Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hét

2010.02.04

Hét

 

   Golyók süvítettek el a fülem mellett, a falba fúródtak, szétroncsolták a bútorokat, és hatalmas toll és porfelhőt vertek fel. Micsoda esztelenség!

   Az öreg biztonsági őr mocorogni kezdett a karjaimban. A lövöldözés okozta sokk miatt elájult, de most már kezdett magához térni, laposakat pillogott. Nem engedhettem meg, hogy felébredjen, ezért gyorsan belecsíptem ez ponton a nyakába, mire békésen elernyedt. Csak bezavart volna.

   Az ostoba bankrablók abbahagyták végre a tüzelést, és körülnéztek. De sehol sem találták az elméletben véres masszává lyuggatott testemet. Talán ha fölnéztek volna, de nem, egymást túlordítva lökdösődtek. Üvöltöttek a félelemtől és a bosszússágtól. Amatőrök…

   Gondoltam, nem várom meg, amíg észre vesznek.  Hangtalanul leereszkedtem mögöttük a földre, óvatosan lefektettem az őrt, aztán felegyenesedtem. Valószínűleg megérezhették, hogy valami nincs rendben, de mielőtt kiadhatták volna maguknak a parancsot, hogy megforduljanak és lőjenek, gyorsan megcsíptem mindegyik nyakát. Hát ez a mai nem az ő napjuk, az egyszer biztos.

   Ezek után felnyaláboltam szerencsétlen öreget, és kirohantam vele Türkizékhez. Mire feleszméltek, addigra a négy bűnöző is ott hevert lefegyverezve a lábuk előtt.

ZéTé egy hosszú pillanatig nézett összehúzott szemekkel, aztán így szólt:

 - Ez… gyors volt – mekegte elképedve.

 - Kösz! Hé, Türkiz! Ügyes voltam? – A teremtőm szélesen elvigyorodott.

 - Naná! Sima ügy volt, nem igaz?

 - De igaz. Nekem tényleg az volt, viszont neked… Már bentről megéreztem, hogy annyira aggódtál, hogy leizzadtál. Ugye? – kérdeztem tőle somolyogva. Sokáig bámult rám ugyanúgy, ahogy az imént ZéTé.

 - Te most gúnyolódsz?

 - Á neeeem… Figyelj Türkiz, pattanjunk meg, nézzük meg Budapestet… - rángattam meg a karját.

 - De Tomi…! Hosszú ideje nem is láttam…

 - Na és! A testvéred nem? Eleget láttad már… Na, gyere!

 - Anna! Várj egy kicsit! – Hát én vártam. Időközben bementünk az őrsre, hogy kihallgassák a bankrablókat. Aztán Jégkisasszony behívta Türkizt és ZéTét Padlizsánhoz, hogy lejelentsék neki a történteket. Nem volt hozzá ingerem, hogy beszívjam annak az embernek az ocsmány, gyomorforgató szagát, ezért inkább feltérképeztem a Rablás - Gyilkosság Ügyosztályt, ahol ZéTé is dolgozott. Alig tettem pár lépést, máris megállított egy keskenyre nyírt bajuszú, sűrű, rövid ezüsthajú, tagbaszakadt, erőteljes, testépítő felépítésű férfi, aki a hóna alá szíjazva viselte fegyverét. Sötétvörös kockás, rövid ujjú inget, sötétbarna élére vasalt nadrágot, és – szerintem -, lakkcipőt viselt.

 - Elnézést – mondta ő és ahogy elém lépett, még hatalmasabbnak tűnt, mint egyébként. Mindazonáltal felettébb udvariasnak tűnt, - hölgyem, de civilek számára a rendőrőrs épületének ez a része tiltott terület. Megtudhatnám a nevét és az okot, amiért itt tartózkodik?

 - Hát hogyne – feleltem én olyan illedelmesen, ahogy csak tudtam, - Vámpír Anna vagyok. Nem volt kedvem bemenni Padlizsánhoz Türkizzel és ZéTével, ezért idejöttem, hogy felderítsem a terepet…

 - Tessék? Kihez, és kikkel?

 - Oh, bocsánat… a főkapitányhoz Zamárdi Tamással és Zamárdi Zoltánnal.

 - Zamárdi Zoltán? Az a Zamárdi Zoltán?! Atya úr isten! Akkor ezek szerint kegyed az a személy, akit a professzor úr létre hozott?

 - Igen…

 - Bocsásson meg, még be sem mutatkoztam. A nevem Diószegi András Bertalan, és amint látja – düllesztette ki a mellkasát, - én vagyok a rablás – gyilkosságiak főosztály vezető nyomozója. Ezek a fiúk…

 - HÉ!!! – csattant fel közvetlenül mellettem egy felháborodott női hang . – Krisztiről, Juliról és rólam nem szól a fáma, teee… hím soviniszta disznó!

 - Épp most akartam mondani, feminista dög! Végig kéne hallgatni, amit mondok, és csak aztán ugatni nem gondolod?! – förmedt rá Diószegi András Bertalan az új nőre.

   Na ő is különösen nézett ki. Egész barnás színű volt a bőre, szép arcú, csillogó, sötétvörös ajkú, enyhén hajlott orrú, szúrós méz sárga szemű fiatal nő volt, hosszú fényes fekete haja még összefonva is a fenekét verdeste. Rikító virágmintás mini ruhát viselt fekete farmerja és bakancs fölött. A maga részéről a szolgálati fegyvert piros lakkövvel övvel összefogott ruhácskája alatt viselte a combjára erősítve.

   Se perc alatt megfeledkeztek rólam, olyan gyorsan el kezdtek vitatkozni a nők jogairól, meg bizonyos udvariassági szabályokról, hogy csak lestem. Magamban eldöntöttem, hogyha Jég kisasszonyt úgy hívom ahogy, akkor ezt a nőt, aki már első ránézésre is az ellentéte, biztosan Foszfornak fogom hívni, hiszen ugyanolyan robbanékony, mint az a kis fehér por, amelyikről Türkiz egyik könyvében olvastam. A másikat, a férfit, pedig Lakkcsukásnak. Mert LAKK cipőt visel, viszont Türkiz korábban használta a cipőjére azt a szót, hogy torna CSUKA…

   Mindazonáltal nagyon rájuk untam. Gyorsan kioldalaztam a látóterükből. A többi munkatársuk csak sóhajtozott, és rosszallóan megcsóválta a fejét. Foszfor és Lakkcsukás bizonyára sokat veszekszenek munkaidőben. Nagyon idegesítő lehet.

   De Foszfor észrevett, és hátat fordított Lakkcsukásnak, és jó hangosan rám köszönt.

 - Helló-helló! Hová lesz a séta, csaje?

 - Tessék? – nem értettem a csaje szót. Ám mielőtt felelhetett volna, Lakkcsukás, okoskodva, kioktató hangon közbevágott:

 - Ő Vámpír Anna, akit Zamárdi professzor úr talált fel! Csak körülnéz, szállj már le róla!

 - Köszönni azért szabad nem?! Anna! Már sokat hallottam rólad! Örülök, hogy megismerhetlek személyesen! Meg kell mondjam – kacsintott rám cinkosan, - már nagyon vártunk téged ahányan csak vagyunk. Hála Z-nek, sokkal jobban el tudjuk majd kapni azokat a szemétládákat!

 - Ha te mondod… Mi az, hogy csaje? – A választ azonban sosem tudtam meg, mert ekkor beviharzott Jég kisasszony, rózsás parfümfüstben Türkizzel, ZéTével, Padlizsánnal, és egy másik cingár, idegesnek tűnő pasassal, aki Hajnal Karesz, tűzszerész feliratú kitűzőt viselt a mellényébe csíptetve.

 - Anna! Vészhelyzet van! Valami barom fel akarja robbantani az egész Duna Plázát, jönnöd kell! – hadarta zihálva Türkiz.

 - Már megint?! – mordult fel Foszfor. – Most komolyan, csak ebben az évben húsz bejelentés jött onnan, és soha semmit nem találtatok Karesz!

 - Ez most azonban igazi riasztás – dünnyögte cérnavékony alkatához képest meglepően mély hangon Karesz, és szórakozottan pattintgatni kezdte a lángot, egy cirádás vörösréz öngyújtóval. – Sietnünk kell, a visszaszámlálás épp most kezdődött el… Tíz percünk maradt. Szerencsére, a személyzet és a vásárlók nagyja már elhúzott az épületből…

 - Akkor mennünk kéne nem? Te, Pirószaki, útközben elmondod, hogy mi fog várni a helyszínen – parancsoltam rá a körülöttem toporgókra. – Türkiz kocsijával megyünk, az gyorsabb. ZéTé, hozz egy villogót, legálisan kell túllépnünk  a megengedett sebességhatárt. Foszfor – fordultam a csajézóshoz, - arra a kérdésre még visszatérünk. Na gyerünk! Az a bomba nem hatástalanítja magát!

   Türkiz elismerően rám mosolygott, megragadtam a kezét, és elszáguldottam vele az autójáig, majd visszamentem a többiekért, és őket is meggyorsítottam. Szerencsére Padlizsán nem akart velünk jönni…

   Nagyon zavart a villogó éles, vijjogó hangja, ezért befogtam a fülem, és kétrét görnyedtem, viszont egy szavam sem lehetett: Türkiz 80 kilométer per óra helyett 190-nel tépett végig az amúgy is zsúfolt utakon. Csodálom, hogy nem szenvedtünk balesetet, de mindenki félreállt az utunkból, úgyhogy abszolúte nem volt gond.

   Türkiz megmutatta, úgyhogy a hűtővé alakított kesztyűtartóból elő tudtam halászni egy másik palack vért. Szerencsére volt mivel csillapítanom hirtelen rám törő vérszomjamat. Nem hiszem, hogy jót tett volna a közhangulatnak, ha letekerem például Jég kisasszony fejét, aki felettébb idegeskedve, feszülten és tartózkodóan pillantgatott felém, ami amúgy is csábítóan hatott rám.

   Hátradőltem, és megpróbáltam úgy élvezni a vér ízét, hogy közben kizárom az idegtépő visítást, mikor Pirószaki reszketegen megkérdezte:

 - A-az… az üvegben… az vér? Nagyon hasonlít rá…

 - Mert az is – mormoltam, és kicsit dühített, hogy megzavart. És ez a nínózás… Úgy látszik ez az én… öö… heppem?

 - Mi? Hogy-hogy? Te vért iszol?

 - Persze – feleltem a lehető legtermészetesebb hangon, és ameddig lehetett, beledugtam az ujjam a palackba, hogy amíg az üveg engedi, kinyaljam a falára tapadt vért, majd miután végeztem, visszatettem azt a kesztyűtartóba.

 - De miért? Van valami mániád? Vagy téveszméd? – Összenéztem Türkizzel, aki lemondóan felsóhajtott.

 - Egy újabb szabályt kell felállítanunk – motyogta az orra alatt.

 - Egy újabb idegesítő szabályt – kontráztam rá epésen, - de legyen. Nem fogok pánikot kelteni, ahogy ígértem… - Hátrafordultam Pirószakihoz, aki az ülésbe préselődve meresztett rám nagy csodálkozó nyuszi szemeket.

 - Ha bárkinek elmondod, megöllek – közöltem vele negédesen, és a biztonság kedvéért rávillantottam egy ezer wattos mosolyt.

 - R-rendben – brummogta megszeppenve.

 - Helyes – morogtam, és előrefordultam. Éreztem, hogy Türkiz a tekintetemet keresi –összemosolyogtam vele.

   Hamarosan megérkeztünk a Duna Plázához. Ez előtt az épület előtt is rengetegen voltak, körülbelül ugyanazok, mint annál a banknál.A rendőrök mellett azonban tűzoltók, más tűzszerészek, bombaszakértők is jelen voltak még, az elmaradhatatlan újságíró horda mellett.

   Pirószaki kapkodva elmondta, hogy egy öngyilkos merénylőről van szó, aki jelenleg a pláza tetején dekkol, annyi robbanóanyaggal a nyakában, amennyit még a második világháborúban sem használtak fel ( - mi az a második világháború?). Állítólag azért akarja felrobbantani a helyet, mert korábban ott dolgozott, de kirúgták, és elveszítette mindenét. Munka nélkül pedig az ő életének sem volt többé értelme, viszont mindenképpen bosszút akart állni. Sajnos, a tag biztosra akart menni, ezért visszaszámlálóval, és elsütő gombbal is ellátta azt a szerkezetet. Az utóbbira pedig ráfeszült az ujja. És ha azt felengedi, a visszaszámlálásnak vége, és akkor bumm…

   Az a tíz perc meg elvileg arra kell neki, hogy a tetőn minden sérelmét a volt főnöke fejéhez vágja… Szerintem azért ő sem normális. A helyében én írásban küldtem volna el a főnököt, és egyből felrobbantottam volna az egész kócerájt, de ő tudja. Sajnos számítania kellett volna arra a lehetőségre, hogy esetleg egy nehéz eseteket megoldó vámpírt állítanak rá, aki mindenképp leállítja majd. De hát ez van. Így járt… Legközelebb – már ha lesz neki egyáltalán -, biztos ügyesebb lesz.

   Besétáltunk Pirószakival ebbe a lenyűgöző, hatalmas fém-üveg házba. Bent is minden ilyen anyagból, na meg műanyagból volt. Sétáltunk egy darabig a kihalt üzletek között, valahonnan messziről tompa morajlást, és zenét hallottam – Pirószaki szerint bizonyára már nem volt idő kikapcsolni a mozi részben futó filmeket. Éppen magyarázni kezdte, hogy melyikre akar beülni, ha elkaptuk a bombázót – így hívta a merénylőt -, mikor fentről az üvegtető felől mozgást érzékeltem.

   Felnézve a giccses papírnapocskák között egyenesen ráláttam a bombázó talpára. Megállítottam Pirószakit.

 - Még nem értük el a személyzeti liftet – kezdte, de aztán felpillantott ő is, és így már megértette a jelzésemet.

   Nézegettem a bombázónkat egy darabig, aztán hirtelen támadt egy ötletem.

 - Maradj itt – mondtam Pirószakinak – lehozom neked.

 - De hogyan… - meg sem vártam, hogy végigmondja, egyszerűen csak gyorsan lekuporodtam, aztán elrugaszkodtam, és kilőttem az üvegtető felé…

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

big fish casino qxhkd

(Addawdealk, 2018.04.25 06:10)

[url=https://onlinecasinoinus.com/#]caesars casino[/url] [url=https://onlinecasinoinus.com/#]huuuge casino[/url] [url=https://onlinecasinoinus.com/#]best casino slots bingo poker on facebook[/url]
<a href="https://onlinecasinoinus.com/#">jack online casino</a> <a href="https://onlinecasinoinus.com/#">casino slots free casino games</a> <a href="https://onlinecasinoinus.com/#">huuuge casino</a>
<a href=" https://onlinecasinoinus.com/# ">free casino slots</a>

Hi!

(Jesusskymn, 2018.04.24 12:15)

Hi!

big fish casino free smmww

(Arzoxdealk, 2018.04.23 21:54)

[url=https://onlinecasinoinus.com/#]bigfish casino online games[/url] [url=https://onlinecasinoinus.com/#]free casino slots[/url] [url=https://onlinecasinoinus.com/#]virgin online casino nj[/url]
<a href="https://onlinecasinoinus.com/#">firekeepers casino</a> <a href="https://onlinecasinoinus.com/#">pechanga casino</a> <a href="https://onlinecasinoinus.com/#">online casino games free</a>
<a href=" https://onlinecasinoinus.com/# ">potawatomi casino</a>

viagra without a doctors approval 3886

(Agustinnes, 2018.04.23 20:02)

4375 http://majidpart.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1221 http://www.thechildrensclinic.in/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=223602 http://maruvyvsaychakra.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1043 http://starlineotokoruma.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=148238 http://www.teatini.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=52353 http://www.interior.go.ke/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1050 http://www.vasculart.it/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1283 http://www.libertymkt.gr/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=21922 http://www.cheenarradio.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=9231 http://hosting39.eu/EcoFood/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=5513 http://tandtdecorators.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=226951 http://www.leyendasdelrockfestival.com/web/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=550 http://xn--80afgbyknsc.xn--p1ai/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=39382 http://zhaluzi-bel.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=188659 http://parlatube.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=74949 http://centroptmarket.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=54770 http://www.ciccarelli1930.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=637817 http://www.bcushuaia.com.ar/es/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=10070 http://directlytoyou.ca/jm26/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=21058 http://www.aziendaagricolamarin.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=14155 http://www.taaatz.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=425 http://saiitsolution.com/mystore/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=150055 http://dokumentuvertimas.lt/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=31608 http://www.dprd-indramayukab.go.id/dpr/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=191 http://www.jkflowers.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=67041 http://m-hanifirad.ir/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1752 http://solverinn.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=48724 http://solverinn.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=48420 http://www.contfia.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=98462 http://i-soccer.gr/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1058 http://shoof-co.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=6276 http://www.italrefr.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=287478 http://ztkmsolution.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=22967 http://generationoflight.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=40793 http://www.lifespringministries.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=29630 http://xn--b1ab4acbbjhj1g.xn--p1ai/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=46059 http://www.umzobodesigns.co.za/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=10753 http://energo.novgorodaudit.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=10748 http://imprintcases.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1788 http://www.thibado.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=251200 http://aes.jcweb.us/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=436320 http://gearhead.biz/freedomcyclesoc/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=62352 http://www.irisoft.edu.al/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2432 http://benaojan.eu/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=118052 http://worldonwheels.com.au/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=40658 http://avto-point.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=83056 http://www.skeenarentacar.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=10913 http://ghummakad.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=780617 http://riddimcityfm.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=60781 http://www.delcocostruzioni.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=241461 1473

viagra without a doctor prescription online pharmacies 6080

(Agustinnes, 2018.04.22 11:30)

5800 http://www.ristrutturazioni-smart.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=204979 http://www.smoothkeys.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=130326 http://vozrazhenie-na-akt-proverki.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=79359 http://www.amurnotary.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=146628 http://crfutbol.com/DesktopCostaRica/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=53833 http://favorit-expo.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=184766 http://grand-interiors-inc.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=6352 http://marnell.com.co/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1699 http://smartyshairstylists.com.au/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1001 http://canasybarromadrid.es/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=23103 http://www.radiomozartitalia.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=5026 http://imprintcases.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1935 http://www.vivilegno.it?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=300842 http://optima-pro.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=77585 http://www.introrecycling.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=339316 http://www.lozyskasklep.pl/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=7393 http://dcro.org.uk/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=9245 http://www.autocamper-info.dk/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=4372 http://www.hkbioptronlight.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=837 http://hsc-lb.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=353655 http://veggiegal.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=345454 http://tabuamoura.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=102683 http://www.irisoft.edu.al/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2909 http://www.glassesreglazing.com/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1255731 http://cipdgimpa.edu.gh/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=396955 http://officialpopstars.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=315940 http://www.ircerassuntarecanati.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=513670 http://www.acceptlive.com/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=22895 http://www.progettopaeseeau-oman.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1915850 http://www.lafiaccoladellapace.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=434515 http://www.centromedicoclodina.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=33115 http://www.brigantesrl.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=673685 http://elgruposocial.com/oepa/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=3423 http://getsolutionssa.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=277086 http://marnell.com.co/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1323 http://wft2000.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=33326 http://awcinternational.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=514557 http://www.noticias16.frecuenciasdominicanas.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=232638 http://nest.2land.co.il/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=465882 http://iraname.com/en/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=190 http://hsc-lb.com/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=353856 http://www.lunagallery.it/cms_lunagallery/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=26634 http://manga.kaze.fr/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=243262 http://chemmaster.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=9208 http://www.pandoraestelle.altervista.org/index/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=4372 http://artstarco.ir/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1615 http://www.andyfuturerdh.com/joomla/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=129399 http://www.rutulicantores.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=687677 http://www.grafitex.it/site/en/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=42991 http://boxcargo.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=17464 322

caesars casino pbkch

(Aftdjdealk, 2018.04.22 02:39)

[url=https://onlinecasinovegas.us.org/]caesars casino online[/url] [url=https://onlinecasinovegas.us.org/]online casino slots[/url] [url=https://onlinecasinovegas.us.org/]online casino no deposit free welcome bonus[/url]
<a href="https://onlinecasinovegas.us.org/">google free casino games</a> <a href="https://onlinecasinovegas.us.org/">hollywood casino play4fun</a> <a href="https://onlinecasinovegas.us.org/">jackpot party casino slots</a>
<a href=" https://onlinecasinovegas.us.org/ ">hot shot casino slots</a>

viagra without a doctor prescription walmart 5692

(Agustinnes, 2018.04.20 02:36)

674 http://www.coccoliomc.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=784648 http://www.workitoutstudio.com/wiokids/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=40775 http://www.raceteambollenstreek.nl/rtbs/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=10020 http://ltuconstruction.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=20338 http://www.ipasma.go.gov.br/site/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=695 http://www.clickoneclickfotografos.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=8147 http://www.yucatanmedicalservices.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=943 http://www.stratagemafrica.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=39352 http://bernardoinc.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=880897 http://tajinfo.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=166907 http://appropriation.senate.gov.ng/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=76013 http://internationalhairforum.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=17149 http://hayrusmert.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=24064 http://www.vpi3pl.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=488316 http://ztkmsolution.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=23143 http://helpcabinet.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=169283 http://horizontalvias.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=483837 http://invitationchateau.com.au/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=71701 http://starlineotokoruma.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=149147 http://gvscompany.com.br/english/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1076 http://oportunidadesperu.pe/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=224069 http://mm-bewerbungsservice.de/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=77526 http://ifkitesports.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=437 http://www.bridgegaragemanchester.co.uk/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=37370 http://dokumentuvertimas.lt/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=31942 http://www.mauroluigi.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=391531 http://entrelacosdefamilias.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=392469 http://servicios-toldeca.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1411520 http://www.agriverdesa.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=310008 http://ddv.sungenebyte.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=15951 http://www.raceteambollenstreek.nl/rtbs/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=13026 http://www.emmaushk.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1610 http://naderigroup.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=7882 http://crowdstreak.com/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=132186 http://www.mediazioniapec.it/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=747757 http://www.keytalent.mx?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1198 http://www.fglg.gr/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=32388 http://www.lankor.info/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=456812 http://www.tappezzeriadicorte.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=369330 http://latcha.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2037 http://www.iayc.org.jo/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=21186 http://www.grecia24.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=44655 http://www.briciolefavole.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=102168 http://www.oceansushi.ee/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=17254 http://www.miercureasibiului.ro/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=214985 http://johdec.unimap.edu.my/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=82969 http://developmentforminside.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=251800 http://forexfellows.ir/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=26425 http://www.lsindia.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1822 http://leaodourado.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=298 6387

viagra without a doctor prescription usa 7743

(Larryurife, 2018.04.14 17:34)

viagra without a doctor prescription india [url=http://viagrawithoutdoctorprescr.today/#4164]viagra without a doctor prescription walmart[/url] viagra without a doctor prescription overnight delivery <a href=http://viagrawithoutdoctorprescr.today/#5367>viagra without erectile dysfunction</a>

Wells Fargo Bank Online

(Van, 2018.04.14 16:46)

Finally, Craig Hallum started coverage on Vantiv in a very
research note on Friday, January 6th. Wells fargo
bank sign in wells fargo login wells fargo credit card login The beauty of the tiered incentive program is that
employees will forever be close on their next incentive, no matter how they're currently performing.

In October, Wells Fargo made another key addition to its healthcare investment group, bringing
on John Teasley as being a managing director after he
was once a senior second in command in healthcare banking at Cap - Star Bank.

Wells fargo financial login [url="https://loginto.us.com/"]wells fargo login[/url] wells
fargo auto loan login The Japanese beer giant Asahi said hello would pay $7.

buy cialis cheap 191 mg

(GeraldGat, 2018.04.11 20:04)

Hello there! [url=http://cialissmx.com/#buy-cialis-online]cialis online[/url] beneficial site.

once along

(EdwardSmold, 2018.04.06 05:14)

cheap generic viagra http://genericviagragp.com# buying viagra online <a href= http://genericviagragp.com# >cheap generic viagra</a> thrown [url=http://genericviagragp.com#]viagra[/url] female viagra

usa online casino

(Acbrsdealk, 2018.04.05 01:34)

[url=https://onlinecasino24.us.com]online casino[/url]
<a href="https://onlinecasino24.us.com">online casino real money</a>
<a href=" https://onlinecasino24.us.com ">online casino games free</a>

online pharmacy viagra

(lcqddf, 2018.04.04 08:50)

[url=http://canadan-pharmacy.com]buy viagra online uk[/url]
buy viagra online in germany http://canadan-pharmacy.com

online pharmacies 86 mg

(Donaldgicky, 2018.04.03 13:46)

Hi! [url=http://onlinepharmacy.gdn/]online pharmacies[/url] good web site http://onlinepharmacy.gdn

free online slots

(Adruddealk, 2018.04.01 11:39)

[url=https://onlinecasinolime.com]pogo casino slots[/url]
<a href="https://onlinecasinolime.com">online casino gambling</a>
<a href=" https://onlinecasinolime.com ">jackpot party casino slots facebook</a>

buy furosemide 476 mg

(Kennethorded, 2018.04.01 11:35)

Hi there! [url=http://lasix365.party/]buy lasix online without prescription[/url] great web page http://lasix365.party

viagra without stimulation 382

(Agustinnes, 2018.03.30 00:46)

2397 http://bit.ly/2u2pIMu http://bit.ly/2u69Atw http://bit.ly/2tYKP2c http://bit.ly/2u2ZBFf http://bit.ly/2tZms4M http://bit.ly/2tYOfly http://bit.ly/2tZOXz4 http://bit.ly/2u2uj1o http://bit.ly/2tZLS1Y http://bit.ly/2u4Jveo 8569

viagra without a doctor prescription overnight delivery 2905

(Agustinnes, 2018.03.29 10:46)

5 http://bit.ly/2tYNUzi http://bit.ly/2tYQpla http://bit.ly/2u4IR0s http://bit.ly/2u3zTQV http://bit.ly/2u2ufyG http://bit.ly/2tZodPq http://bit.ly/2u3Edj7 http://bit.ly/2u49faS http://bit.ly/2tYLkJC http://bit.ly/2tZPxwK http://bit.ly/2u4vU6M http://bit.ly/2tYOBIU http://bit.ly/2u7HzSy http://bit.ly/2u5xjKg http://bit.ly/2u4ISS4 http://bit.ly/2uaUiUz http://bit.ly/2u8edmY http://bit.ly/2u3J1VF http://bit.ly/2tYL2Cw http://bit.ly/2u6a82y http://bit.ly/2u31iTh http://bit.ly/2tZNbOq http://bit.ly/2tZoX7a http://bit.ly/2tYQkhm http://bit.ly/2u35zpN http://bit.ly/2u33NEZ http://bit.ly/2u8fvOQ http://bit.ly/2u34dex http://bit.ly/2u0uZnX http://bit.ly/2u4dd31 http://bit.ly/2tYOSvq http://bit.ly/2u2n6OG http://bit.ly/2u8dDFO http://bit.ly/2tZmBVS http://bit.ly/2tZQhlw http://bit.ly/2u2CTx5 http://bit.ly/2u2Ajaq http://bit.ly/2u4uusY http://bit.ly/2u5QyUd http://bit.ly/2tZnZb2 http://bit.ly/2u4NOq4 http://bit.ly/2tZMOU2 http://bit.ly/2u34u1d http://bit.ly/2tZQgxY http://bit.ly/2u4gLCn http://bit.ly/2u698LQ http://bit.ly/2u2TC3h http://bit.ly/2u2Qq7N http://bit.ly/2u3MXpp http://bit.ly/2u2pS6y 4902

khorsesl

(Robertunums, 2018.03.28 15:56)

t <a href= https://viagraero.com >viagra</a> generic for viagra

すべての xxxfax.com

(xxxfaxtuko, 2018.03.27 20:37)

<a href=http://xxxfax.com/>xxxfax.com</a>
indian xvideos orgasm mom brutal forced raped forced to eat creampie son deliciosa jovencita pelirroja mamando redhead girl does a blowjob sleep mom fuk son doctor pheasant xxx com .
http://www.redcenter.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xxxfax.com/top/
http://www.lascug.org/?s=http://xxxfax.com
http://xn--d1aiebqc2e.xn--p1ai/LINK.php?url=xxxfax.com
http://dtzus.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xxxfax.com
http://smwauto.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xxxfax.com
http://denbestemgmt.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xxxfax.com/top/
http://www.jimsfamilyrestaurants.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xxxfax.com
http://wirelesssolutionfinder.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xxxfax.com

mila marx nina north fitness sex sri lanka muslim brazzersxxx southindian mallu audio sunny xxx sax 2017 misri girls sex fuck with black big cock sex movie dawnlood pussy scking xnxx brother sxxxvido cctv camera pakistani pron football black .
http://yamadaseika.com/modules/todays0/wp-ktai.php?view=redir&url=http://xxxfax.com
http://usedraymond.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xxxfax.com
http://predistoria.org/index.php?name=Info&url=http://xxxfax.com
http://drugbattle.etvonline.tv/redirect.php?url=xxxfax.com
http://georgeventures.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xxxfax.com/top/
http://sarahcenters.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xxxfax.com
http://www.charitativniaukce.cz/redirect.php?url=xxxfax.com
http://www.wiedemeyer-logistics.de/redirect.aspx?url=xxxfax.com
http://www.nationalb2bcentre.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xxxfax.com
http://stavropol.w-ip.ru/go/url=http://xxxfax.com
http://www.froglinks.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xxxfax.com
http://osoznanie.org/link.php?url=xxxfax.com
http://wolfgangsautoparts.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xxxfax.com
http://dev-art.de/redirect.aspx?url=xxxfax.com
http://kgyger.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xxxfax.com/top/
http://sonyboy.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xxxfax.com/top/
http://www.sandeism.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xxxfax.com
http://gynea.ru/forum/away.php?s=http://xxxfax.com
http://www.shreejipackersandmovers.com/redirect.php?url=xxxfax.com
http://gangofideas.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xxxfax.com

mia khalifa fucking video hd xwwwx dog and girl fuckingee download video 3gp bath seen naughty amrica mother help son 3gp hard rape sleeping moms fucked by son learning with step sister .
http://ethiopianherald.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xxxfax.com
http://nickeltel.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xxxfax.com
http://trimlinetreadmills.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xxxfax.com/top/&popup=1
http://www.varta.es/redirect.php?url=xxxfax.com
http://www.tikkunamerica.com/redirect.php?url=xxxfax.com
http://wheresthebill.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xxxfax.com
http://www.equipyourself.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xxxfax.com
http://www.fbbrf.cn/click_union_vip_com/redirect.php?url=xxxfax.com
http://kamenskuralskiy66.ru/redir/?url=xxxfax.com/
http://unclemiltys.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xxxfax.com
http://momnpopmusic.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=xxxfax.com
http://hollistermc.hr/GBOOK/screen.php?tcerider=xxxfax.com


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19

Következő »