-internet-mГ©xico-compra/
http://lifestir.net/blogs/post/75764
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/avanafil-50mg-livraison-express-pas-cher-on-peut-acheter-du
http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/chlorambucil-buy-where-can-i-purchase-leukeran-cheap
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/zestril-lisinopril-commander-zestril-pas-cher-suisse
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-repaglinida-sin-receta
http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/progesterone-200-mg-comprar-en-farmacia-en-linea-certificada-espa
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/order-lubagra-120-mg-low-price-where-can-buy-lubagra-dubai
http://www.1friend.com/blogs/2854/16123/farmacia-online-donde-comprar-generico-herclov-valacyclovir-500
http://jaktlumaczyc.pl/77542/verdafil-120mg-achat-marche-acheter-sildenafil-citrate-forum

Icumi77

(Ucusi53, 2019.01.30 09:32)

http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/furazolidone-comprar-en-una-farmacia-en-linea-fiable-costa-rica
http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/para-comprar-generico-lisinopril-hidroclorotiazida-en-internet
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/acyclovir-cream-o-acheter-sur-le-net-achat-de-acyclovir-cream-sur
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-espironolactona-25-mg
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-fosamax-10mg-de-calidad-ecuador
http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-faro-viga-sildenafil-citrate-gen-rico
http://brooklynne.net/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-metotrexato-sin-receta-urgente
http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-antivert-25-mg-gen-rico-com-garantia-brasil
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-glycomet-fiable-puerto-rico-comprar-metformin
http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/lovegra-100-mg-puedo-comprar-sin-receta-env-o-gratis-estado
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/naltrexone-en-ligne-baisse-prix-livraison-rapide-achat-de-revia
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-ranitidina-sin-receta-fiable-estados
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-asendin-100-mg-gen-rico-sem-receita
http://www.facecool.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-furtenk-furosemide-100mg-barato
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/donaton-en-ligne-bas-prix-rapide-le-donaton-est-il-en-vente-libre
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/cartia-xt-como-posso-comprar-sem-receita-via-internet-brasil
http://stoopball.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-meclomid-metoclopramide-10mg-ahora-ecuador
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/como-puedo-comprar-generico-telmisartan-40mg-sin-receta-de
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/estradiol-estrace-1-mg-comprar-pre-o-pela-internet-rep-blica
http://answers.codelair.com/28196/aciphex-rabeprazole-sodium-puedo-comprar-receta-forma-segura
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/bon-site-achat-progesterone-100-mg-sans-ordonnance-achat
http://foodtube.net/profiles/blogs/adapaleno-differin-onde-comprar-gen-rico-on-line-brasil
http://wu-world.com/profiles/blogs/comprar-o-gen-rico-do-jutalex-sotalol-de-forma-segura-pela
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/comprar-premarin-conjugated-estrogens-gen-rico-sem-receita-medica

хороший интернет-магазин техникиГде купить качественную бензотехнику дешево

(RCHObsence, 2019.01.30 03:49)

Магазин ФМ Чемпион - динамично растущая коммерческая компания, функционирующая на Отечественном рынке больше шестидолгих лет.

Вам нужна садовая техника для личных нужд, но не понимаете,какая конкретно безопаснее и где её покупать? Мы вам рекомендуем наведаться в наш магазин ФМ Чемпион. В интернет магазине гигантский выбор РАЙДЕРЫ. Если уж вы непременно мечтаете купить сегодня Инверторные электростанции ФМ Чемпион магазин предоставим вам все модели товара.

Магазин ФМ Чемпион это то место где можно купить все для дома начиная с ВОЗДУХОДУВКИ и заканчивая ВЫСОТОРЕЗАМИ.

Купить садовое сложную технику а также приборы в указанном интернет магазине на сайте сегодня можно в рабочие дни и в выходной день Доставка купленного различного агрегата при закупки от 9000 руб производится по городу бесплатно. Мы готовы предоставить гарантийный сертификат на все товары, какие присутствует в нашем магазине техники для сада ФМ Чемпион. Отправление товаров по адресу выполняется в течении от1до3 рабочих дней после оплаты товара. Сроки зависят от города доставки, представленную информацию уточнит менеджер магазина ФМ Чемпион.


RussiaChampion - Все для сельского хозяйства: [url=https://russiachampion.ru]официальный сайт champion[/url]

смотреть хорошее кино

(Kinohek, 2019.01.30 00:46)

Я как истинный ценитель качественного синематографа, попал в очень сложную для меня ситуацию с поиском и подбором хорошего онлайн-кинотеатра. Все дело в том, что до недавнего времени я усердно приобретал все новинки актуального кинематографа только в магазинах, однако после этого понял, что дальше так продолжаться не может. Мои затраты на приобретение дисков составляли чуть ли не четверть всей моей зарплаты. На самом деле, я поначалу и не понимал, что все средства уходят как вода. Именно эта ситуация вынудила меня остановиться, и найти хоть какую-нибудь альтернативу, потому как я не был готов прощаться со своим хобби.

[url=http://kinogoda.ru]кино онлайн 2019 лучшее[/url]

Из-за этого я решил перевести свое внимание на просторы интернета, и выяснить, можно ли смотреть все новинки даром. Используя различные ключевые запросы, для поиска фильмов, каждый раз вели меня на сайты с громадным количеством рекламы, и прочими надоедливыми баннерами. Я затратил около двух часов, чтобы найти вполне приличный онлайн-кинотеатр, с огромным запасом самых свежих новинок. К слову, некоторые из них выходят даже немного раньше официального релиза, что очень впечатляет.

Мне очень понравился этот кинотеатр http://filmy-hd.ru , поскольку он настолько легок в использовании, что не доводится каждый раз избавляться от противной рекламы, как это обычно бывает. Есть складный поиск по фильмам, что очень впечатляет, а также существует основной фильтр по выбору необходимого жанра. Кроме этого, присутствует специальная кнопка с отображением всех недавних новинок.

При подборе желаемого фильма, вы перейдете на страницу с подробным описанием, где можно осведомиться, например, с кассовыми сборами того или иного блокбастера. Нельзя не отметить быстродействие этого онлайн-ресурса, все страницы настолько быстро загружаются, что не приходится лишний раз перезагружать ее опять. Довольно красивое оформление и подача всех новинок изумительно поражает, честно говоря, даже немного непривычно смотреть все ожидаемые и любимые фильмы на таком классном онлайн-кинотеатре.

[url=http://kinozil.ru]смотреть новинки кино в качестве[/url]

watch dogs 2 на слабом пк

(Anthonyimalt, 2019.01.30 00:16)

поставьте дизлайки пожалуйста!
[url=https://www.youtube.com/watch?v=V1YsJxSjA2E]watch dogs 2 на слабом пк[/url]

Neceq98

(Ceyad87, 2019.01.29 19:33)

http://www.taffebook.com/blogs/1768/9005/donde-a-la-orden-oxitina-5-mg-ahora-oxybutynin-como-comprar http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/fluvoxamina-50-mg-como-puedo-comprar-de-confianza-rep-blica-de http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/naltrexona-comprar-sin-receta-al-mejor-precio-chile-comprar-revia http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/lansoprazole-15mg-pas-cher-acheter-sur-internet-2018-lansoprazole http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-tricor-fenofibrate-sin-receta-con http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/achat-meloset-melatonin-3mg-g-n-rique-melatonin-3mg http://flutes.ning.com/profiles/blogs/onde-comprar-tizanidina-zanaflex-melhor-pre-o-pela-internet-rep http://soruanaliz.com/index.php/21742/farmacia-online-comprar-parlodel-fiable-bromocriptine-compra http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=25127&qa_1=acheter-acarbose-acarbose-ordonnance http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-tetraciclina-500mg-sin http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/avodart-comprar-gen-rico-envio-24-horas-pela-internet-receita http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/order-discount-super-kamagra-100-60mg-online-how-to-purchase http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/buspirone-10-mg-vrai-bon-prix-commander-avec-visa-buspirone-10 http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/alfuzosina-10mg-como-posso-comprar-mais-barato-internet-rep-blica http://whazzup-u.com/profiles/blogs/discount-aceon-4-mg-order-online-purchase-aceon-no-rx

Povip61

(Agacu94, 2019.01.29 07:14)

http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/amlodipine-5-mg-comprar-en-farmacia-en-linea-con-env-o-gratis-us http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/meilleur-site-acheter-ravana-tadalafil-20-mg-site-fiable-de-vente http://www.facecool.com/profiles/blogs/como-comprar-isossorbida-60mg-gen-rico-envio-24h http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/lisinospes-lisinopril-10mg-comprar-buen-precio-estado-libre http://foodtube.net/profiles/blogs/bon-plan-achat-bimat-bimatoprost-3-mg-securise-generique-bimat http://korsika.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-wellbutrin-150-mg-sin http://www.facecool.com/profiles/blogs/atenolol-order-safely-where-to-order-tenormin-cheap http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/order-tadgo-without-rx-canada-tadgo-20mg-prescription http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=69332&qa_1=order-metoclopramide-online-online-cheap-metoclopramide http://hageriderma.com/qtoa/index.php?qa=165045&qa_1=farmacia-online-donde-comprar-tagra-tadalafil-60mg-garantia http://recampus.ning.com/profiles/blogs/jasmine-onde-comprar-gen-rico-de-forma-segura-via-internet http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/clozapina-clozaril-100mg-como-comprar-envio-urgente-portugal http://wu-world.com/profiles/blogs/comprar-zyad-tadalafil-20-mg-on-line-brasil http://newmediavault.ning.com/profiles/blogs/etambutol-myambutol-comprar-brasil-etambutol-compra-sem-receita http://jaktlumaczyc.pl/73689/achat-securise-betapace-40mg-prix-dune-boite-de-sotalol-40 http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-losartan-sin-receta-al-mejor-1 http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/onde-comprar-regalis-10-mg-gen-rico-entrega-em-48-horas-pela-net http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/bon-plan-achat-terazosin-hcl-bas-prix-acheter-hytrin-au-quebec


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24

Következő »