Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hét

2010.02.04

Hét

 

   Golyók süvítettek el a fülem mellett, a falba fúródtak, szétroncsolták a bútorokat, és hatalmas toll és porfelhőt vertek fel. Micsoda esztelenség!

   Az öreg biztonsági őr mocorogni kezdett a karjaimban. A lövöldözés okozta sokk miatt elájult, de most már kezdett magához térni, laposakat pillogott. Nem engedhettem meg, hogy felébredjen, ezért gyorsan belecsíptem ez ponton a nyakába, mire békésen elernyedt. Csak bezavart volna.

   Az ostoba bankrablók abbahagyták végre a tüzelést, és körülnéztek. De sehol sem találták az elméletben véres masszává lyuggatott testemet. Talán ha fölnéztek volna, de nem, egymást túlordítva lökdösődtek. Üvöltöttek a félelemtől és a bosszússágtól. Amatőrök…

   Gondoltam, nem várom meg, amíg észre vesznek.  Hangtalanul leereszkedtem mögöttük a földre, óvatosan lefektettem az őrt, aztán felegyenesedtem. Valószínűleg megérezhették, hogy valami nincs rendben, de mielőtt kiadhatták volna maguknak a parancsot, hogy megforduljanak és lőjenek, gyorsan megcsíptem mindegyik nyakát. Hát ez a mai nem az ő napjuk, az egyszer biztos.

   Ezek után felnyaláboltam szerencsétlen öreget, és kirohantam vele Türkizékhez. Mire feleszméltek, addigra a négy bűnöző is ott hevert lefegyverezve a lábuk előtt.

ZéTé egy hosszú pillanatig nézett összehúzott szemekkel, aztán így szólt:

 - Ez… gyors volt – mekegte elképedve.

 - Kösz! Hé, Türkiz! Ügyes voltam? – A teremtőm szélesen elvigyorodott.

 - Naná! Sima ügy volt, nem igaz?

 - De igaz. Nekem tényleg az volt, viszont neked… Már bentről megéreztem, hogy annyira aggódtál, hogy leizzadtál. Ugye? – kérdeztem tőle somolyogva. Sokáig bámult rám ugyanúgy, ahogy az imént ZéTé.

 - Te most gúnyolódsz?

 - Á neeeem… Figyelj Türkiz, pattanjunk meg, nézzük meg Budapestet… - rángattam meg a karját.

 - De Tomi…! Hosszú ideje nem is láttam…

 - Na és! A testvéred nem? Eleget láttad már… Na, gyere!

 - Anna! Várj egy kicsit! – Hát én vártam. Időközben bementünk az őrsre, hogy kihallgassák a bankrablókat. Aztán Jégkisasszony behívta Türkizt és ZéTét Padlizsánhoz, hogy lejelentsék neki a történteket. Nem volt hozzá ingerem, hogy beszívjam annak az embernek az ocsmány, gyomorforgató szagát, ezért inkább feltérképeztem a Rablás - Gyilkosság Ügyosztályt, ahol ZéTé is dolgozott. Alig tettem pár lépést, máris megállított egy keskenyre nyírt bajuszú, sűrű, rövid ezüsthajú, tagbaszakadt, erőteljes, testépítő felépítésű férfi, aki a hóna alá szíjazva viselte fegyverét. Sötétvörös kockás, rövid ujjú inget, sötétbarna élére vasalt nadrágot, és – szerintem -, lakkcipőt viselt.

 - Elnézést – mondta ő és ahogy elém lépett, még hatalmasabbnak tűnt, mint egyébként. Mindazonáltal felettébb udvariasnak tűnt, - hölgyem, de civilek számára a rendőrőrs épületének ez a része tiltott terület. Megtudhatnám a nevét és az okot, amiért itt tartózkodik?

 - Hát hogyne – feleltem én olyan illedelmesen, ahogy csak tudtam, - Vámpír Anna vagyok. Nem volt kedvem bemenni Padlizsánhoz Türkizzel és ZéTével, ezért idejöttem, hogy felderítsem a terepet…

 - Tessék? Kihez, és kikkel?

 - Oh, bocsánat… a főkapitányhoz Zamárdi Tamással és Zamárdi Zoltánnal.

 - Zamárdi Zoltán? Az a Zamárdi Zoltán?! Atya úr isten! Akkor ezek szerint kegyed az a személy, akit a professzor úr létre hozott?

 - Igen…

 - Bocsásson meg, még be sem mutatkoztam. A nevem Diószegi András Bertalan, és amint látja – düllesztette ki a mellkasát, - én vagyok a rablás – gyilkosságiak főosztály vezető nyomozója. Ezek a fiúk…

 - HÉ!!! – csattant fel közvetlenül mellettem egy felháborodott női hang . – Krisztiről, Juliról és rólam nem szól a fáma, teee… hím soviniszta disznó!

 - Épp most akartam mondani, feminista dög! Végig kéne hallgatni, amit mondok, és csak aztán ugatni nem gondolod?! – förmedt rá Diószegi András Bertalan az új nőre.

   Na ő is különösen nézett ki. Egész barnás színű volt a bőre, szép arcú, csillogó, sötétvörös ajkú, enyhén hajlott orrú, szúrós méz sárga szemű fiatal nő volt, hosszú fényes fekete haja még összefonva is a fenekét verdeste. Rikító virágmintás mini ruhát viselt fekete farmerja és bakancs fölött. A maga részéről a szolgálati fegyvert piros lakkövvel övvel összefogott ruhácskája alatt viselte a combjára erősítve.

   Se perc alatt megfeledkeztek rólam, olyan gyorsan el kezdtek vitatkozni a nők jogairól, meg bizonyos udvariassági szabályokról, hogy csak lestem. Magamban eldöntöttem, hogyha Jég kisasszonyt úgy hívom ahogy, akkor ezt a nőt, aki már első ránézésre is az ellentéte, biztosan Foszfornak fogom hívni, hiszen ugyanolyan robbanékony, mint az a kis fehér por, amelyikről Türkiz egyik könyvében olvastam. A másikat, a férfit, pedig Lakkcsukásnak. Mert LAKK cipőt visel, viszont Türkiz korábban használta a cipőjére azt a szót, hogy torna CSUKA…

   Mindazonáltal nagyon rájuk untam. Gyorsan kioldalaztam a látóterükből. A többi munkatársuk csak sóhajtozott, és rosszallóan megcsóválta a fejét. Foszfor és Lakkcsukás bizonyára sokat veszekszenek munkaidőben. Nagyon idegesítő lehet.

   De Foszfor észrevett, és hátat fordított Lakkcsukásnak, és jó hangosan rám köszönt.

 - Helló-helló! Hová lesz a séta, csaje?

 - Tessék? – nem értettem a csaje szót. Ám mielőtt felelhetett volna, Lakkcsukás, okoskodva, kioktató hangon közbevágott:

 - Ő Vámpír Anna, akit Zamárdi professzor úr talált fel! Csak körülnéz, szállj már le róla!

 - Köszönni azért szabad nem?! Anna! Már sokat hallottam rólad! Örülök, hogy megismerhetlek személyesen! Meg kell mondjam – kacsintott rám cinkosan, - már nagyon vártunk téged ahányan csak vagyunk. Hála Z-nek, sokkal jobban el tudjuk majd kapni azokat a szemétládákat!

 - Ha te mondod… Mi az, hogy csaje? – A választ azonban sosem tudtam meg, mert ekkor beviharzott Jég kisasszony, rózsás parfümfüstben Türkizzel, ZéTével, Padlizsánnal, és egy másik cingár, idegesnek tűnő pasassal, aki Hajnal Karesz, tűzszerész feliratú kitűzőt viselt a mellényébe csíptetve.

 - Anna! Vészhelyzet van! Valami barom fel akarja robbantani az egész Duna Plázát, jönnöd kell! – hadarta zihálva Türkiz.

 - Már megint?! – mordult fel Foszfor. – Most komolyan, csak ebben az évben húsz bejelentés jött onnan, és soha semmit nem találtatok Karesz!

 - Ez most azonban igazi riasztás – dünnyögte cérnavékony alkatához képest meglepően mély hangon Karesz, és szórakozottan pattintgatni kezdte a lángot, egy cirádás vörösréz öngyújtóval. – Sietnünk kell, a visszaszámlálás épp most kezdődött el… Tíz percünk maradt. Szerencsére, a személyzet és a vásárlók nagyja már elhúzott az épületből…

 - Akkor mennünk kéne nem? Te, Pirószaki, útközben elmondod, hogy mi fog várni a helyszínen – parancsoltam rá a körülöttem toporgókra. – Türkiz kocsijával megyünk, az gyorsabb. ZéTé, hozz egy villogót, legálisan kell túllépnünk  a megengedett sebességhatárt. Foszfor – fordultam a csajézóshoz, - arra a kérdésre még visszatérünk. Na gyerünk! Az a bomba nem hatástalanítja magát!

   Türkiz elismerően rám mosolygott, megragadtam a kezét, és elszáguldottam vele az autójáig, majd visszamentem a többiekért, és őket is meggyorsítottam. Szerencsére Padlizsán nem akart velünk jönni…

   Nagyon zavart a villogó éles, vijjogó hangja, ezért befogtam a fülem, és kétrét görnyedtem, viszont egy szavam sem lehetett: Türkiz 80 kilométer per óra helyett 190-nel tépett végig az amúgy is zsúfolt utakon. Csodálom, hogy nem szenvedtünk balesetet, de mindenki félreállt az utunkból, úgyhogy abszolúte nem volt gond.

   Türkiz megmutatta, úgyhogy a hűtővé alakított kesztyűtartóból elő tudtam halászni egy másik palack vért. Szerencsére volt mivel csillapítanom hirtelen rám törő vérszomjamat. Nem hiszem, hogy jót tett volna a közhangulatnak, ha letekerem például Jég kisasszony fejét, aki felettébb idegeskedve, feszülten és tartózkodóan pillantgatott felém, ami amúgy is csábítóan hatott rám.

   Hátradőltem, és megpróbáltam úgy élvezni a vér ízét, hogy közben kizárom az idegtépő visítást, mikor Pirószaki reszketegen megkérdezte:

 - A-az… az üvegben… az vér? Nagyon hasonlít rá…

 - Mert az is – mormoltam, és kicsit dühített, hogy megzavart. És ez a nínózás… Úgy látszik ez az én… öö… heppem?

 - Mi? Hogy-hogy? Te vért iszol?

 - Persze – feleltem a lehető legtermészetesebb hangon, és ameddig lehetett, beledugtam az ujjam a palackba, hogy amíg az üveg engedi, kinyaljam a falára tapadt vért, majd miután végeztem, visszatettem azt a kesztyűtartóba.

 - De miért? Van valami mániád? Vagy téveszméd? – Összenéztem Türkizzel, aki lemondóan felsóhajtott.

 - Egy újabb szabályt kell felállítanunk – motyogta az orra alatt.

 - Egy újabb idegesítő szabályt – kontráztam rá epésen, - de legyen. Nem fogok pánikot kelteni, ahogy ígértem… - Hátrafordultam Pirószakihoz, aki az ülésbe préselődve meresztett rám nagy csodálkozó nyuszi szemeket.

 - Ha bárkinek elmondod, megöllek – közöltem vele negédesen, és a biztonság kedvéért rávillantottam egy ezer wattos mosolyt.

 - R-rendben – brummogta megszeppenve.

 - Helyes – morogtam, és előrefordultam. Éreztem, hogy Türkiz a tekintetemet keresi –összemosolyogtam vele.

   Hamarosan megérkeztünk a Duna Plázához. Ez előtt az épület előtt is rengetegen voltak, körülbelül ugyanazok, mint annál a banknál.A rendőrök mellett azonban tűzoltók, más tűzszerészek, bombaszakértők is jelen voltak még, az elmaradhatatlan újságíró horda mellett.

   Pirószaki kapkodva elmondta, hogy egy öngyilkos merénylőről van szó, aki jelenleg a pláza tetején dekkol, annyi robbanóanyaggal a nyakában, amennyit még a második világháborúban sem használtak fel ( - mi az a második világháború?). Állítólag azért akarja felrobbantani a helyet, mert korábban ott dolgozott, de kirúgták, és elveszítette mindenét. Munka nélkül pedig az ő életének sem volt többé értelme, viszont mindenképpen bosszút akart állni. Sajnos, a tag biztosra akart menni, ezért visszaszámlálóval, és elsütő gombbal is ellátta azt a szerkezetet. Az utóbbira pedig ráfeszült az ujja. És ha azt felengedi, a visszaszámlálásnak vége, és akkor bumm…

   Az a tíz perc meg elvileg arra kell neki, hogy a tetőn minden sérelmét a volt főnöke fejéhez vágja… Szerintem azért ő sem normális. A helyében én írásban küldtem volna el a főnököt, és egyből felrobbantottam volna az egész kócerájt, de ő tudja. Sajnos számítania kellett volna arra a lehetőségre, hogy esetleg egy nehéz eseteket megoldó vámpírt állítanak rá, aki mindenképp leállítja majd. De hát ez van. Így járt… Legközelebb – már ha lesz neki egyáltalán -, biztos ügyesebb lesz.

   Besétáltunk Pirószakival ebbe a lenyűgöző, hatalmas fém-üveg házba. Bent is minden ilyen anyagból, na meg műanyagból volt. Sétáltunk egy darabig a kihalt üzletek között, valahonnan messziről tompa morajlást, és zenét hallottam – Pirószaki szerint bizonyára már nem volt idő kikapcsolni a mozi részben futó filmeket. Éppen magyarázni kezdte, hogy melyikre akar beülni, ha elkaptuk a bombázót – így hívta a merénylőt -, mikor fentről az üvegtető felől mozgást érzékeltem.

   Felnézve a giccses papírnapocskák között egyenesen ráláttam a bombázó talpára. Megállítottam Pirószakit.

 - Még nem értük el a személyzeti liftet – kezdte, de aztán felpillantott ő is, és így már megértette a jelzésemet.

   Nézegettem a bombázónkat egy darabig, aztán hirtelen támadt egy ötletem.

 - Maradj itt – mondtam Pirószakinak – lehozom neked.

 - De hogyan… - meg sem vártam, hogy végigmondja, egyszerűen csak gyorsan lekuporodtam, aztán elrugaszkodtam, és kilőttem az üvegtető felé…

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

viagra online 5066

(JoshuaVew, 2018.05.15 05:48)

buy viagra http://viagraonlineviagra.us/#8402 - viagra online

85408

(WilliamElott, 2018.05.14 09:56)

[url=http://viagrawithoutdoctorprescr.today/#4132][/url]

viagra without a doctor prescription canada 13901

(TylerNus, 2018.05.13 13:20)

viagra no prior prescription overnight <a href=http://viagrawithoutdocpresc.accountant/#2351>viagra without a doctor prescription usa</a> sildenafil without a doctor's prescription

cialis generico online 42430

(StevenGes, 2018.05.13 12:41)

online cialis [url=http://cialishg.us/#4474]buy cialis online[/url] cialis online

cialis online 37879

(StevenGes, 2018.05.12 14:21)

cialis [url=http://cialishg.us/#3753]cialis online[/url] cialis cost

JOKER333 สมัครง่าย | เล่นง่าย ชัวร์ 100% m.joker333.com ไม่โกง

(Dennisnak, 2018.05.12 11:04)

ดาวน์โหลด ติดตั้ง JOKER333 เกมส์สล็อตมือถือ เกมส์ยิงปลามาใหม่สุดฮิต 2018 มาแรงที่สุดในไทยสมาชิกกว่า 5 แสนคน
[url=http://m.joker333.com][u][b]ดาวน์โหลด joker game[/b][/u][/url]
สมัคร JOKER333 เล่นสล็อตมือถือ สมัครใหม่รับโบนัส 500 เปิดบริการทุกวัน ติดต่อทีมงานได้ 24 ชม.ค่ะ. JOKER333 คาสิโนออนไลน์ ใหม่ล่าสุด
เพิ่มเกมส์ใหม่พร้อมให้บริการ 24 ชม. อยากแนะนำสำหรับผู้ที่ชื่นชอบเกมส์คาสิโนออนไลน์ JOKER333 เว็ปการพนันออนไลน์อันดับ 1 แอฟเกมมือถือ
เด็ดพร้อมกับมีเกมส์มากมายไม่ว่าจะเป็น เกมส์ยิงปลา , บาคาร่า , สล็อตออนไลน์ JOKER333 เกมยิงปลา JOKER333 ยอดนิยมเล่นผ่านมือถือ รับโบนัสสูงสุด 50000บาท
[url=http://m.joker333.com][u][b]วิธีลงเกมส์ joker[/b][/u][/url]
JOKER333 - ผู้ให้บริการเกมคาสิโนออนไลน์ JOKER333 ที่กำลังได้รับความนิยมในขณะนี้ โดยจะเน้นเฉพาะลูกค้าที่ชื่นชอบการเล่นเกมการพนัน
บนแพลตฟอร์มของอุปกรณ์เคลื่อนที่ไม่ว่าจะเป็นโทรศัพท์มือถือหรือแท็บเล็ต ลองเลยวันนี้ เปิดยูสใหม่ JOKER333 รับโบนัสพิเศษจากเรา คลิกเลย.

viagra without subscription 58593

(WilliamElott, 2018.05.12 01:16)

sildenafil without a doctor's prescription [url=http://viagrawithoutdocpresc.accountant/#5734]viagra without a doctor prescription usa[/url] viagra without a doctor prescription in texas

Station cheap sldnfl without formula

(Zharlesflivy, 2018.05.10 10:11)

canadian pharmacy viagra 20mg you cannot post new topics in this forum
[url=http://xlviagracan.com]viagra for sale[/url] viagra online usa report
<a href="http://xlviagracan.com">viagra for sale</a> - viagra and prostate
signs of ed

viagra without subscription 5319

(Agustinnes, 2018.05.10 05:16)

4578 http://invitationchateau.com.au/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=76311 http://www.aac-automobile.de/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=118681 http://studiokon.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=13216 http://www.acotecimpiantisrl.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=582042 http://www.silicon.com.hk/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=213797 http://reviewcomparepurchase.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=11110 http://www.teleggram.ir/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=283955 http://eastwindsorflooring.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=525335 http://sotaventogroup.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=161524 http://jglobalvisa.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=661256 http://kolibri-24.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=38119 http://www.camover.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=102128 http://www.joyashumberto.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=198 http://www.grecia24.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=46408 http://vendaonline.lojasurban.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=40702 http://www.dmatteson.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=20586 http://www.aiirinascimento.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2038 http://durwaynemcpherson.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=40211 http://armigh.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=196951 http://www.bachtendekupe.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2032 http://maruvyvsaychakra.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=959 http://www.hrdemployment.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=4013 http://www.botteghestoricheroma.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=973330 http://www.centromedicoclodina.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=33406 http://www.fisioterapiastaf.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=481328 http://cartonkraft.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=33103 http://wichlacz.ua/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=158219 http://moco16.multimedia.uom.gr/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1567 http://perusdajepara.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=440611 http://www.doctorokuneva.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=50044 http://www.studiognata.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=254043 http://krilov-nn.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=205295 http://medicaltradeco.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=799 http://tianovas.com/electronicmusic/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=13008 http://www.qseitalia.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=3496 http://olimpfilm.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=18883 http://greenafricaenergy.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=52872 http://www.kkbco.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=830 http://umbrella-group.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=36211 http://m.engl.uch.e.n.2@waha-iq.com/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=3350101 http://www.mareuno.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=150128 http://www.walserdesign.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=598148 http://www.ao-tours.com/l/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=76486 http://prazskebyty.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=211028 http://www.rope.ind.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=325 http://www.rutulicantores.it/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=689355 http://www.fglg.gr/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=29459 http://tasteofpunjabmoorpark.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1016 http://alclimat.kz/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=3751 http://www.bk-cam.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=116689 9992

Stature cheap sldnfl without instruction

(Tyzonsef, 2018.05.10 03:51)

viagra and alcohol side effects interests
[url=http://viagrawithoutdoctorpharm.com]viagra without a doctor prescription[/url] viagra 20mg side effects new posts
<a href="http://viagrawithoutdoctorpharm.com">viagra without a doctor prescription</a> - viagra price list
celis

viagra without a doctor prescription usa 62600

(WilliamElott, 2018.05.09 00:47)

viagra without a doctor prescription overnight delivery [url=http://viagrawithoutdocpresc.accountant/#5569]viagra without a doctor prescription in texas[/url] viagra without erectile dysfunction

cialis online 99059

(StevenGes, 2018.05.09 00:43)

cheap cialis [url=http://cialishg.us/#7145]cialis online[/url] cialis online

viagra generic cost

(Raymonddak, 2018.05.08 07:03)

generic viagra online pharmacy [url=http://viagra-generics.us/#717]generic viagra called[/url] viagra generic date <a href=http://viagra-generics.us/#1217>viagra generic cost</a>

generic viagra sildenafil citrate

(Raymonddak, 2018.05.08 06:47)

http://www.crceramiche.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=608824 http://www.aracruzborrachas.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=4745 http://www.iberandalus.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=4400 http://www.ristorantelamezzaluna.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=704893 http://www.anzugartig.de/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=61019 http://sindicatopraiagrande.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=3995 http://www.federciclismocalabria.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=194474 http://www.acotecimpiantisrl.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=580382 http://bahrampur.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=141073 http://uralecologia.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=182454 http://www.pibmogi.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=982 http://www.lsc-eg.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=3844 http://radigopoacontltd.co.ke/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=77376 http://www.ictgeneration.net/demo/dydemo1/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=16568 http://www.marosadigiorgio.com.uy/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=7011 http://anime.kaze.fr/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=264625 http://alma-mater.kiev.ua/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=5796 http://www.icreate.fr/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=32217 http://brixton.com.ph/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=111897 http://www.peluqueriashangara.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=324466 http://sigmaclub-ui.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=194492 http://www.c-sputtering.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=76217 http://www.confiteca.com.ec/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2548 http://www.fatathlete.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=23528 http://www.meanfrutta.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=497471 http://idlube.com.co/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=179860 http://www.inkatownhotel.com/in/component/user//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=46200 http://www.anzugartig.de/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=61333 http://ix-static.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=34612 http://ifkitesports.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=514 http://www.siadapari.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=37907 http://www.churchdownpanthers.co.uk/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=8218 http://www.hotel-montecarlo.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=525653 http://www.gay-tourist.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1397 http://dltconsultinggroup.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=738 http://crfutbol.com/DesktopCostaRica/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=56397 http://www.threeline.es/QM/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=769 http://elitek.nl/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1990792 http://www.akcakoy.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=27093 http://plp-co.ir/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=60862 http://www.visussport.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=202486 http://www.canavit.co/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=70155 http://durwaynemcpherson.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=40934 http://realinvestorsuniversity.com/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=607818 http://teatrapaplus.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=12300 http://www.cau.kz/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=6926 http://www.autokino-berlin.de/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=128406 http://www.aspandau-school.kz/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=29812 http://fermerskie-produkty-spb.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=16538 http://www.daziaa.com/store/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=308

viagra generic name

(Raymonddak, 2018.05.07 16:22)

generic viagra for sale [url=http://viagra-generics.us/#4529]viagra generic availability[/url] generic viagra called <a href=http://viagra-generics.us/#8166>viagra generic release date</a>

viagra generic cheap

(Raymonddak, 2018.05.07 16:18)

http://expressotransbrasil.com.br/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=4661 http://www.commerceminds.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=394098 http://irannovinfilm.com/en/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=17329 http://salikala.com/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=13088 http://vzmd.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=118606 http://lawprint.co.za/newsite/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=154027 http://legacy-motors.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=44754 http://www.olioconti.it/blog/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=12831 http://www.praktyka.linuxpl.eu/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=178689 http://coloradoenvironmentalsolutions.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=25769 http://prokat-lyzh.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=33029 http://qadirnagar.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=45825 http://toyota-lefortovo.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=5491 http://www.cis24ore.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=398537 http://zocadance.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=533228 http://bernardoinc.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=873429 http://www.immaginenardi.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=596007 http://www.onyourmarkprep.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=30626 http://albaderalmushriq.com/CCTV/index.php/index.php/component/k2/itemlist/user/11412 http://ix-static.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=55310 http://rajound.aischool.in/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=39809 http://agenzia.versolarte.it/Old/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=7499 http://frecuenciasdominicanas.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=228306 http://sininhoazul.pt/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=33983 http://www.mindfulnessterapi.nu/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=15376 http://moxiemagazine.com/life-inspired/index.php/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=37974 http://siagard.com/sec/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=993 http://moloko45.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=216122 http://www.serbianfestival.com.au/2014/index.php/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=26729 http://imsmedia.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=30876 http://calhoungp.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=165799 http://raabida.net/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=650688 http://pretzelfestival.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=225912 http://montgodental.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=20688 http://www.forestvillabrazzano.it/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=61522 http://mairiedegoree.sn/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1001 http://www.kerresgroep.eu/extern/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=605 http://championhair.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=29062 http://www.ahncsurat.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1344 http://www.vegabajadigital.com/historico/component/users//?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=19104 http://www.ipsen.sk/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=33153 http://www.belvot.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=69717 http://savasmat.com.tr/english/index.php/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=127887 http://autodirecthouston.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=42081 http://bluefieldtransport.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=4540 http://espacocontabilfranca.com.br/site/index.php/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=556 http://solverinn.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=48427 http://www.ipsen.sk/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=32888 http://www.drjelec-islamovic.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=46033 http://zenex.co.id/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=4332

buy a custom essay

(jngrjv, 2018.05.07 06:27)

[url=http://speedy-papers.com]essay writing services[/url]
custom research paper writers
<a href=http://speedy-papers.com>essay writing examples</a>
essay proofreading service http://speedy-papers.com

AIDS-Truck

(aids-truck, 2018.05.05 22:40)

Das Produkt hat nur gesunde Inhaltsstoffe. Diese Ergänzung ist beabsichtigt, gedacht für jeden Tag und hat einfach keine Kontraindikationen. Sie beseitigt die Ursache von übergewichtigen, normalisiert den Stoffwechsel-Vorgänge im Körper. Diese Ware ist ein richtiger trend abzeichnet, top Körperbau gestalten, Krankenversicherung Verjüngung. <a href=https://sonner.antville.org/stories/1623492/>https://sonner.antville.org/stories/1623492/</a> Der volle therapeutische Kurs beträgt 20 Tage. Die Kursdauer kann in komplizierten Fällen verlängert werden. In jedem Fall sollte man zu der Annahme der Tropfen individuell angehen. Als Vorbeugungsmaßnahme empfehlen die Ärzte, den Körper gegen mögliche Infektion mit Würmern zweimal im Jahr zu reinigen — im Frühjahr und Herbst. Wirkungsprinzip des Medikamentes. Die wichtigste einzigartige Besonderheit des Medikaments ist seine sofortige Wirkung unmittelbar nach dem Eintritt in den Körper, wo es in seine Bestandteile, Vitamine und Mineralien auseinander fällt, die sofort anfangen, von den ersten Minuten positiv zu wirken.

generic viagra for sale

(Raymonddak, 2018.05.04 02:01)

viagra generic pills [url=http://viagra-generics.us/#2199]generic viagra india[/url] generic viagra india <a href=http://viagra-generics.us/#7419>viagra</a>

viagra alternative

(txfboc, 2018.05.03 16:29)

[url=http://canadian-pharmacye.com]viagra coupon[/url]
buy online viagra uk http://canadian-pharmacye.com


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Következő »