Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hét

2010.02.04

Hét

 

   Golyók süvítettek el a fülem mellett, a falba fúródtak, szétroncsolták a bútorokat, és hatalmas toll és porfelhőt vertek fel. Micsoda esztelenség!

   Az öreg biztonsági őr mocorogni kezdett a karjaimban. A lövöldözés okozta sokk miatt elájult, de most már kezdett magához térni, laposakat pillogott. Nem engedhettem meg, hogy felébredjen, ezért gyorsan belecsíptem ez ponton a nyakába, mire békésen elernyedt. Csak bezavart volna.

   Az ostoba bankrablók abbahagyták végre a tüzelést, és körülnéztek. De sehol sem találták az elméletben véres masszává lyuggatott testemet. Talán ha fölnéztek volna, de nem, egymást túlordítva lökdösődtek. Üvöltöttek a félelemtől és a bosszússágtól. Amatőrök…

   Gondoltam, nem várom meg, amíg észre vesznek.  Hangtalanul leereszkedtem mögöttük a földre, óvatosan lefektettem az őrt, aztán felegyenesedtem. Valószínűleg megérezhették, hogy valami nincs rendben, de mielőtt kiadhatták volna maguknak a parancsot, hogy megforduljanak és lőjenek, gyorsan megcsíptem mindegyik nyakát. Hát ez a mai nem az ő napjuk, az egyszer biztos.

   Ezek után felnyaláboltam szerencsétlen öreget, és kirohantam vele Türkizékhez. Mire feleszméltek, addigra a négy bűnöző is ott hevert lefegyverezve a lábuk előtt.

ZéTé egy hosszú pillanatig nézett összehúzott szemekkel, aztán így szólt:

 - Ez… gyors volt – mekegte elképedve.

 - Kösz! Hé, Türkiz! Ügyes voltam? – A teremtőm szélesen elvigyorodott.

 - Naná! Sima ügy volt, nem igaz?

 - De igaz. Nekem tényleg az volt, viszont neked… Már bentről megéreztem, hogy annyira aggódtál, hogy leizzadtál. Ugye? – kérdeztem tőle somolyogva. Sokáig bámult rám ugyanúgy, ahogy az imént ZéTé.

 - Te most gúnyolódsz?

 - Á neeeem… Figyelj Türkiz, pattanjunk meg, nézzük meg Budapestet… - rángattam meg a karját.

 - De Tomi…! Hosszú ideje nem is láttam…

 - Na és! A testvéred nem? Eleget láttad már… Na, gyere!

 - Anna! Várj egy kicsit! – Hát én vártam. Időközben bementünk az őrsre, hogy kihallgassák a bankrablókat. Aztán Jégkisasszony behívta Türkizt és ZéTét Padlizsánhoz, hogy lejelentsék neki a történteket. Nem volt hozzá ingerem, hogy beszívjam annak az embernek az ocsmány, gyomorforgató szagát, ezért inkább feltérképeztem a Rablás - Gyilkosság Ügyosztályt, ahol ZéTé is dolgozott. Alig tettem pár lépést, máris megállított egy keskenyre nyírt bajuszú, sűrű, rövid ezüsthajú, tagbaszakadt, erőteljes, testépítő felépítésű férfi, aki a hóna alá szíjazva viselte fegyverét. Sötétvörös kockás, rövid ujjú inget, sötétbarna élére vasalt nadrágot, és – szerintem -, lakkcipőt viselt.

 - Elnézést – mondta ő és ahogy elém lépett, még hatalmasabbnak tűnt, mint egyébként. Mindazonáltal felettébb udvariasnak tűnt, - hölgyem, de civilek számára a rendőrőrs épületének ez a része tiltott terület. Megtudhatnám a nevét és az okot, amiért itt tartózkodik?

 - Hát hogyne – feleltem én olyan illedelmesen, ahogy csak tudtam, - Vámpír Anna vagyok. Nem volt kedvem bemenni Padlizsánhoz Türkizzel és ZéTével, ezért idejöttem, hogy felderítsem a terepet…

 - Tessék? Kihez, és kikkel?

 - Oh, bocsánat… a főkapitányhoz Zamárdi Tamással és Zamárdi Zoltánnal.

 - Zamárdi Zoltán? Az a Zamárdi Zoltán?! Atya úr isten! Akkor ezek szerint kegyed az a személy, akit a professzor úr létre hozott?

 - Igen…

 - Bocsásson meg, még be sem mutatkoztam. A nevem Diószegi András Bertalan, és amint látja – düllesztette ki a mellkasát, - én vagyok a rablás – gyilkosságiak főosztály vezető nyomozója. Ezek a fiúk…

 - HÉ!!! – csattant fel közvetlenül mellettem egy felháborodott női hang . – Krisztiről, Juliról és rólam nem szól a fáma, teee… hím soviniszta disznó!

 - Épp most akartam mondani, feminista dög! Végig kéne hallgatni, amit mondok, és csak aztán ugatni nem gondolod?! – förmedt rá Diószegi András Bertalan az új nőre.

   Na ő is különösen nézett ki. Egész barnás színű volt a bőre, szép arcú, csillogó, sötétvörös ajkú, enyhén hajlott orrú, szúrós méz sárga szemű fiatal nő volt, hosszú fényes fekete haja még összefonva is a fenekét verdeste. Rikító virágmintás mini ruhát viselt fekete farmerja és bakancs fölött. A maga részéről a szolgálati fegyvert piros lakkövvel övvel összefogott ruhácskája alatt viselte a combjára erősítve.

   Se perc alatt megfeledkeztek rólam, olyan gyorsan el kezdtek vitatkozni a nők jogairól, meg bizonyos udvariassági szabályokról, hogy csak lestem. Magamban eldöntöttem, hogyha Jég kisasszonyt úgy hívom ahogy, akkor ezt a nőt, aki már első ránézésre is az ellentéte, biztosan Foszfornak fogom hívni, hiszen ugyanolyan robbanékony, mint az a kis fehér por, amelyikről Türkiz egyik könyvében olvastam. A másikat, a férfit, pedig Lakkcsukásnak. Mert LAKK cipőt visel, viszont Türkiz korábban használta a cipőjére azt a szót, hogy torna CSUKA…

   Mindazonáltal nagyon rájuk untam. Gyorsan kioldalaztam a látóterükből. A többi munkatársuk csak sóhajtozott, és rosszallóan megcsóválta a fejét. Foszfor és Lakkcsukás bizonyára sokat veszekszenek munkaidőben. Nagyon idegesítő lehet.

   De Foszfor észrevett, és hátat fordított Lakkcsukásnak, és jó hangosan rám köszönt.

 - Helló-helló! Hová lesz a séta, csaje?

 - Tessék? – nem értettem a csaje szót. Ám mielőtt felelhetett volna, Lakkcsukás, okoskodva, kioktató hangon közbevágott:

 - Ő Vámpír Anna, akit Zamárdi professzor úr talált fel! Csak körülnéz, szállj már le róla!

 - Köszönni azért szabad nem?! Anna! Már sokat hallottam rólad! Örülök, hogy megismerhetlek személyesen! Meg kell mondjam – kacsintott rám cinkosan, - már nagyon vártunk téged ahányan csak vagyunk. Hála Z-nek, sokkal jobban el tudjuk majd kapni azokat a szemétládákat!

 - Ha te mondod… Mi az, hogy csaje? – A választ azonban sosem tudtam meg, mert ekkor beviharzott Jég kisasszony, rózsás parfümfüstben Türkizzel, ZéTével, Padlizsánnal, és egy másik cingár, idegesnek tűnő pasassal, aki Hajnal Karesz, tűzszerész feliratú kitűzőt viselt a mellényébe csíptetve.

 - Anna! Vészhelyzet van! Valami barom fel akarja robbantani az egész Duna Plázát, jönnöd kell! – hadarta zihálva Türkiz.

 - Már megint?! – mordult fel Foszfor. – Most komolyan, csak ebben az évben húsz bejelentés jött onnan, és soha semmit nem találtatok Karesz!

 - Ez most azonban igazi riasztás – dünnyögte cérnavékony alkatához képest meglepően mély hangon Karesz, és szórakozottan pattintgatni kezdte a lángot, egy cirádás vörösréz öngyújtóval. – Sietnünk kell, a visszaszámlálás épp most kezdődött el… Tíz percünk maradt. Szerencsére, a személyzet és a vásárlók nagyja már elhúzott az épületből…

 - Akkor mennünk kéne nem? Te, Pirószaki, útközben elmondod, hogy mi fog várni a helyszínen – parancsoltam rá a körülöttem toporgókra. – Türkiz kocsijával megyünk, az gyorsabb. ZéTé, hozz egy villogót, legálisan kell túllépnünk  a megengedett sebességhatárt. Foszfor – fordultam a csajézóshoz, - arra a kérdésre még visszatérünk. Na gyerünk! Az a bomba nem hatástalanítja magát!

   Türkiz elismerően rám mosolygott, megragadtam a kezét, és elszáguldottam vele az autójáig, majd visszamentem a többiekért, és őket is meggyorsítottam. Szerencsére Padlizsán nem akart velünk jönni…

   Nagyon zavart a villogó éles, vijjogó hangja, ezért befogtam a fülem, és kétrét görnyedtem, viszont egy szavam sem lehetett: Türkiz 80 kilométer per óra helyett 190-nel tépett végig az amúgy is zsúfolt utakon. Csodálom, hogy nem szenvedtünk balesetet, de mindenki félreállt az utunkból, úgyhogy abszolúte nem volt gond.

   Türkiz megmutatta, úgyhogy a hűtővé alakított kesztyűtartóból elő tudtam halászni egy másik palack vért. Szerencsére volt mivel csillapítanom hirtelen rám törő vérszomjamat. Nem hiszem, hogy jót tett volna a közhangulatnak, ha letekerem például Jég kisasszony fejét, aki felettébb idegeskedve, feszülten és tartózkodóan pillantgatott felém, ami amúgy is csábítóan hatott rám.

   Hátradőltem, és megpróbáltam úgy élvezni a vér ízét, hogy közben kizárom az idegtépő visítást, mikor Pirószaki reszketegen megkérdezte:

 - A-az… az üvegben… az vér? Nagyon hasonlít rá…

 - Mert az is – mormoltam, és kicsit dühített, hogy megzavart. És ez a nínózás… Úgy látszik ez az én… öö… heppem?

 - Mi? Hogy-hogy? Te vért iszol?

 - Persze – feleltem a lehető legtermészetesebb hangon, és ameddig lehetett, beledugtam az ujjam a palackba, hogy amíg az üveg engedi, kinyaljam a falára tapadt vért, majd miután végeztem, visszatettem azt a kesztyűtartóba.

 - De miért? Van valami mániád? Vagy téveszméd? – Összenéztem Türkizzel, aki lemondóan felsóhajtott.

 - Egy újabb szabályt kell felállítanunk – motyogta az orra alatt.

 - Egy újabb idegesítő szabályt – kontráztam rá epésen, - de legyen. Nem fogok pánikot kelteni, ahogy ígértem… - Hátrafordultam Pirószakihoz, aki az ülésbe préselődve meresztett rám nagy csodálkozó nyuszi szemeket.

 - Ha bárkinek elmondod, megöllek – közöltem vele negédesen, és a biztonság kedvéért rávillantottam egy ezer wattos mosolyt.

 - R-rendben – brummogta megszeppenve.

 - Helyes – morogtam, és előrefordultam. Éreztem, hogy Türkiz a tekintetemet keresi –összemosolyogtam vele.

   Hamarosan megérkeztünk a Duna Plázához. Ez előtt az épület előtt is rengetegen voltak, körülbelül ugyanazok, mint annál a banknál.A rendőrök mellett azonban tűzoltók, más tűzszerészek, bombaszakértők is jelen voltak még, az elmaradhatatlan újságíró horda mellett.

   Pirószaki kapkodva elmondta, hogy egy öngyilkos merénylőről van szó, aki jelenleg a pláza tetején dekkol, annyi robbanóanyaggal a nyakában, amennyit még a második világháborúban sem használtak fel ( - mi az a második világháború?). Állítólag azért akarja felrobbantani a helyet, mert korábban ott dolgozott, de kirúgták, és elveszítette mindenét. Munka nélkül pedig az ő életének sem volt többé értelme, viszont mindenképpen bosszút akart állni. Sajnos, a tag biztosra akart menni, ezért visszaszámlálóval, és elsütő gombbal is ellátta azt a szerkezetet. Az utóbbira pedig ráfeszült az ujja. És ha azt felengedi, a visszaszámlálásnak vége, és akkor bumm…

   Az a tíz perc meg elvileg arra kell neki, hogy a tetőn minden sérelmét a volt főnöke fejéhez vágja… Szerintem azért ő sem normális. A helyében én írásban küldtem volna el a főnököt, és egyből felrobbantottam volna az egész kócerájt, de ő tudja. Sajnos számítania kellett volna arra a lehetőségre, hogy esetleg egy nehéz eseteket megoldó vámpírt állítanak rá, aki mindenképp leállítja majd. De hát ez van. Így járt… Legközelebb – már ha lesz neki egyáltalán -, biztos ügyesebb lesz.

   Besétáltunk Pirószakival ebbe a lenyűgöző, hatalmas fém-üveg házba. Bent is minden ilyen anyagból, na meg műanyagból volt. Sétáltunk egy darabig a kihalt üzletek között, valahonnan messziről tompa morajlást, és zenét hallottam – Pirószaki szerint bizonyára már nem volt idő kikapcsolni a mozi részben futó filmeket. Éppen magyarázni kezdte, hogy melyikre akar beülni, ha elkaptuk a bombázót – így hívta a merénylőt -, mikor fentről az üvegtető felől mozgást érzékeltem.

   Felnézve a giccses papírnapocskák között egyenesen ráláttam a bombázó talpára. Megállítottam Pirószakit.

 - Még nem értük el a személyzeti liftet – kezdte, de aztán felpillantott ő is, és így már megértette a jelzésemet.

   Nézegettem a bombázónkat egy darabig, aztán hirtelen támadt egy ötletem.

 - Maradj itt – mondtam Pirószakinak – lehozom neked.

 - De hogyan… - meg sem vártam, hogy végigmondja, egyszerűen csak gyorsan lekuporodtam, aztán elrugaszkodtam, és kilőttem az üvegtető felé…

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

buy cialis 182 mg

(JamesleX, 2019.02.09 06:17)

Hello! [url=http://cialismpl.com/#tadalafil]buy cialis pills[/url] very good web site.

Okomi46

(Gukex94, 2019.02.08 17:54)

http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-atomoxetina-sin-receta-con-visa-reino-de-espa-a
http://socialchangesa.com/blogs/post/56173
http://brooklynne.net/profiles/blogs/etoricoxibe-arcoxia-comprar-r-pido-pela-net
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/isosorbide-pas-cher-et-site-fiable-acheter-du-isosorbide
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/dostinex-cabergoline-bon-marche-dostinex-en-ligne-visa
http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=24224&qa_1=comprar-happi-10mg-gen%C3%A9rico-urgente-online-brasil
http://www.facecool.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-latanoprost-sin-receta-y-pagar
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-furazolidona-100-mg-de
http://bricolocal.com/profiles/blogs/comprar-tegopen-cloxacillin-sin-receta-entrega-r-pida-espa-a
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/como-comprar-aciphex-gen-rico-de-confianza-internet-brasil-menor
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/order-baclofen-10mg-cheap-baclofen-jellies
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/beloc-50mg-donde-comprar-de-forma-segura-principat-d-andorra
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/comprar-budesonida-rhinocort-0-1-mg-gen-rico-forma-segura-na
http://brooklynne.net/profiles/blogs/buy-lisinopril-hydrochlorothiazide-5-12-5mg-low-price-where-to
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/pepcid-donde-puedo-comprar-sin-receta-en-l-nea-argentina-venta-de
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-citalopram-sin-receta-al
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-verapamilo-sin-receta-de-confianza-andorra
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/montelukast-5-mg-comprar-sin-receta-con-seguridad-espa-a
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/rivastigmina-comprar-en-farmacia-en-linea-con-entrega-r-pida
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/buy-generic-desloratadine-5-mg-how-to-buy-desloratadine-uk-cheap
http://flutes.ning.com/profiles/blogs/hydrochlorothiazide-sans-ordonnance-vente-esidrix-au-senegal
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-du-retin-a-cream-tretinoin-0-05-mg-en-pharmacie-acheter
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/losartan-comprar-en-una-farmacia-en-linea-certificada-chile-como
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/viagra-150mg-o-achat-baisse-prix-sildenafil-citrate-espagne-prix
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/o-commander-du-urso-en-ligne-vente-urso-pharmacie-en-ligne
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/order-norfloxacin-400mg-cheap-cheap-generic-norfloxacin-review

Чем опасен лишний вес после 40 лет? Как выгнать возрастной жир и больше не полнеть?

(Danielces, 2019.02.08 13:30)

Рассказывает звездный диетолог, кандидат медицинских наук, врач эстетической медицины Маргарита Королёва.
[url=https://clck.ru/F9Aqt][img]http://tradeblg.ru/tiny/r7/images/ish.jpg[/img][/url]

В возрасте 40-45 лет, а то и раньше, в организме снижается выработка веществ, которые расщепляют жиры. Эта проблема преследует как мужчин, так и женщин. Жиры накапливаются под кожей, в суставах, брюшной полости, бёдрах и внутренних органах. Это наносит вред организму и приводит к развитию опасных заболеваний.

Как убивает лишний вес

Первое место в России среди причин смерти, вызванных избыточным весом, занимают сердечно-сосудистые заболевания: артериальная гипертензия (повышенное кровяное давление), ишемическая болезнь сердца, инсульт и инфаркт. Они убивают 5 миллионов человек каждый год. На втором месте — диабет, который в 2016 году приобрел форму глобальной эпидемии. По данным ВОЗ, за последние 10 лет, смертность от диабета возросла на 52%.

[b]Анализ заболеваемости населения России показывает, что среди лиц, не доживших до 50 лет, 97% имели проблемы с лишним весом. [/b]

Полная статья здесь: https://clck.ru/F9Aqt

Usucu91

(Lupud44, 2019.02.08 02:27)

http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/glipizide-vrai-bon-marche-commander-sans-ordonnance-glipizide-a
http://dmoney.ru/42172/hidroclorotiazida-comprar-con-seguridad-usa
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/ovral-buy-ovral-pills-cheap
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/se-puede-comprar-generico-tadonis-tadalafil-60-mg-al-mejor-precio
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/bon-site-pour-achat-femalegra-sildenafil-citrate-pharmacie-en
http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-carbidopa-levodopa-sin-receta-de-calidad-chile
https://www.olliesmusic.com/blog/37115/mesalazine-500-mg-pas-cher-acheter-livraison-gratuitГ©-commander-pentasa-gen/
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-advair-diskus-0-5-0-05-mg-e-quanto-custa
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/casodex-comprar-mas-barato-espa-a-bicalutamide-precio-barato
http://explicitty.com/blogs/2108/42398/farmacia-online-donde-comprar-symmetrel-amantadine-100-mg-sin-r
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/calcium-acetate-como-puedo-comprar-al-mejor-precio-estados-unidos
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/nortriptilina-onde-comprar-e-quanto-custa-nortriptilina-25mg-pre
http://jaktlumaczyc.pl/74509/order-atomoxetine-cheap-can-i-buy-strattera-no-rx
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/se-puede-comprar-atomoxetina-18-mg-env-o-libre-usa
http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-fluconazol-100-mg-sin-receta-de-calidad-ecuador
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/ropitor-0-25mg-o-achat-vente-ropitor-en-ligne
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/elontril-donde-comprar-sin-receta-entrega-r-pida-estados-unidos
https://lesko.com/q2a/index.php?qa=47118&qa_1=site-seguro-comprar-gen%C3%A9rico-calcitriol-25mg-line-portugal
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/onde-posso-comprar-placidum-gen-rico-pre-o
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/risperidona-4-mg-comprar-en-farmacia-online-r-pido-per
http://quainv.com/blogs/post/52091#sthash.ILkYdSsV.CQgFbm4q.dpbs
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-fluconazol-100-mg-sin-receta-en-l-nea-chile
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/cilostazol-50-mg-pharmacie-sur-le-net-livraison-gratuit-pletal-en
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/order-levofloxacin-online-buy-generic-levofloxacin-usa
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/cialis-en-ligne-bon-prix-achat-rapide-combien-coute-tadalafil-en
https://madbuddy.club/blogs/post/31360

order from canadian pharmacy 316 mg

(JamesleX, 2019.02.07 18:53)

Hello there! [url=http://onlineuspharmacies.party/#online-pharmacy]online pharmacy degree programs[/url] very good web site.

Для информации

(MichaelReins, 2019.02.07 16:12)

http://trustavia.ru/communication/forum/user/6232/
http://avtourist77.ru/forum/user/58/
http://rus-inter.com/forum/user/10151/
http://fishinginrus.ru/forum/user/252632/
http://igenplan.ru/forum/user/20734/

Umaku31

(Ekure11, 2019.02.07 13:00)

http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/cheap-cefagen-250mg-order-online-how-to-buy-cefuroxime-safely
http://jaktlumaczyc.pl/77332/acheter-remenafil-100mg-ligne-livraison-meilleur-remenafil
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/order-edalis-cheap-generic-edalis-buy-pharma
http://bioimagingcore.be/q2a/55650/lansoprazole-30mg-order-cheap-discount-lansoprazole-pills
http://www.facecool.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-pioglitazona-30mg-pago-visa-el-salvador
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/meloxicam-como-puedo-comprar-sin-receta-de-calidad
http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/363618
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/verampil-120-mg-donde-comprar-sin-receta-de-forma-segura
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-priligy-30-mg-de-calidad-estados
http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-asendin-100mg-buen-precio-chile
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/bicalutamida-casodex-50-mg-como-comprar-sem-prescri-o-brasil-pre
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/tada-10mg-comprar-n-o-precisa-receita-m-dica-brasil
http://www.facecool.com/profiles/blogs/plavix-en-ligne-moins-cher-achat-sans-ordonnance-clopidogrel-75
http://soruanaliz.com/index.php/27813/purchase-xeloda-where-purchase-capecitabine-quick-delivery
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/amoxicilline-250-mg-bas-prix-sans-ordonnance-forum-prix-du-amoxil
http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/sovaldi-400mg-o-achat-acheter-sofosbuvir-et-payer-avec-bitcoin
https://lesko.com/q2a/index.php?qa=46423&qa_1=comprar-upderm-clindamycin-quanto-custa-upderm-onde-comprar
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/furosemide-en-ligne-moins-cher-achat-sans-ordonnance-furosemide
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/progra-sildenafil-citrate-como-comprar-fiable-espa-a
http://brooklynne.net/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-isoptin-sr-fiable-reino-de-espa-a
http://answers.codelair.com/33169/buy-famotidine-20-mg-on-sale-where-to-buy-pepcid-safely
http://www.facecool.com/profiles/blogs/site-serieux-acheter-afilon-sildenafil-citrate-50mg-afilon-100-mg
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/comprar-adapaleno-15mg-sin-receta-mas-barato-us-adapaleno-precio
https://www.olliesmusic.com/blog/31754/desloratadine-5mg-oГ№-en-commander-trouver-du-desloratadine-pas-cher/
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-acido-valproico-500-mg-sin-receta-al
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/meilleur-site-achat-paroxetine-30-mg-generique-paroxetine

Qayoq94

(Onime63, 2019.02.06 17:31)

http://dmoney.ru/42367/acarbosa-25mg-comprar-sin-receta-r%C3%A1pido
http://ggwadvice.com//index.php?qa=60214&qa_1=duloxetina-comprar-receta-r%C3%A1pido-comprar-duloxetina-domicilio
http://bioimagingcore.be/q2a/53190/order-lotriderm-10mg-online-order-lotriderm-no-rx
http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/furosemide-o-achat-sur-quel-site-commander-du-furosemide
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/comprar-o-gen-rico-de-ventolin-2-mg-e-quanto-custa-pela-net
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/onde-comprar-lamivudina-gen-rico-frete-gr-tis-portugal
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/procardia-como-posso-comprar-online-rep-blica-federativa-do
http://flutes.ning.com/profiles/blogs/esomeprazole-20mg-comprar-en-farmacia-en-linea-todo-en-medicinas
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/ortho-tri-cyclen-livraison-gratuit-moins-cher-forum-comment
https://www.askpsychology.com/2589/cialis-tadalafil-ligne-sur-cialis-comprime-pellicule-boite
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-ursodiol-ahora-estados
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/ditropan-xl-oxybutynin-10-mg-acheter-ditropan-xl-prix-pharmacie
http://property.ning.com/profiles/blogs/deprelio-comprar-sin-receta-con-garantia-honduras-comprar
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/flavosert-200mg-order-cheap-where-to-buy-flavoxate-guaranteed
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-leukeran-chlorambucil-5-mg-sin
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/karvil-6-25-mg-o-en-acheter-acheter-une-pilule-de-karvil
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-naltrexona-de-calidad
http://wu-world.com/profiles/blogs/comprar-generico-salbutamol-ahora-reino-de-espa-a-comprar
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/oxybutynine-o-en-acheter-ditropan-xl-2-5-maroc
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/divalproex-250mg-comprar-en-una-farmacia-online-ahora-puerto-rico
http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/purchase-cheap-xeloda-500-mg-how-can-i-buy-capecitabine-safely
http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-cialis-tadalafil-sin-receta-urgente-puerto
http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/comprar-duloxetine-20mg-sin-receta-ahora-chile
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/voltarol-100mg-onde-comprar-gen-rico-sem-receita-medica-brasil
http://jaktlumaczyc.pl/80775/calcium-acetate-comprar-fiable-espana-phoslo-original-comprar

Hepoq47

(Ibofe97, 2019.02.06 03:44)

http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/comprar-golmal-envio-rapido-pela-net-onde-comprar-o-medicamento
http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/cozaar-losartan-en-ligne-bon-marche-achat-livraison-express
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/order-protonix-20-mg-online-cheap-protonix-from-tesco
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/titanox-25mg-baisse-prix-sur-internet-titanox-achat-pas-cher
http://kutoos.unifiedly.com/blogs/post/212193
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-risperidona-sin-receta-env-o
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/order-olmesartan-20-mg-safely-where-to-buy-benicar-in-approved
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-chloramphenicol-de-calidad-espa-a-precio-del
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/order-cheap-fluconazole-200-mg-online-where-to-purchase-diflucan
http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/lisinopril-comprar-gen-rico-com-frete-gr-tis-pela-net
http://bioimagingcore.be/q2a/61945/anacin-comprar-entrega-r%C3%A1pida-ecuador-aspirin-caffeine-precio
http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-amlodipino-5mg-barato
http://bobford.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-atomoxetina-sin-receta
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/fenazopiridina-200mg-como-comprar-sin-receta-de-confianza-per
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/aciclovir-200mg-comprar-en-farmacia-online-con-env-o-gratis-rep
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/dapoxetina-90-mg-comprar-en-l-nea-reino-de-espa-a-comprar-priligy
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-cardiover-verapamil-sin-receta-entrega-r
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-propranolol-80mg-y-pagar-con-visa-usa

Asaga26

(Tuhip66, 2019.02.05 04:31)

http://whazzup-u.com/profiles/blogs/achat-de-en-ligne-micronase-glibenclamide-moins-cher-livraison
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-anastrozol-1-mg-ahora-bolivia
http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/order-theo-24-cr-400-mg-low-price-theo-24-cr-where-to-buy-in
http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/373454
http://bioimagingcore.be/q2a/53191/comprar-generico-persantine-dipyridamole-internet-espa%C3%B1a
http://bioimagingcore.be/q2a/63725/adapalene-o%C3%B9-en-acheter-differin-15mg-boite-de-4
http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/clorpromazina-100-mg-donde-puedo-comprar-sin-receta-por-internet
https://www.olliesmusic.com/blog/38267/allopurinol-100mg-sans-ordonnance-commander-internet-oГ№-acheter-du-allopuri/
http://wu-world.com/profiles/blogs/order-anastrozolo-1mg-where-to-purchase-anastrozole-in-verified
http://www.facecool.com/profiles/blogs/donde-puedo-comprar-generico-labetalol-con-garantia-chile
http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=24037&qa_1=farmacia-generico-finpecia-finasteride
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/upwardz-donde-puedo-comprar-sin-receta-con-garantia-chile-comprar

Если Вы ищете стандартные размеры межкомнатных дверей, выбор очевиден

(TiffanyVof, 2019.02.05 03:39)

Ищете продажа и установка пластиковых окон ?
Выбор очевиден ! http://zasovglazok-zavesa.icu
Только у нас лучшие цены и условия.
Индивидуальный подход и отношение к каждому клиенту!

[URL="http://zasovglazok-zavesa.icu"]установка межкомнатных дверей самостоятельно видео[/URL]

how long do drugs stay in your urine

(JeffreyNag, 2019.02.05 02:23)

green contacts no prescription http://gificlimited.com/shop/propecia-1mg.html birth control pills without estrogen

buy cialis online without prescription 314 mg

(Craigsporb, 2019.02.05 02:04)

Hello! [url=http://cialissmx.com/]cialis[/url] [url=http://cialismpl.com/]order tadalafil[/url] [url=http://propeciausfinasteridhq.com/]buy propecia no rx[/url] good web site

HomeLooans

(Linsog, 2019.02.04 23:23)

This year's production will feature some groundbreaking 8K and augmented-reality tech.

http://homeloan-pros.com/

http://homeloan-pros.com/2019/01/27/cash-advances-online-overland-park
http://homeloan-pros.com/2019/01/21/cash-advance-pay-day-loan
http://homeloan-pros.com/2019/01/23/business-cash-advance-belleville
http://homeloan-pros.com/2019/01/30/cash-advance-lenders-fort-wayne

Apple's clash with Facebook and Google: What you need to know
The iPhone maker punished both companies by revoking their enterprise certificates.

R assay infiltrate, absorbable cycle?

(abadovah, 2019.02.04 23:05)

[url=http://doxycycline-cheapbuy.site/]doxycycline-cheapbuy.site.ankor[/url] <a href="http://onlinebuycytotec.site/">onlinebuycytotec.site.ankor</a>

Suture mounting undisputed compounding induction.

(fiwepagajuwu, 2019.02.04 20:11)

[url=http://doxycycline-cheapbuy.site/]doxycycline-cheapbuy.site.ankor[/url] <a href="http://onlinebuycytotec.site/">onlinebuycytotec.site.ankor</a>

Yaqac64

(Rayuq70, 2019.02.04 17:12)

http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-cialis-tadalafil-10-mg-pago-mastercard-chile
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/minocycline-hydrochloride-comprar-en-una-farmacia-en-linea-r-pido
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/comprar-aviane-gen-rico-na-internet-medicamento-ethinyl-estradiol
http://www.animalloversconnect.com/blogs/post/23965
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/erectol-sildenafil-citrate-como-comprar-gen-rico-sem-receita
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/effexor-75mg-donde-puedo-comprar-sin-receta-por-internet-panam
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/anastrozolum-anastrozole-puedo-comprar-sin-receta-env-o-urgente
http://soruanaliz.com/index.php/27737/farmacia-comprar-digoxina-precio-andorra-comprar-lanoxin
http://bricolocal.com/profiles/blogs/comprar-sinemet-cr-carbidopa-levodopa-envio-rapido-carbidopa
http://www.facecool.com/profiles/blogs/resporito-50mg-comprar-com-garantia-pela-internet-no-brasil
http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/purchase-cheap-coversyl-4mg-online-how-can-i-buy-perindopril-free
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/tretinoin-025-mg-pas-cher-commander-acheter-tretinoin-sur-lyon
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/site-acheter-trileptal-oxcarbazepine-prix-trileptal-boite-4

Sometimes subchondral holistic nights trimming.

(ooigivom, 2019.02.04 13:04)

[url=http://doxycycline-cheapbuy.site/]doxycycline-cheapbuy.site.ankor[/url] <a href="http://onlinebuycytotec.site/">onlinebuycytotec.site.ankor</a>

Cenuz09

(Egotu40, 2019.02.04 06:31)

http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/order-etoricoxib-120-mg-how-much-does-etoricoxib-cost-in-spain
http://ggwadvice.com//index.php?qa=58827&qa_1=cordarone-comprar-argentina-comprar-amiodarone-telefono
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/purchase-discount-clomid-50mg-buy-clomid-european
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/acheter-mesyrel-mesyrel-canada-achat
http://jaktlumaczyc.pl/78668/comprar-tadalafil-segura-comprar-tadalafil-internet-seguro
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/donde-a-la-orden-clomifeno-buen-precio-guatemala
http://flutes.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-tizanidina-4mg-sin-receta-al-mejor
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/erecton-130mg-donde-puedo-comprar-con-garantia-ecuador
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-danazol-100mg-urgente-chile
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-calcitriol-con-seguridad-andorra
http://korsika.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-amiodarone-200mg-sin
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/donde-se-puede-comprar-generico-crestor-con-garantia
http://vaal-online.co.za/blogs/post/29758
http://brooklynne.net/profiles/blogs/site-confiance-pour-acheter-finasteride-1-mg-fincar-5-vidal
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/acyclovir-puedo-comprar-sin-receta-env-o-urgente-ecuador
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/acheter-pilule-sildenafil-dapoxetine-sur-internet-bon-marche
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-medroxiprogesterona-sin-1
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/indapamide-1-5mg-pas-cher-2019-prix-lozol-en-ligne
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/lisinopril-10-mg-comprar-barato-online-rep-blica-federativa-do
http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/comprar-o-gen-rico-de-piroxicam-entrega-24h-online-brasil
http://property.ning.com/profiles/blogs/uniphyl-cr-400mg-order-without-prescription-cheap-uniphyl-cr
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/bimatoprost-comprar-en-farmacia-online-recomendada-estados-unidos
http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/amitriptyline-comprar-r-pido-chile
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/site-fiable-achat-zyban-bupropion-forum-ou-acheter-du-bupropion
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/lerk-sildenafil-citrate-baisse-prix-sans-ordonnance-lerk-acheter
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-vardenafil-dapoxetina-fiable-m

gora i bastad

(gora i bastad, 2019.02.04 05:29)


I've learn a few just right stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting. I wonder how a lot attempt you place to make this kind of magnificent informative site.
gora i bastad http://neutin.se/veins-on-the-legs/goera-i-bstad.php


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24

Következő »