Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hét

2010.02.04

Hét

 

   Golyók süvítettek el a fülem mellett, a falba fúródtak, szétroncsolták a bútorokat, és hatalmas toll és porfelhőt vertek fel. Micsoda esztelenség!

   Az öreg biztonsági őr mocorogni kezdett a karjaimban. A lövöldözés okozta sokk miatt elájult, de most már kezdett magához térni, laposakat pillogott. Nem engedhettem meg, hogy felébredjen, ezért gyorsan belecsíptem ez ponton a nyakába, mire békésen elernyedt. Csak bezavart volna.

   Az ostoba bankrablók abbahagyták végre a tüzelést, és körülnéztek. De sehol sem találták az elméletben véres masszává lyuggatott testemet. Talán ha fölnéztek volna, de nem, egymást túlordítva lökdösődtek. Üvöltöttek a félelemtől és a bosszússágtól. Amatőrök…

   Gondoltam, nem várom meg, amíg észre vesznek.  Hangtalanul leereszkedtem mögöttük a földre, óvatosan lefektettem az őrt, aztán felegyenesedtem. Valószínűleg megérezhették, hogy valami nincs rendben, de mielőtt kiadhatták volna maguknak a parancsot, hogy megforduljanak és lőjenek, gyorsan megcsíptem mindegyik nyakát. Hát ez a mai nem az ő napjuk, az egyszer biztos.

   Ezek után felnyaláboltam szerencsétlen öreget, és kirohantam vele Türkizékhez. Mire feleszméltek, addigra a négy bűnöző is ott hevert lefegyverezve a lábuk előtt.

ZéTé egy hosszú pillanatig nézett összehúzott szemekkel, aztán így szólt:

 - Ez… gyors volt – mekegte elképedve.

 - Kösz! Hé, Türkiz! Ügyes voltam? – A teremtőm szélesen elvigyorodott.

 - Naná! Sima ügy volt, nem igaz?

 - De igaz. Nekem tényleg az volt, viszont neked… Már bentről megéreztem, hogy annyira aggódtál, hogy leizzadtál. Ugye? – kérdeztem tőle somolyogva. Sokáig bámult rám ugyanúgy, ahogy az imént ZéTé.

 - Te most gúnyolódsz?

 - Á neeeem… Figyelj Türkiz, pattanjunk meg, nézzük meg Budapestet… - rángattam meg a karját.

 - De Tomi…! Hosszú ideje nem is láttam…

 - Na és! A testvéred nem? Eleget láttad már… Na, gyere!

 - Anna! Várj egy kicsit! – Hát én vártam. Időközben bementünk az őrsre, hogy kihallgassák a bankrablókat. Aztán Jégkisasszony behívta Türkizt és ZéTét Padlizsánhoz, hogy lejelentsék neki a történteket. Nem volt hozzá ingerem, hogy beszívjam annak az embernek az ocsmány, gyomorforgató szagát, ezért inkább feltérképeztem a Rablás - Gyilkosság Ügyosztályt, ahol ZéTé is dolgozott. Alig tettem pár lépést, máris megállított egy keskenyre nyírt bajuszú, sűrű, rövid ezüsthajú, tagbaszakadt, erőteljes, testépítő felépítésű férfi, aki a hóna alá szíjazva viselte fegyverét. Sötétvörös kockás, rövid ujjú inget, sötétbarna élére vasalt nadrágot, és – szerintem -, lakkcipőt viselt.

 - Elnézést – mondta ő és ahogy elém lépett, még hatalmasabbnak tűnt, mint egyébként. Mindazonáltal felettébb udvariasnak tűnt, - hölgyem, de civilek számára a rendőrőrs épületének ez a része tiltott terület. Megtudhatnám a nevét és az okot, amiért itt tartózkodik?

 - Hát hogyne – feleltem én olyan illedelmesen, ahogy csak tudtam, - Vámpír Anna vagyok. Nem volt kedvem bemenni Padlizsánhoz Türkizzel és ZéTével, ezért idejöttem, hogy felderítsem a terepet…

 - Tessék? Kihez, és kikkel?

 - Oh, bocsánat… a főkapitányhoz Zamárdi Tamással és Zamárdi Zoltánnal.

 - Zamárdi Zoltán? Az a Zamárdi Zoltán?! Atya úr isten! Akkor ezek szerint kegyed az a személy, akit a professzor úr létre hozott?

 - Igen…

 - Bocsásson meg, még be sem mutatkoztam. A nevem Diószegi András Bertalan, és amint látja – düllesztette ki a mellkasát, - én vagyok a rablás – gyilkosságiak főosztály vezető nyomozója. Ezek a fiúk…

 - HÉ!!! – csattant fel közvetlenül mellettem egy felháborodott női hang . – Krisztiről, Juliról és rólam nem szól a fáma, teee… hím soviniszta disznó!

 - Épp most akartam mondani, feminista dög! Végig kéne hallgatni, amit mondok, és csak aztán ugatni nem gondolod?! – förmedt rá Diószegi András Bertalan az új nőre.

   Na ő is különösen nézett ki. Egész barnás színű volt a bőre, szép arcú, csillogó, sötétvörös ajkú, enyhén hajlott orrú, szúrós méz sárga szemű fiatal nő volt, hosszú fényes fekete haja még összefonva is a fenekét verdeste. Rikító virágmintás mini ruhát viselt fekete farmerja és bakancs fölött. A maga részéről a szolgálati fegyvert piros lakkövvel övvel összefogott ruhácskája alatt viselte a combjára erősítve.

   Se perc alatt megfeledkeztek rólam, olyan gyorsan el kezdtek vitatkozni a nők jogairól, meg bizonyos udvariassági szabályokról, hogy csak lestem. Magamban eldöntöttem, hogyha Jég kisasszonyt úgy hívom ahogy, akkor ezt a nőt, aki már első ránézésre is az ellentéte, biztosan Foszfornak fogom hívni, hiszen ugyanolyan robbanékony, mint az a kis fehér por, amelyikről Türkiz egyik könyvében olvastam. A másikat, a férfit, pedig Lakkcsukásnak. Mert LAKK cipőt visel, viszont Türkiz korábban használta a cipőjére azt a szót, hogy torna CSUKA…

   Mindazonáltal nagyon rájuk untam. Gyorsan kioldalaztam a látóterükből. A többi munkatársuk csak sóhajtozott, és rosszallóan megcsóválta a fejét. Foszfor és Lakkcsukás bizonyára sokat veszekszenek munkaidőben. Nagyon idegesítő lehet.

   De Foszfor észrevett, és hátat fordított Lakkcsukásnak, és jó hangosan rám köszönt.

 - Helló-helló! Hová lesz a séta, csaje?

 - Tessék? – nem értettem a csaje szót. Ám mielőtt felelhetett volna, Lakkcsukás, okoskodva, kioktató hangon közbevágott:

 - Ő Vámpír Anna, akit Zamárdi professzor úr talált fel! Csak körülnéz, szállj már le róla!

 - Köszönni azért szabad nem?! Anna! Már sokat hallottam rólad! Örülök, hogy megismerhetlek személyesen! Meg kell mondjam – kacsintott rám cinkosan, - már nagyon vártunk téged ahányan csak vagyunk. Hála Z-nek, sokkal jobban el tudjuk majd kapni azokat a szemétládákat!

 - Ha te mondod… Mi az, hogy csaje? – A választ azonban sosem tudtam meg, mert ekkor beviharzott Jég kisasszony, rózsás parfümfüstben Türkizzel, ZéTével, Padlizsánnal, és egy másik cingár, idegesnek tűnő pasassal, aki Hajnal Karesz, tűzszerész feliratú kitűzőt viselt a mellényébe csíptetve.

 - Anna! Vészhelyzet van! Valami barom fel akarja robbantani az egész Duna Plázát, jönnöd kell! – hadarta zihálva Türkiz.

 - Már megint?! – mordult fel Foszfor. – Most komolyan, csak ebben az évben húsz bejelentés jött onnan, és soha semmit nem találtatok Karesz!

 - Ez most azonban igazi riasztás – dünnyögte cérnavékony alkatához képest meglepően mély hangon Karesz, és szórakozottan pattintgatni kezdte a lángot, egy cirádás vörösréz öngyújtóval. – Sietnünk kell, a visszaszámlálás épp most kezdődött el… Tíz percünk maradt. Szerencsére, a személyzet és a vásárlók nagyja már elhúzott az épületből…

 - Akkor mennünk kéne nem? Te, Pirószaki, útközben elmondod, hogy mi fog várni a helyszínen – parancsoltam rá a körülöttem toporgókra. – Türkiz kocsijával megyünk, az gyorsabb. ZéTé, hozz egy villogót, legálisan kell túllépnünk  a megengedett sebességhatárt. Foszfor – fordultam a csajézóshoz, - arra a kérdésre még visszatérünk. Na gyerünk! Az a bomba nem hatástalanítja magát!

   Türkiz elismerően rám mosolygott, megragadtam a kezét, és elszáguldottam vele az autójáig, majd visszamentem a többiekért, és őket is meggyorsítottam. Szerencsére Padlizsán nem akart velünk jönni…

   Nagyon zavart a villogó éles, vijjogó hangja, ezért befogtam a fülem, és kétrét görnyedtem, viszont egy szavam sem lehetett: Türkiz 80 kilométer per óra helyett 190-nel tépett végig az amúgy is zsúfolt utakon. Csodálom, hogy nem szenvedtünk balesetet, de mindenki félreállt az utunkból, úgyhogy abszolúte nem volt gond.

   Türkiz megmutatta, úgyhogy a hűtővé alakított kesztyűtartóból elő tudtam halászni egy másik palack vért. Szerencsére volt mivel csillapítanom hirtelen rám törő vérszomjamat. Nem hiszem, hogy jót tett volna a közhangulatnak, ha letekerem például Jég kisasszony fejét, aki felettébb idegeskedve, feszülten és tartózkodóan pillantgatott felém, ami amúgy is csábítóan hatott rám.

   Hátradőltem, és megpróbáltam úgy élvezni a vér ízét, hogy közben kizárom az idegtépő visítást, mikor Pirószaki reszketegen megkérdezte:

 - A-az… az üvegben… az vér? Nagyon hasonlít rá…

 - Mert az is – mormoltam, és kicsit dühített, hogy megzavart. És ez a nínózás… Úgy látszik ez az én… öö… heppem?

 - Mi? Hogy-hogy? Te vért iszol?

 - Persze – feleltem a lehető legtermészetesebb hangon, és ameddig lehetett, beledugtam az ujjam a palackba, hogy amíg az üveg engedi, kinyaljam a falára tapadt vért, majd miután végeztem, visszatettem azt a kesztyűtartóba.

 - De miért? Van valami mániád? Vagy téveszméd? – Összenéztem Türkizzel, aki lemondóan felsóhajtott.

 - Egy újabb szabályt kell felállítanunk – motyogta az orra alatt.

 - Egy újabb idegesítő szabályt – kontráztam rá epésen, - de legyen. Nem fogok pánikot kelteni, ahogy ígértem… - Hátrafordultam Pirószakihoz, aki az ülésbe préselődve meresztett rám nagy csodálkozó nyuszi szemeket.

 - Ha bárkinek elmondod, megöllek – közöltem vele negédesen, és a biztonság kedvéért rávillantottam egy ezer wattos mosolyt.

 - R-rendben – brummogta megszeppenve.

 - Helyes – morogtam, és előrefordultam. Éreztem, hogy Türkiz a tekintetemet keresi –összemosolyogtam vele.

   Hamarosan megérkeztünk a Duna Plázához. Ez előtt az épület előtt is rengetegen voltak, körülbelül ugyanazok, mint annál a banknál.A rendőrök mellett azonban tűzoltók, más tűzszerészek, bombaszakértők is jelen voltak még, az elmaradhatatlan újságíró horda mellett.

   Pirószaki kapkodva elmondta, hogy egy öngyilkos merénylőről van szó, aki jelenleg a pláza tetején dekkol, annyi robbanóanyaggal a nyakában, amennyit még a második világháborúban sem használtak fel ( - mi az a második világháború?). Állítólag azért akarja felrobbantani a helyet, mert korábban ott dolgozott, de kirúgták, és elveszítette mindenét. Munka nélkül pedig az ő életének sem volt többé értelme, viszont mindenképpen bosszút akart állni. Sajnos, a tag biztosra akart menni, ezért visszaszámlálóval, és elsütő gombbal is ellátta azt a szerkezetet. Az utóbbira pedig ráfeszült az ujja. És ha azt felengedi, a visszaszámlálásnak vége, és akkor bumm…

   Az a tíz perc meg elvileg arra kell neki, hogy a tetőn minden sérelmét a volt főnöke fejéhez vágja… Szerintem azért ő sem normális. A helyében én írásban küldtem volna el a főnököt, és egyből felrobbantottam volna az egész kócerájt, de ő tudja. Sajnos számítania kellett volna arra a lehetőségre, hogy esetleg egy nehéz eseteket megoldó vámpírt állítanak rá, aki mindenképp leállítja majd. De hát ez van. Így járt… Legközelebb – már ha lesz neki egyáltalán -, biztos ügyesebb lesz.

   Besétáltunk Pirószakival ebbe a lenyűgöző, hatalmas fém-üveg házba. Bent is minden ilyen anyagból, na meg műanyagból volt. Sétáltunk egy darabig a kihalt üzletek között, valahonnan messziről tompa morajlást, és zenét hallottam – Pirószaki szerint bizonyára már nem volt idő kikapcsolni a mozi részben futó filmeket. Éppen magyarázni kezdte, hogy melyikre akar beülni, ha elkaptuk a bombázót – így hívta a merénylőt -, mikor fentről az üvegtető felől mozgást érzékeltem.

   Felnézve a giccses papírnapocskák között egyenesen ráláttam a bombázó talpára. Megállítottam Pirószakit.

 - Még nem értük el a személyzeti liftet – kezdte, de aztán felpillantott ő is, és így már megértette a jelzésemet.

   Nézegettem a bombázónkat egy darabig, aztán hirtelen támadt egy ötletem.

 - Maradj itt – mondtam Pirószakinak – lehozom neked.

 - De hogyan… - meg sem vártam, hogy végigmondja, egyszerűen csak gyorsan lekuporodtam, aztán elrugaszkodtam, és kilőttem az üvegtető felé…

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Action Movies

(ceaxiaMib, 2019.03.02 15:37)

Download: [url=http://cam-engineering.com.au/u/1139835]MR9TheSpy[/url] .
World.War.Z.(2012).XviD.AC3-ADTRG
Watch [url=http://arraypropertygroup.com.au/the-seven-deadly-sins-ova-episode-english-subbed]The Seven Deadly Sins OVA Episode English Subbed[/url] online.
Extreme Makeover
Streaming [url=http://bfracing.com.au/anime/claymore-english-dubbed-guide]Claymore[/url] .
MetallicA - Hardwired To Self-Destruct [Deluxe] (2016) FLAC
Torent [url=http://printerdrivers.com.au/26830-of-fathers-and-sons.html]Watch now![/url] .
Read More
[url=http://bfracing.com.au/anime/hakaba-kitarou-english-subbed]Hakaba Kitarou English Subbed[/url]
[url=http://quantamtelematics.com.au/ver/inferno/]Inferno 2016[/url]
[url=http://bfracing.com.au/anime/elemental-gelade-english-dubbed-guide]Elemental Gelade[/url]

Как стабильно зарабатывать на своих видео

(VideoMarinabaild, 2019.03.01 10:27)

Всем привет, щедро делюсь с вами полезной информацией. Нашла тут видеопортал. Сразу поразил огромный функционал, а главное что там можно хорошо заработать. Если совсем коротко

1. Создали свой канал - вам заплатили
2. Добавили видео - вам заплатили
3. Ваше видео посмотрели — вам заплатили
4. Посмотрели рекламу в вашем видео — вам заплатили
5. Вы пригласили реферала — вам заплатили
6. Платят 5% со всего дохода каждого вашего реферала
7. Короче та пассивный доход в самом что не наесть действии!!!

Но это далеко не все. В проект встроена полноценная социальная сеть, два независимых интернет магазина цифровых и реальных товаров, где вы можете как покупать так и продавать свои товары! Опять же возможность заработать и приобрести что то полезное для себя...

В проекте очень удобно искать каналы, смотреть видео, комментировать, переписываться и голосовать, участвовать в разнообразных конкурсах, поднимать в том свои каналы и ролики. Встроена система личной переписки, система подарков, чат, блог, форум, доска объявлений, стена, группы по интересам и очень много чего еще...

И конечно главное. Портал полностью автоматизированно работает с YouTube, RuTube, ВКонтакте, vimeo, ОРТ (1 канал), РТР (ВГТРК Россия), кинопоиск и многими другими ТВ агрегаторами. При всем при этом вы еще раскручиваете свои каналы и видео на других сервисах! Например если вы добавили свое видео с ютуба, а его посмотрели на видеораторе, то просмотр засчитает и видеоратор и ютуб!

Если что не так, не судите строго, просто порыв души, буду рада каждому! Спасибо друзья за внимание!


[url=http://videorator.ru]перейти и попробовать videorator.ru

buy valtrex 500 mg 482 mg

(Normanatori, 2019.02.27 11:34)

Hello there! [url=http://valacyclovir-valtrex.com/]buy valacyclovir online[/url] [url=http://propeciausfinasteridhq.com/]where buy propecia[/url] [url=http://onlinepharmacycanadaus.com/]online pharmacy canada[/url] beneficial site

Что эффективнее, софосбувир и даклатасвир или софосбувир и велпатасвир?

(Cameronunutt, 2019.02.26 21:22)

Что эффективнее, [url=https://anticancer24.ru/shop/gepatity/gepati-s/sof-dac]софосбувир и даклатасвир[/url] или [url=https://anticancer24.ru/shop/gepatity/gepati-s/sof-vel]софосбувир и велпатасвир[/url]?
Ученые из департамента по делам ветеранов, Службы здравоохранения населения, Системы здравоохранения Пало-Альто, Калифорния, США, решили все таки выяснить, что же эффективнее для лечения 2 и 3 генотипа вируса гепатита С софосбувир и даклатасвир или софосбувир и велпатасвир?

Цель

Понимание реальной эффективности схем пероральной терапии гепатита С (HCV) позволяет принимать решения о лечении. Мы оценили эффективность даклатасвира + софосбувира ± рибавирина (DCV + SOF ± RBV) и велпатасвира / софосбувира (VEL / SOF) ± RBV у пациентов с генотипом 2 и генотипом 3 инфекции, получавших лечение в обычной практике.
Cравнивали частоту Устойчивых Вирусологических Ответов (далее по тексту УВО) Этот обсервационный анализ был проведен в когорте пациентов с намерением лечить гепатит С генота 2 и генотипа 3. Анализ устойчивого вирусологического ответа (УВО) был получен у 5400 пациентов, начавших лечение DCV + SOF ± RBV или VEL / SOF ± RBV, что действительно может говорить, об серьезности доказательной базы.

Результаты

Для генотипа 2 показатели УВО не различались между DCV + SOF (94,5%) и VEL / SOF (94,4%) или между DCV + SOF + RBV (88,1%) и VEL / SOF + RBV (89,5%). Для генотипа 3 показатели SVR не различались между DCV + SOF (90,8%) и VEL / SOF (92,0%) или между DCV + SOF + RBV (88,1%) и VEL / SOF + RBV (86,4%). В многомерных моделях пациентов с генотипом 2 и 3, режим лечения не был значимым предиктором шансов УВО. Для генотипа 3 значимыми предикторами снижения шансов УВО были предшествующий опыт лечения ВГС (отношение шансов [OR] 0,51, 95% CI 0,36–0,72; p <0,001), FIB-4> 3,25 (OR 0,60; 95% CI 0,43 –0,84; р ?= 0,002) и декомпенсированный цирроз печени (ОШ 0,68; 95% ДИ 0,47–0,98; р?= 0,04). Для пациентов с генотипом 2 и 3, получавших VEL / SOF ± RBV, 89% и 85% получали 12-недельное лечение соответственно. Для DCV + SOF ± RBV 56% и 20% пациентов с генотипом 2 HCV получали 12-недельное и 24-недельное лечение соответственно; в то время как 53% и 23% пациентов с генотипом 3 ВГС получали 12 недель и 24 недели, а большинство пациентов получали 24 недели.

Выводы

У пациентов, инфицированных генотипом 2 и 3 ВГС, DCV + SOF ± RBV и VEL / SOF ± RBV вызывали одинаковую частоту УВО в каждом генотипе, и режим не оказывал значительного влияния на шансы УВО. Для пациентов с генотипом 3 предшествующий опыт лечения и прогрессирующее заболевание печени были значимыми предикторами снижения шансов УВО независимо от режима.

Резюме

В клинической практике показатели излечения для генотипа 2 вируса гепатита С (ВГС) составляли 94%, а показатели излечения для генотипа 3 ВГС - 90%. Вероятность достижения излечения была одинаково независимой от того, получал ли человек даклатасвир плюс софосбувир или велпатасвир / софосбувир. Рибавирин не влиял на показатели излечения. Вероятность излечения была самой низкой у людей, которые получали терапию от ВГС в прошлом.

costco online pharmacy prices 181 mg

(Normanatori, 2019.02.25 20:25)

Hello! [url=http://onlinepharmaciescanadarx.com/]online pharmacy technician[/url] [url=http://canadiantrustpharmacyhd.com/]legitimate canadian online pharmacies[/url] [url=http://canadianonlinepharmacyhq.com/]price drug[/url] beneficial web page

pet pharmacy online 428 mg

(Normanatori, 2019.02.24 19:51)

Hello! [url=http://onlinepharmaciescanadarx.com/]online pharmacy viagra[/url] [url=http://canadiantrustpharmacyhd.com/]online pharmacy no prescription needed[/url] [url=http://canadianonlinepharmacyhq.com/]best online international pharmacies[/url] excellent site

aprkmr

(ufbevc, 2019.02.23 21:09)

viagra suisse online http://canadian-pharmacyv.com
[url=http://canadian-pharmacyv.com]buy viagra with paypal[/url]

ТехОсмотр,ОСАГО Абакан

(LarryZew, 2019.02.22 20:54)

?Техосмотр,ОСАГО автомобилей
Официальное оформление диагностической карты (ТО) - все регионы РФ.
ОСАГО все регионы!!
Карты заносятся в базу ЕАИСТО и не удаляются.

?Наш адрес:
Абакан, ул.Вяткина 18 территория рембыттехники 6 бокс
==Режим Работы==
ежедневно
10,00-23,00
тел 89235951234, 89020109150, 8 (3902) 320-456

группа в вк https://vk.com/public178490986

flytta telefonabonnemang telia

(flytta telefonabonnemang telia, 2019.02.21 15:53)


Attractive part of content. I just stumbled upon your site and in accession capital to claim that I get actually loved account your weblog posts. Any way I'll be subscribing in your augment or even I success you get admission to consistently rapidly.
flytta telefonabonnemang telia netcomap.se/skin-care/flytta-telefonabonnemang-telia.php

insoppy

(liaicift, 2019.02.21 01:41)

http://www.theoneworldnews.com/
[url=http://www.theoneworldnews.com/#]theoneworldnews.com[/url]

Golut04

(Uceki20, 2019.02.20 21:00)

https://madbuddy.club/blogs/post/30534 http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-esomeprazole-40mg-sin-receta-de-forma-segura http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/comprar-cyvel-pela-internet-brasil http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/donde-puedo-comprar-generico-doxepini-doxepin-10mg-env-o-r-pido http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/arpamyl-como-posso-comprar-gen-rico-pela-net-no-brasil http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=28818&qa_1=commander-salbutamol-acheter-salbutamol http://korsika.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-duroval-130-mg-gen-rico-internet-brasil http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/order-doxazosin-mesylate-1-mg-on-sale-where-can-i-purchase http://www.facecool.com/profiles/blogs/azaimun-como-comprar-envio-24-horas-internet-brasil http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-acyclovir-200mg-sin-receta-con-garantia http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/onceair-como-comprar-gen-rico-forma-segura-montelukast-farm-cia http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/comprar-metronidazol-flagyl-gen-rico-r-pido-internet http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/donde-puedo-comprar-valproico-acido-750-mg-sin-receta-ahora http://whazzup-u.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-rivastigmin-con-garantia http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-remeron-mirtazapine-sin-receta-de http://bobford.ning.com/profiles/blogs/diaminodiphenyl-sulfone-como-comprar-sin-receta-por-internet http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/comprar-selegilina-eldepryl-gen-rico-sem-receita-medica-internet http://ex.indiagnk.com/index.php?qa=98000&qa_1=commander-pyridostigmine-acheter-pyridostigmine-ordonnance http://ultimatefandomsite.com/oxwall/blogs/post/6729 http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/doxepine-livraison-discrete-forum-ou-acheter-sinequan-sur http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/parlodel-bromocriptine-2-5-mg-pas-cher-acheter-en-ligne-site http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/verapamil-isoptin-sr-80mg-como-posso-comprar-gen-rico-urgente http://www.facecool.com/profiles/blogs/osral-raloxifene-60-mg-pas-cher-et-livraison-discrete-forum-achat http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/como-comprar-gen-rico-advair-diskus-0-1-0-05-mg-envio-24-horas http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=69467&qa_1=discount-vigour-800mg-can-sildenafil-citrate-quick-delivery

rengoring filter spabad

(rengoring filter spabad, 2019.02.14 05:57)


I’m not that much of a internet reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I'll go ahead and bookmark your site to come back later on. Cheers
rengoring filter spabad titema.se/ways-to-lose-weight/putsa-leca-grund.php

Wanev84

(Jixig17, 2019.02.13 20:27)

http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/oxytrol-oxybutynin-5-mg-comprar-en-internet-venezuela-comprar
http://www.facecool.com/profiles/blogs/vigour-sildenafil-citrate-800mg-como-puedo-comprar-sin-receta
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-mometasone-5-mg-env-o
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/olanzapine-comprar-en-una-farmacia-online-con-un-descuento-chile
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/comprar-clofazimine-50mg-gen-rico-sem-receita-brasil
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/shafil-tadalafil-en-ligne-commander-securise-tadalafil-en-vente
http://wu-world.com/profiles/blogs/como-puedo-comprar-reminyl-4mg-env-o-urgente-usa-comprar
http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/oxybutynin-donde-comprar-sin-receta-de-calidad-ecuador-comprar
http://bioimagingcore.be/q2a/60707/order-cheap-indapamide-2-5-mg-where-to-purchase-lozol-safely
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/ropinirol-como-comprar-sin-receta-fiable-comprar-ropinirol-2-mg
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/fluconazol-100mg-comprar-en-una-farmacia-online-sin-gastos-de
http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/acheter-du-vrai-salbutamol-en-ligne-baisse-prix-rapide-salbutamol
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-claritin-loratadine-10-mg-r-pido
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-tadalafilo-env-o-urgente-andorra
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/meilleur-site-dutasteridum-dutasteride-0-5-mg-en-ligne
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-indinavir-sulfate-400mg
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/fexofenadine-buy-where-can-i-buy-allegra-online
http://brooklynne.net/profiles/blogs/donde-para-ordenar-tiova-0-018-mg-sin-receta-de-calidad-ecuador
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-aciclovir-400mg-sin-receta-fiable
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/discount-cialis-40-mg-buy-online-where-to-buy-tadalafil-no
http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=28991&qa_1=primidona-confianza-primidona-tenerife

Sales

(RonnieEroli, 2019.02.12 07:59)

TadalafilForSale
http://www.socalsma.org/

Wearing blackface in 1980 as the state's top three Democrats

Odzyskiwanie danych z dysku Warszawa

(TerrasimorGororasyRam, 2019.02.11 13:08)

Sposob usterki dysku twardego mowi nam, w jaki sposob ma zostac naprawiony i ostatecznie jak zostana odzyskane jego dane.
Istnieje wiele roznych metod naprawy dysku twardego - np. zewnetrzny dysk twardy, ktory zostal upuszczony, klikajac wymaga zupelnie innej metody naprawy niz na przyklad dysk, na ktorym wystepuje uszkodzenie oprogramowania ukladowego. Uruchomienie dysku na potrzeby przywrcenia dostpu do danych i proces odzyskiwania danych jest skomplikowany i czesto czasochlonny, dlatego powinien on zostac podjety tylko przez profesjonalna firme zajmujaca sie odzyskiwaniem danych, taka jak np. [url=http://iphoneinthespotlight.info]Odzyskiwanie danych[/url]

http://avtoarenda-perm.ru/

(Maximpqj, 2019.02.11 03:56)

Добрый день товарищи! Меня зовут Максим П.. Долго маялся с поиском нормальной работы.

От всей души Вам всех благ!
Максим П.
[url=http://avtoarenda-perm.ru/]http://avtoarenda-perm.ru/[/url]

Пока не во всем разобрался, а меня уже спрашивают: <a href=http://avtoarenda-perm.ru/>http://avtoarenda-perm.ru/</a>

Axesa13

(Zowas56, 2019.02.10 21:10)

http://flutes.ning.com/profiles/blogs/sur-quel-site-acheter-diclofenac-50mg-prix-diclofenac-100-par-8
http://korsika.ning.com/profiles/blogs/comprar-dapoxetine-30mg-de-calidad-espa-a-comprar-dapoxetine-90
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/urotailon-order-online-how-do-i-order-urotailon-from-canada
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/cefpodoxima-200mg-comprar-en-una-farmacia-online-con-seguridad
http://www.facecool.com/profiles/blogs/sildenafil-jubilant-donde-comprar-buen-precio-estados-unidos
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/buy-lisinopril-10mg-on-sale-can-i-order-lisinopril-free-delivery
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/avafil-o-en-acheter-moins-cher-avafil-200-comprime-pellicule
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-baclofeno-al-mejor-precio
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/achat-rapide-endep-50mg-prix-endep-25-mg-pharmacie-francaise
http://www.cavers.club/blogs/post/14276
http://foodtube.net/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-prochlorperazine-sin-receta-con-garantia
http://recampus.ning.com/profiles/blogs/corsenile-50mg-como-comprar-gen-rico-online-no-brasil-drogaria-s
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/azel-buy-without-prescription-where-to-buy-azel-online-with
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/havante-sans-ordonnance-acheter-en-ligne-rapide-havante-130-en
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/cefadroxilo-comprar-con-visa-nicaragua-cefadroxilo-500-mg-sandoz
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/theophylline-theo-24-sr-200mg-como-comprar-n-o-precisa-receita-m
http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/clomipramina-25mg-comprar-mais-barato-comprar-anafranil-gen-rico
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/zidovudina-combivir-comprar-envio-24h-online-brasil
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/buy-zolpanz-40-mg-low-price-where-to-buy-zolpanz-australia
http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/purchase-discount-omeprazole-20-mg-online-can-you-still-buy
http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=22258&qa_1=comprar-elocon-mometasone-gen%C3%A9rico

ПРОФЕССИОНАЛЬНОЕ ПРОГРАММНОЕ ОБЕСПЕЧЕНИЕ ДЛЯ МАССОВОЙ РАССЫЛКИ

(MNWilliam, 2019.02.10 08:45)

[url=http://Xspamer.Ru/?Ref=222]Object moved>>>[/url]
ПРОФЕССИОНАЛЬНОЕ ПРОГРАММНОЕ ОБЕСПЕЧЕНИЕ ДЛЯ МАССОВОЙ РАССЫЛКИ
Программы не требуют установки, запускаются после разархивации из папки. Запуск без установки. Программа запускается даже с флешки без привязки к "железу".
Большой выбор инструментов для уникализации изображений и текста. Простой запуск рассылки. Удобный редактор поможет составить шаблон письма для рассылки.
Полный контроль за ходом рассылки и визуальный мониторинг состояния процесса. Статистика прочтений.
Мы занимаемся мейл рассылками с 2008 года, и за это время накоплен огромный опыт. В XMailer все новые наработки вы получаете бесплатно в каждом обновлении.
Мы разрабатываем универсальный инструмент для мейл рассылок, который выполняет рассылки как по подписной базе, так и позволяет отправлять рассылки... по любой базе адресов. Здесь все зависит от пользователя.

Оф сайт http://smbx.me/E8cVB
Реф.Ссылка http://smbx.me/tzdwA
Телеграмм: @SNIPER13061975

Azuvo17

(Hocon28, 2019.02.10 04:59)

http://whazzup-u.com/profiles/blogs/comprar-micronase-glyburide-5mg-buen-precio-usa
https://bemysoul.com/blogs/post/19714
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/discount-naproxene-500-mg-buy-online-how-to-purchase-naproxen
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/udenafil-100mg-order-without-rx-where-to-order-zudena-cheap
http://www.facecool.com/profiles/blogs/dapoxetina-30-mg-comprar-en-farmacia-online-segura-ecuador
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/protease-200mg-buy-safely-how-can-i-order-nevirapine-cheap
http://property.ning.com/profiles/blogs/felodipine-comprar-en-una-farmacia-en-linea-ahora-mismo-rep-blica
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-zenegra-100-mg-sin-receta-ahora-chile-zenegra
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/avanafil-dapoxetina-200-60-mg-puedo-comprar-env-o-urgente
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/commander-pilule-kamagra-soft-100mg-100mg-kamagra-soft
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/sumatriptan-50mg-como-puedo-comprar-en-farmacia-online-panam
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-valaciclovir-1000-mg-sin
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/para-comprar-verapamilo-sin-receta-con-garantia-per
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/clofazimine-50mg-bon-prix-en-ligne-sans-ordonnance-vente
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-didrogesterona-sin-receta-urgente

Oyiho93

(Safaf88, 2019.02.09 11:20)

http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/comprar-malegra-dxt-100-60mg-gen-rico-internet
http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/346548
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/onde-comprar-lioresal-baclofen-gen-rico-de-forma-segura
http://wu-world.com/profiles/blogs/udenafil-100-mg-como-comprar-de-forma-segura
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/nimotop-nimodipine-comprar-r-pido-comprar-nimodipine-autentica
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-clomifeno-25-mg-con-garantia
http://flutes.ning.com/profiles/blogs/xex-en-ligne-bon-prix-livraison-rapide-xex-prix-euros
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/talys-20-mg-vrai-pas-cher-achat-comment-commander-du-tadalafil
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/comprar-gen-rico-lisihexal-12-5-mg-entrega-r-pida-pela-net-brasil
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/dipyridamole-100mg-order-safely-how-to-order-persantine-in
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/comprar-clindamicina-gen-rico-forma-segura-pela-internet-brasil
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/voltaren-sr-order-how-to-buy-diclofenac-safely-online
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-nateglinida-120mg-sin-receta-de
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-persantine-env-o-gratis
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/tadlis-tadalafil-40-mg-donde-comprar-sin-receta-en-farmacia
http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=72010&qa_1=zeagra-120-mg-como-posso-comprar-envio-rapido-online
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-norgestimate-1
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/diltiazem-60-mg-comprar-en-farmacia-en-linea-r-pido-estados
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/lisinopril-10mg-comprar-sin-receta-al-mejor-precio-usa
http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/acheter-en-ligne-panadol-paracetamol-500-mg-prix-du-paracetamol
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/achat-express-prometrium-progesterone-pas-cher-site-francais-peut
http://kutoos.unifiedly.com/blogs/post/207172
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-haginat-cefuroxime-sin-receta-fiable-chile


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24

Következő »