Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hét

2010.02.04

Hét

 

   Golyók süvítettek el a fülem mellett, a falba fúródtak, szétroncsolták a bútorokat, és hatalmas toll és porfelhőt vertek fel. Micsoda esztelenség!

   Az öreg biztonsági őr mocorogni kezdett a karjaimban. A lövöldözés okozta sokk miatt elájult, de most már kezdett magához térni, laposakat pillogott. Nem engedhettem meg, hogy felébredjen, ezért gyorsan belecsíptem ez ponton a nyakába, mire békésen elernyedt. Csak bezavart volna.

   Az ostoba bankrablók abbahagyták végre a tüzelést, és körülnéztek. De sehol sem találták az elméletben véres masszává lyuggatott testemet. Talán ha fölnéztek volna, de nem, egymást túlordítva lökdösődtek. Üvöltöttek a félelemtől és a bosszússágtól. Amatőrök…

   Gondoltam, nem várom meg, amíg észre vesznek.  Hangtalanul leereszkedtem mögöttük a földre, óvatosan lefektettem az őrt, aztán felegyenesedtem. Valószínűleg megérezhették, hogy valami nincs rendben, de mielőtt kiadhatták volna maguknak a parancsot, hogy megforduljanak és lőjenek, gyorsan megcsíptem mindegyik nyakát. Hát ez a mai nem az ő napjuk, az egyszer biztos.

   Ezek után felnyaláboltam szerencsétlen öreget, és kirohantam vele Türkizékhez. Mire feleszméltek, addigra a négy bűnöző is ott hevert lefegyverezve a lábuk előtt.

ZéTé egy hosszú pillanatig nézett összehúzott szemekkel, aztán így szólt:

 - Ez… gyors volt – mekegte elképedve.

 - Kösz! Hé, Türkiz! Ügyes voltam? – A teremtőm szélesen elvigyorodott.

 - Naná! Sima ügy volt, nem igaz?

 - De igaz. Nekem tényleg az volt, viszont neked… Már bentről megéreztem, hogy annyira aggódtál, hogy leizzadtál. Ugye? – kérdeztem tőle somolyogva. Sokáig bámult rám ugyanúgy, ahogy az imént ZéTé.

 - Te most gúnyolódsz?

 - Á neeeem… Figyelj Türkiz, pattanjunk meg, nézzük meg Budapestet… - rángattam meg a karját.

 - De Tomi…! Hosszú ideje nem is láttam…

 - Na és! A testvéred nem? Eleget láttad már… Na, gyere!

 - Anna! Várj egy kicsit! – Hát én vártam. Időközben bementünk az őrsre, hogy kihallgassák a bankrablókat. Aztán Jégkisasszony behívta Türkizt és ZéTét Padlizsánhoz, hogy lejelentsék neki a történteket. Nem volt hozzá ingerem, hogy beszívjam annak az embernek az ocsmány, gyomorforgató szagát, ezért inkább feltérképeztem a Rablás - Gyilkosság Ügyosztályt, ahol ZéTé is dolgozott. Alig tettem pár lépést, máris megállított egy keskenyre nyírt bajuszú, sűrű, rövid ezüsthajú, tagbaszakadt, erőteljes, testépítő felépítésű férfi, aki a hóna alá szíjazva viselte fegyverét. Sötétvörös kockás, rövid ujjú inget, sötétbarna élére vasalt nadrágot, és – szerintem -, lakkcipőt viselt.

 - Elnézést – mondta ő és ahogy elém lépett, még hatalmasabbnak tűnt, mint egyébként. Mindazonáltal felettébb udvariasnak tűnt, - hölgyem, de civilek számára a rendőrőrs épületének ez a része tiltott terület. Megtudhatnám a nevét és az okot, amiért itt tartózkodik?

 - Hát hogyne – feleltem én olyan illedelmesen, ahogy csak tudtam, - Vámpír Anna vagyok. Nem volt kedvem bemenni Padlizsánhoz Türkizzel és ZéTével, ezért idejöttem, hogy felderítsem a terepet…

 - Tessék? Kihez, és kikkel?

 - Oh, bocsánat… a főkapitányhoz Zamárdi Tamással és Zamárdi Zoltánnal.

 - Zamárdi Zoltán? Az a Zamárdi Zoltán?! Atya úr isten! Akkor ezek szerint kegyed az a személy, akit a professzor úr létre hozott?

 - Igen…

 - Bocsásson meg, még be sem mutatkoztam. A nevem Diószegi András Bertalan, és amint látja – düllesztette ki a mellkasát, - én vagyok a rablás – gyilkosságiak főosztály vezető nyomozója. Ezek a fiúk…

 - HÉ!!! – csattant fel közvetlenül mellettem egy felháborodott női hang . – Krisztiről, Juliról és rólam nem szól a fáma, teee… hím soviniszta disznó!

 - Épp most akartam mondani, feminista dög! Végig kéne hallgatni, amit mondok, és csak aztán ugatni nem gondolod?! – förmedt rá Diószegi András Bertalan az új nőre.

   Na ő is különösen nézett ki. Egész barnás színű volt a bőre, szép arcú, csillogó, sötétvörös ajkú, enyhén hajlott orrú, szúrós méz sárga szemű fiatal nő volt, hosszú fényes fekete haja még összefonva is a fenekét verdeste. Rikító virágmintás mini ruhát viselt fekete farmerja és bakancs fölött. A maga részéről a szolgálati fegyvert piros lakkövvel övvel összefogott ruhácskája alatt viselte a combjára erősítve.

   Se perc alatt megfeledkeztek rólam, olyan gyorsan el kezdtek vitatkozni a nők jogairól, meg bizonyos udvariassági szabályokról, hogy csak lestem. Magamban eldöntöttem, hogyha Jég kisasszonyt úgy hívom ahogy, akkor ezt a nőt, aki már első ránézésre is az ellentéte, biztosan Foszfornak fogom hívni, hiszen ugyanolyan robbanékony, mint az a kis fehér por, amelyikről Türkiz egyik könyvében olvastam. A másikat, a férfit, pedig Lakkcsukásnak. Mert LAKK cipőt visel, viszont Türkiz korábban használta a cipőjére azt a szót, hogy torna CSUKA…

   Mindazonáltal nagyon rájuk untam. Gyorsan kioldalaztam a látóterükből. A többi munkatársuk csak sóhajtozott, és rosszallóan megcsóválta a fejét. Foszfor és Lakkcsukás bizonyára sokat veszekszenek munkaidőben. Nagyon idegesítő lehet.

   De Foszfor észrevett, és hátat fordított Lakkcsukásnak, és jó hangosan rám köszönt.

 - Helló-helló! Hová lesz a séta, csaje?

 - Tessék? – nem értettem a csaje szót. Ám mielőtt felelhetett volna, Lakkcsukás, okoskodva, kioktató hangon közbevágott:

 - Ő Vámpír Anna, akit Zamárdi professzor úr talált fel! Csak körülnéz, szállj már le róla!

 - Köszönni azért szabad nem?! Anna! Már sokat hallottam rólad! Örülök, hogy megismerhetlek személyesen! Meg kell mondjam – kacsintott rám cinkosan, - már nagyon vártunk téged ahányan csak vagyunk. Hála Z-nek, sokkal jobban el tudjuk majd kapni azokat a szemétládákat!

 - Ha te mondod… Mi az, hogy csaje? – A választ azonban sosem tudtam meg, mert ekkor beviharzott Jég kisasszony, rózsás parfümfüstben Türkizzel, ZéTével, Padlizsánnal, és egy másik cingár, idegesnek tűnő pasassal, aki Hajnal Karesz, tűzszerész feliratú kitűzőt viselt a mellényébe csíptetve.

 - Anna! Vészhelyzet van! Valami barom fel akarja robbantani az egész Duna Plázát, jönnöd kell! – hadarta zihálva Türkiz.

 - Már megint?! – mordult fel Foszfor. – Most komolyan, csak ebben az évben húsz bejelentés jött onnan, és soha semmit nem találtatok Karesz!

 - Ez most azonban igazi riasztás – dünnyögte cérnavékony alkatához képest meglepően mély hangon Karesz, és szórakozottan pattintgatni kezdte a lángot, egy cirádás vörösréz öngyújtóval. – Sietnünk kell, a visszaszámlálás épp most kezdődött el… Tíz percünk maradt. Szerencsére, a személyzet és a vásárlók nagyja már elhúzott az épületből…

 - Akkor mennünk kéne nem? Te, Pirószaki, útközben elmondod, hogy mi fog várni a helyszínen – parancsoltam rá a körülöttem toporgókra. – Türkiz kocsijával megyünk, az gyorsabb. ZéTé, hozz egy villogót, legálisan kell túllépnünk  a megengedett sebességhatárt. Foszfor – fordultam a csajézóshoz, - arra a kérdésre még visszatérünk. Na gyerünk! Az a bomba nem hatástalanítja magát!

   Türkiz elismerően rám mosolygott, megragadtam a kezét, és elszáguldottam vele az autójáig, majd visszamentem a többiekért, és őket is meggyorsítottam. Szerencsére Padlizsán nem akart velünk jönni…

   Nagyon zavart a villogó éles, vijjogó hangja, ezért befogtam a fülem, és kétrét görnyedtem, viszont egy szavam sem lehetett: Türkiz 80 kilométer per óra helyett 190-nel tépett végig az amúgy is zsúfolt utakon. Csodálom, hogy nem szenvedtünk balesetet, de mindenki félreállt az utunkból, úgyhogy abszolúte nem volt gond.

   Türkiz megmutatta, úgyhogy a hűtővé alakított kesztyűtartóból elő tudtam halászni egy másik palack vért. Szerencsére volt mivel csillapítanom hirtelen rám törő vérszomjamat. Nem hiszem, hogy jót tett volna a közhangulatnak, ha letekerem például Jég kisasszony fejét, aki felettébb idegeskedve, feszülten és tartózkodóan pillantgatott felém, ami amúgy is csábítóan hatott rám.

   Hátradőltem, és megpróbáltam úgy élvezni a vér ízét, hogy közben kizárom az idegtépő visítást, mikor Pirószaki reszketegen megkérdezte:

 - A-az… az üvegben… az vér? Nagyon hasonlít rá…

 - Mert az is – mormoltam, és kicsit dühített, hogy megzavart. És ez a nínózás… Úgy látszik ez az én… öö… heppem?

 - Mi? Hogy-hogy? Te vért iszol?

 - Persze – feleltem a lehető legtermészetesebb hangon, és ameddig lehetett, beledugtam az ujjam a palackba, hogy amíg az üveg engedi, kinyaljam a falára tapadt vért, majd miután végeztem, visszatettem azt a kesztyűtartóba.

 - De miért? Van valami mániád? Vagy téveszméd? – Összenéztem Türkizzel, aki lemondóan felsóhajtott.

 - Egy újabb szabályt kell felállítanunk – motyogta az orra alatt.

 - Egy újabb idegesítő szabályt – kontráztam rá epésen, - de legyen. Nem fogok pánikot kelteni, ahogy ígértem… - Hátrafordultam Pirószakihoz, aki az ülésbe préselődve meresztett rám nagy csodálkozó nyuszi szemeket.

 - Ha bárkinek elmondod, megöllek – közöltem vele negédesen, és a biztonság kedvéért rávillantottam egy ezer wattos mosolyt.

 - R-rendben – brummogta megszeppenve.

 - Helyes – morogtam, és előrefordultam. Éreztem, hogy Türkiz a tekintetemet keresi –összemosolyogtam vele.

   Hamarosan megérkeztünk a Duna Plázához. Ez előtt az épület előtt is rengetegen voltak, körülbelül ugyanazok, mint annál a banknál.A rendőrök mellett azonban tűzoltók, más tűzszerészek, bombaszakértők is jelen voltak még, az elmaradhatatlan újságíró horda mellett.

   Pirószaki kapkodva elmondta, hogy egy öngyilkos merénylőről van szó, aki jelenleg a pláza tetején dekkol, annyi robbanóanyaggal a nyakában, amennyit még a második világháborúban sem használtak fel ( - mi az a második világháború?). Állítólag azért akarja felrobbantani a helyet, mert korábban ott dolgozott, de kirúgták, és elveszítette mindenét. Munka nélkül pedig az ő életének sem volt többé értelme, viszont mindenképpen bosszút akart állni. Sajnos, a tag biztosra akart menni, ezért visszaszámlálóval, és elsütő gombbal is ellátta azt a szerkezetet. Az utóbbira pedig ráfeszült az ujja. És ha azt felengedi, a visszaszámlálásnak vége, és akkor bumm…

   Az a tíz perc meg elvileg arra kell neki, hogy a tetőn minden sérelmét a volt főnöke fejéhez vágja… Szerintem azért ő sem normális. A helyében én írásban küldtem volna el a főnököt, és egyből felrobbantottam volna az egész kócerájt, de ő tudja. Sajnos számítania kellett volna arra a lehetőségre, hogy esetleg egy nehéz eseteket megoldó vámpírt állítanak rá, aki mindenképp leállítja majd. De hát ez van. Így járt… Legközelebb – már ha lesz neki egyáltalán -, biztos ügyesebb lesz.

   Besétáltunk Pirószakival ebbe a lenyűgöző, hatalmas fém-üveg házba. Bent is minden ilyen anyagból, na meg műanyagból volt. Sétáltunk egy darabig a kihalt üzletek között, valahonnan messziről tompa morajlást, és zenét hallottam – Pirószaki szerint bizonyára már nem volt idő kikapcsolni a mozi részben futó filmeket. Éppen magyarázni kezdte, hogy melyikre akar beülni, ha elkaptuk a bombázót – így hívta a merénylőt -, mikor fentről az üvegtető felől mozgást érzékeltem.

   Felnézve a giccses papírnapocskák között egyenesen ráláttam a bombázó talpára. Megállítottam Pirószakit.

 - Még nem értük el a személyzeti liftet – kezdte, de aztán felpillantott ő is, és így már megértette a jelzésemet.

   Nézegettem a bombázónkat egy darabig, aztán hirtelen támadt egy ötletem.

 - Maradj itt – mondtam Pirószakinak – lehozom neked.

 - De hogyan… - meg sem vártam, hogy végigmondja, egyszerűen csak gyorsan lekuporodtam, aztán elrugaszkodtam, és kilőttem az üvegtető felé…

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

viagra alternative

(txfboc, 2018.05.03 16:29)

[url=http://canadian-pharmacye.com]viagra coupon[/url]
buy online viagra uk http://canadian-pharmacye.com

JOKER333 สมัครง่าย | เล่นง่าย ชัวร์ 100% m.joker333.com ไม่โกง

(Dennisnak, 2018.05.02 21:25)

ดาวน์โหลด ติดตั้ง JOKER333 เกมส์สล็อตมือถือ เกมส์ยิงปลามาใหม่สุดฮิต 2018 มาแรงที่สุดในไทยสมาชิกกว่า 5 แสนคน
[url=http://m.joker333.com][u][b]ดาวน์โหลด joker game[/b][/u][/url]
สมัคร JOKER333 เล่นสล็อตมือถือ สมัครใหม่รับโบนัส 500 เปิดบริการทุกวัน ติดต่อทีมงานได้ 24 ชม.ค่ะ. JOKER333 คาสิโนออนไลน์ ใหม่ล่าสุด
เพิ่มเกมส์ใหม่พร้อมให้บริการ 24 ชม. อยากแนะนำสำหรับผู้ที่ชื่นชอบเกมส์คาสิโนออนไลน์ JOKER333 เว็ปการพนันออนไลน์อันดับ 1 แอฟเกมมือถือ
เด็ดพร้อมกับมีเกมส์มากมายไม่ว่าจะเป็น เกมส์ยิงปลา , บาคาร่า , สล็อตออนไลน์ JOKER333 เกมยิงปลา JOKER333 ยอดนิยมเล่นผ่านมือถือ รับโบนัสสูงสุด 50000บาท
[url=http://m.joker333.com][u][b]joker123[/b][/u][/url]
JOKER333 - ผู้ให้บริการเกมคาสิโนออนไลน์ JOKER333 ที่กำลังได้รับความนิยมในขณะนี้ โดยจะเน้นเฉพาะลูกค้าที่ชื่นชอบการเล่นเกมการพนัน
บนแพลตฟอร์มของอุปกรณ์เคลื่อนที่ไม่ว่าจะเป็นโทรศัพท์มือถือหรือแท็บเล็ต ลองเลยวันนี้ เปิดยูสใหม่ JOKER333 รับโบนัสพิเศษจากเรา คลิกเลย.

viagra without subscription 9996

(Agustinnes, 2018.05.02 21:11)

7479 http://raabida.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=651355 http://cdacom.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=20945 http://www.lillyandwolf.com/store/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=209149 http://www.hoshmandsaze.ir/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2740 http://www.sarksportsclub.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2010 http://internationalhairforum.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=17014 http://www.santissimatrindade.com.br/site/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=254778 http://canasybarromadrid.es/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=24785 http://www.fisioterapiastaf.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=475778 http://www.rebeldestyle.com/cormach.co.il/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=191144 http://www.weddinggayfriendly.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=462328 http://acconsulting.com.pl/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=14534 http://www.colvecs.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=25330 http://www.moncadamoncada.com/en/component/user//index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=82232 http://bestbusinesspte.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=177663 http://bania-design.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=26739 http://www.botteghestoricheroma.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=972802 http://www.ebaisunibe.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=34392 http://www.immobiliaredicecca.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=300788 http://www.ccrestauracionfamiliar.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=805682 http://boxcargo.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=17481 http://spangroup.in/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=21271 http://impariamo.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=94218 http://alkord.kiev.ua/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=89245 http://getsolutionssa.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=277136 http://apirus-klinic.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=287253 http://www.masiglass.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=750867 http://www.50plusminus.sk/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=142875 http://www.cispace.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=167441 http://bigblockg.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=174147 http://location-factory-munich.de/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=75599 http://krasnaya-ploschad.zhk-sochi.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=40694 http://www.afrodizzy.co.za/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=395287 http://www.sdmnapoli.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=147929 http://clinicafisioterapiaoviedo.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=34697 http://apms.tw/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=26823 http://dn-24.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=23688 http://researchtoolkit.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=7143 http://www.dom-ita.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=166940 http://www.tractorclassic.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=153793 http://ferdous2.mavrickit.us/quaid/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=45833 http://www.palestrastarclub.eu/pergine/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=46935 http://www.eurochip.hr/shop/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=254307 http://roysbarbershopfl.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=64734 http://nutrizionepiu.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=309270 http://www.dzbujanovac.org.rs/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=39013 http://www.bk-cam.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=112010 http://fifaonlinecup.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=31213 http://istheremore.info/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=96865 http://festivaltodomundo.nl/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=23250 7828

viagra generic cheap

(Raymonddak, 2018.05.02 15:16)

http://www.lowbellendfarm.co.uk/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=932 http://miamibulldogs.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=44681 http://sadralight.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1310 http://fundacionatlas.edu.co/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=47674 http://skypointgroup.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=254413 http://pretecsi.com/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=839 http://ztopmosquito.com/sales/index.php/en/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1617 http://antillamotors.com.do/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=793505 http://arquetiposenalizacion.co/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=201449 http://www.baltextrans.lv/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1798 http://sedayacero.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=8058 http://www.km-0.cat/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2402 http://www.lalitojma.edu.pe/portal/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1174 http://www.xlmotorsport.com.ua/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=4443 http://zocadance.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=541578 http://www.blucobalto.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=509321 http://moco16.multimedia.uom.gr/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=4164 http://www.bippecas.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=117375 http://highbrains.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=192718 http://www.mareuno.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=149413 http://www.qaimconsulting.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=42688 http://www.petrovchina.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2969 http://www.dopogara.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=318499 http://alwins-art.nl/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=269967 http://www.sparexline.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=11059 http://die-design-manufaktur.de/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=602594 http://rgspropaganda.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=24957 http://despachosburlada.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=218642 http://www.zimtourismupdate.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=185904 http://www.gpemax.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1899817 http://www.presepepiumazzo.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=335837 http://www.rigatulkojums.lv/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=9552 http://www.lexloci.mn/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=551771 http://www.tidibi.it/tidibi/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=18311 http://modernoceans.com.sa/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=29556 http://www.briciolefavole.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=105267 http://shoof-co.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=6281 http://www.die-finanzspritze.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=29410 http://www.c-sputtering.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=79056 http://triplenetworksolution.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=90136 http://www.lozyskasklep.pl/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=7514 http://silbet.pl/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=935049 http://etelefonia.pl/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=293837 http://dkc1bg.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=158975 http://fitclub360.de/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=152111 http://sensazao.com/demo/sandbox3/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1157 http://superexagraha.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=272596 http://developpementdelinterieur.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=249587 http://www.inmotionvolleyball.com/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=13491 http://noveltyhomoeo.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=35280

online casino slots hjtpr

(Alwzhdealk, 2018.05.02 12:05)

online casino games <a href="https://onlinecasinoplay.us.org/#">online gambling casino</a> online casino slots | [url=https://onlinecasinoplay.us.org/#]casino online[/url]

best online casinos dzedl

(Aanofdealk, 2018.05.02 08:20)

online casinos for us players <a href="https://onlinecasino24.us.com/#">online casinos for us players</a> online casino real money | [url=https://onlinecasino24.us.com/#]online gambling casino[/url]

betfair online casino qsmws

(Acujgdealk, 2018.05.01 17:37)

online gambling casino <a href="https://onlinecasinomansion24.com/#">mgm online casino</a> online casino slots | [url=https://onlinecasinomansion24.com/#]betfair online casino[/url]

buy viagra internet

(frxcyk, 2018.05.01 07:36)

[url=http://canadian-pharmacie.com]canadian pharmacy viagra[/url]
is viagra a controlled substance in usa
generic drug names viagra http://canadian-pharmacie.com

online casino games xgyqw

(Aticwdealk, 2018.05.01 03:46)

casino blackjack <a href="https://onlinecasinoplay24.com/#">online casino games</a> betfair online casino | [url=https://onlinecasinoplay24.com/#]online casino games[/url]

viagra without a doctor prescription online 9115

(Agustinnes, 2018.04.30 15:08)

1324 http://afm.gr/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=36589 http://www.grupoalucx.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=8935 http://www.gubska.lv/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=13676 http://skypointgroup.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=246108 http://portal.smartb.mx/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=213229 http://afloltd.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=6857 http://www.oofhpk.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=22257 http://scc.org.kh/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=36480 http://wft2000.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=30840 http://dydecoracioncali.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=20244 http://abaoman.org/abaalumni/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2437 http://www.pssvigilanza.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=539031 http://elnservices.com.au/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=32341 http://www.iranslal.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=259 http://www.km43.com.ar/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=397 http://chaponashr.com/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=11039 http://desk7.pt/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=478011 http://freddyspaint.com.au/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=72776 http://www.dprd-indramayukab.go.id/dpr/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=111 http://activation.kingbee.vn/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=210867 http://cipdgimpa.edu.gh/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=388470 http://tpmhsarl.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=95300 http://aajart.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=310195 http://www.weddinggayfriendly.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=481018 http://www.sicipiscine.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=397968 http://ghazniradiotv.af/ps/index.php/component/users//index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=4630 http://dkc1bg.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=158063 http://www.cererialumiecolori.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1444 http://www.saralgroup.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=30294 http://www.kctechnologies.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1830 http://www.mindfulnessterapi.nu/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=17417 http://www.hbcp.co.uk/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=159927 http://www.quamsi.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=579796 http://doanhnhan.net.vn/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=114 http://www.agriverdesa.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=313281 http://eco.com.br/br/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=21686 http://fundacionatlas.edu.co/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=67734 http://www.km-0.cat/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2397 http://www.enjoycre.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=151194 http://www.maoriinvestments.co.nz/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=52061 http://www.lobomotos.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=5479 http://oldsite.picngo.co.il/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1219 http://hroncall.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=45741 http://indumentariadipa.com.ar/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=63246 http://nightskyled.ca/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=318154 http://vozrazhenie-na-akt-proverki.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=90712 http://www.grupopesquera.com/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=15614 http://www.scapoeira.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=41496 http://fokuspajobbet.se/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2645 http://www.lankor.info/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=457496 7422

viagra without a doctors approval 1916

(Agustinnes, 2018.04.30 00:46)

8790 http://espacocontabilfranca.com.br/site/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1528 http://santaswarehouse.co.za/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=23812 http://sarlmiro.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=14254 http://www.keren-s.co.il/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=50123 http://www.lymaudio.it/site/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=73534 http://meat.kir-edu.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=835845 http://styleforme.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=661504 http://www.mhfvic.com.au/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=507 http://digitalbee.cl/city/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=3484 http://grand-interiors-inc.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=5675 http://www.dom-ita.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=148077 http://xn--64-slcd8ag.xn--p1ai/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=133691 http://mhtic.ir/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=312593 http://www.bspace.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2316 http://fathom.asburyumcmadison.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1492738 http://saunarelaxcenter.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=26562 http://hopitalcroixdusud.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=401207 http://descubrecentrogdl.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=21281 http://gear-navigator.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=5578 http://truba76.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=137838 http://www.tappezzeriadicorte.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=363203 http://old.elladaspb.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=230993 http://jgo.mn/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=8358 http://www.bentonews.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=29442 http://www.rossanasaavedra.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=251485 http://geo-print.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=16650 http://amykoller.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=18206 http://nutrizionepiu.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=309153 http://agenciareporterossinfronteras.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1538 http://redakcia-oi.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=32936 http://www.dixionkz.com/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=24503 http://tianovas.com/electronicmusic/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=11159 http://www.dprd-indramayukab.go.id/dpr/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1909 http://zhaluzi-bel.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=197042 http://www.grecia24.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=48549 http://turkiyehotelleri.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=211899 http://www.blucobalto.it/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=507461 http://www.secutronic.com.sa/new1/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1380 http://raabida.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=635777 http://allstarteamstats.answerinfinity.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=8320 http://stopdrugs.co.za/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1340076 http://highlyuniqueradioonline.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=218075 http://www.grupopesquera.com/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=15595 http://kiosk.magkmusic.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=131886 http://imsmedia.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=39213 http://xn--d1ahbudmd.xn--p1ai/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=30390 http://www.mli-training.co.za/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1511 http://stiangi.si/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=823694 http://toprentservice.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=520789 http://njedwardsmowing.com.au/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=740277 5389

online casino games zzylv

(Alzwjdealk, 2018.04.28 20:00)

[url=https://onlinecasinoinus.com/#]online usa casinos[/url] [url=https://onlinecasinoinus.com/#]safe online casinos real money[/url]
<a href="https://onlinecasinoinus.com/#">play free for real money</a> <a href="https://onlinecasinoinus.com/#">online casino real money</a> <a href="https://onlinecasinoinus.com/#">casino slots</a>
<a href=" https://onlinecasinoinus.com/# ">online casino</a>

slots for real money nngoy

(Abxpcdealk, 2018.04.28 19:03)

[url=https://onlinecasinoiplay.com/#]best online casino[/url] [url=https://onlinecasinoiplay.com/#]online casino games[/url]
<a href="https://onlinecasinoiplay.com/#">online casino games free</a> <a href="https://onlinecasinoiplay.com/#">online casino games</a> <a href="https://onlinecasinoiplay.com/#">usa online casino</a>
<a href=" https://onlinecasinoiplay.com/# ">online casino bonus</a>

play free for real money wuuxs

(Aiigrdealk, 2018.04.28 03:50)

[url=https://onlinecasinoinus.com/#]safe online casinos real money[/url] [url=https://onlinecasinoinus.com/#]online casino real money[/url]
<a href="https://onlinecasinoinus.com/#">casinos online gambling</a> <a href="https://onlinecasinoinus.com/#">online casino real money</a> <a href="https://onlinecasinoinus.com/#">online casino</a>
<a href=" https://onlinecasinoinus.com/# ">online casino real money</a>

cost of viagra

(zikrmm, 2018.04.27 13:12)

[url=http://canadian-pharmacie.com]canadian pharmacy[/url]
most trusted generic viagra http://canadian-pharmacie.com

online casino games free iczoo

(Alluxdealk, 2018.04.27 09:06)

[url=https://onlinecasinoiplay.com/#]best online casino[/url] [url=https://onlinecasinoiplay.com/#]online casino gambling[/url]
<a href="https://onlinecasinoiplay.com/#">casinos online gambling</a> <a href="https://onlinecasinoiplay.com/#">online casino bonus</a> <a href="https://onlinecasinoiplay.com/#">online casinos</a>
<a href=" https://onlinecasinoiplay.com/# ">best online casino</a>

heart of vegas casino slots free zydfa

(Atrnzdealk, 2018.04.27 04:40)

[url=https://onlinecasinoiplay.com/#]vegas slots casino online[/url] [url=https://onlinecasinoiplay.com/#]bigfish casino online games[/url]
<a href="https://onlinecasinoiplay.com/#">big fish casino free</a> <a href="https://onlinecasinoiplay.com/#">free casino games vegas world</a> <a href="https://onlinecasinoiplay.com/#">slotomania slot machines free games</a>
<a href=" https://onlinecasinoiplay.com/# ">free slot machines</a>

casino games slots free aking

(AwikdHeits, 2018.04.27 02:39)

[url=https://onlinecasinochase.com/#]pala casino online[/url] [url=https://onlinecasinochase.com/#]prairie meadows casino[/url]
<a href="https://onlinecasinochase.com/#">huuuge casino</a> <a href="https://onlinecasinochase.com/#">posh casino</a> <a href="https://onlinecasinochase.com/#">online gambling</a>
<a href=" https://onlinecasinochase.com/# ">muckleshoot casino</a>

online casinos pbzdn

(Allcidealk, 2018.04.26 20:06)

[url=https://onlinecasinoiplay.com/#]slots for real money[/url] [url=https://onlinecasinoiplay.com/#]casino slots free games[/url]
<a href="https://onlinecasinoiplay.com/#">online casinos real money usa</a> <a href="https://onlinecasinoiplay.com/#">hollywood casino online facebook</a> <a href="https://onlinecasinoiplay.com/#">usa online casino</a>
<a href=" https://onlinecasinoiplay.com/# ">gambling games</a>

finasteride 45 mg

(Robertolycle, 2018.04.26 11:38)

Hi! [url=http://propeciausfinasteridhq.com/]propecia[/url] great website http://propeciausfinasteridhq.com


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19

Következő »