Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egy

2009.10.27

Vámpír Anna - Egy

 

   ’Mi az isten?!’ – hasított belém a felháborodott gondolat. – ’Mi ez a ricsaj?!’ – mintha a fejem mellett dáridóztak volna… Valaki, vagy valami trombitázott, sikított, pityegett, vagy tudom is én mi a halált művelt. A lényeg, hogy iszonyú idegesítő volt, mert én még szívesen aludtam volna egy kicsit. Nem akartam felkelni. Hosszú percek teltek el úgy, hogy próbáltam nem figyelni a hangokra, melyekbe mostanra beszélgetés vegyült.

 - Nézd prof, felébredt!

 - Micsoda?! – a fenébe is legyen végre csend… Odacsaptam. Nem tudom, mi volt az, amit eltaláltam, de nagyot csattant, aztán meg repedő hangot hallatott. De a pityegés ettől sem múlt el. Viszont a beszélgetők rémülten felordítottak, aztán csörömpölés hallatszott.

 - Jól vagy, Ferikém? – kérdezte az első hang. – Nem ütötted be magad?

 - N-nem jól vagyok… Figyelj, nem bánod, ha én most… Tudod, az asszony meg a gyerekek…

 - Persze, menj csak, nyugodtan…  többiek is hazatértek már.

 - De biztos nem haragszol?

 - Nem, nem, tényleg…

 - CSENDET!!! – ordítottam fel dühösen. A második hang tulajdonosa felkiáltott, majd előbb dobogó léptek hangja, majd ajtócsapódás hallatszott.

 - Jó éjszakát… - motyogta az első hang. – Na, kíváncsi vagyok… jó időpontot találtál az ébredésre…

 - Hallgass már… - vinnyogtam.

 - Vajon milyen leszel én gyönyörű alkotásom? – ekkor jöttem rá, hogy valószínűleg szómenése van. Nem fogja hagyni, hogy én tovább pihenjek. Nem volt mit tenni: kinyitottam a szemem.

   Először nagyon fájt. Vakító fehér fény hasított a szemembe. Elé kaptam a kezem, és felültem. Hosszan pislogtam, hogy megszokjam a fényt, aztán mikor végre láttam is, körülnéztem.

   Valami buraszerűség alatt voltam, fölötte nagy kerek lámpa. A burám körül mindenféle fehér, szögletes, vagy ovális, esetleg fém tárgyak vettek körül. Villogtak. És pityegtek. Tehát belőlük származott az a hang… Tele volt velük a terem, amiben én és a burám is voltunk. Azonban az első hang forrását sehol sem láttam, viszont mozgást éreztem a hátam mögött.

   Arra fordultam. Egy magas, hórihorgas, vékony emberkét láttam, rikító tüsi türkizkék hajjal, fehér köpenyben, melynek az egyik mellzsebébe tollakat tűztek. Bagolyara és görbe orra volt, mindazonáltal fiatalnak látszott.

 - Te meg ki vagy? – mértem végig. – Mi ez a hely? Mi ez a bura? Ki vagyok én? Kié volt a másik hang? Azok mik? És nem lehetne őket valahogy lehalkítani? – kérdeztem a pityegőkre utalva. – És…

 - Nyugi. Minden kérdésedre válaszolni fogok.

 - …nem engednél ki innen? – fejeztem be a mondatot.

 - De máris. – valamit megérintett a burám alja alatt, és az meg a fejem fölött ketté vált, és sziszegő hang kíséretében leereszkedtek. amint egy is rés támadt a burámon a hangok felerősödtek, és ezernyi illat árasztotta el az agyamat: száraz illat, nyúlós, zsíros, fekete illatok, fanyarok, kékek sárgák, édeskések, szúrósak, keserűek, fémesek, csikorgók. És volt még egy, egy igen csábító, vad illat, amit azonnal fel akartam fedezni. Nekem kellett az, ami árasztotta. Rögtön.

   Felpattantam, és kiugrottam a burámból. Meztelen talpam hideg kövön csattant. Igazából mindenhol pucér voltam, egy kicsit hűvös is volt.

   A kékhajú elé érkeztem.

 - Áh, helló – mondta. Jól megnézett magának. – Tudod, nem számítottam rá, hogy mikor felébredsz, ilyen folyékonyan fogsz tudni beszélni, és a mozgásod ennyire ruganyos és gyors lesz. De örülök neki. Valószínű, hogy ez azt jelenti, hogy minden kitűnően sült el, és te kiváló állapotban vagy. A nevem  Zamárdi Zoltán, de mindenki csak Z-nek szólít.

 - Én Türkiznek foglak hívni – feleltem. – A Z nem tetszik.

 - Aha, és miért?

 - Mert a hajad kék. Türkizkék. Na de, én ki vagyok?

 - Nem tudom, még nem adtam neked nevet. Eddig mindig csak CV5-3004 kísérletnek hívtunk, de ez nem nevezhető igazi névnek. Majd adok egy naptárat, amiből kereshetsz magadnak egy nevet. Viszont megmondhatom, mi vagy.

 - Jó, mi vagyok? Az, ami te?

 - Nem. Közöttünk ég és föld a különbség. Téged én hoztalak létre. Egy sikeres genetikai kísérlet vagy, az én alkotásom. Így sikerült létrehoznunk téged, egy olyan lényt, ami korábban csak a fantázia világban létezett. Te egy vámpír vagy.

 - Mi az a vámpír?

 - A vámpír egy ember formájú ragadozó, mely emberi vérrel táplálkozik. Ezerszer gyorsabb és erősebb mint egy izmos, edzett sportoló, érzékei mindenki másénál fejlettebbek, és gyorsabban regenerálódik bárminél. És tud repülni.

 - Hogy néz ki egy vámpír?

 - Nézd meg magad. – odavezetett egy sima, lapos, keretes tárgy elé, mely az egyik falat teljes egészében beborította. Belenéztem.

   Akit előttem láttam vékony, izmos volt, és jóval magasabb, mint a mellette álló Türkiz. Nézetem szerint, bár összehasonlítási alapom még nem is volt, messze a legtökéletesebb lény állhatott velem szemben. Rövid fekete haja, és fekete szeme volt, a bőre teljesen fehér. Az első különbség amit észrevettem köztem és Türkiz között, az az volt, hogy nekem másmilyen formájú mellem van, és nekem egyes a fülem, míg neki nem.

 - Neked miért nem ilyen a mellkasod?

 - Mert én férfi vagyok, te pedig nő.

 - És a fülem miért ilyen, és a tiéd miért nem?

 - Mert te vámpír vagy, míg én ember. – ekkor vettem észre a harmadik különbséget: beszéd közben kilátszott a két szemfogam hegye, míg neki nem. De erre már nem kérdeztem rá, csak közelebb sétáltam a tükörhöz, kinyitottam a szám, és megpöccintettem az egyiket. A rajta végigfutó rezonancia őrjítő vágyat szított fel bennem az illat iránt. Már korábban észrevettem, amikor Türkiz közelebb jött, hogy felélénkült.

 - Fel kéne öltöznöd. Nem mászkálhatsz így. Mindjárt jövök, és hozok valami ruhát. Addig várj itt – mondta, és kiment az ajtón.

   Az illat eltűnt. Ezek szerint belőle áradt, de ha visszajött azért le kell ellenőriznem majd, a biztonság kedvéért.

   Nem kellett sokáig várnom. Hamar visszajött a karján egy rakás ruhával. És az illattal. A nyál szinte azonnal összefutott  számban…

 - Többet is hoztam, hogy kiválaszd melyik tetszik. Tessék. - nyomta őket a kezembe. – Ez egy farmer, amint látod rajtam is ilyen van – mutatott a lábára. – Ez egy másik, csak bordó, ez pedig egy vászonnadrág. Ez egy top, egy póló, két ing, ezek bugyik, ezek pedig melltartók, és egy pár zokni.

 - Tetszik a bordó farmer, a top, a fehér ing, a bugyik közül a kék, a melltartók közül az, melyiknek nincs pántja, és a zokni meg… zokni.

 - Akkor vedd fel őket.

 - De hogyan?

 - A fenébe tudtam, hogy valamit kihagytunk a tudás telepítésekor… Na mindegy. Segítek, rendben?

 - Jó. – felöltöztetett, és közben magyarázott, hogy mi hová való, illetve megígérte nekem, hogy majd szerez egy cipőt is. Mikor végzett, megint végigmért.

 - Vagány. Ezek szerint az ízlésed is rendben van. Tökéletes vagy, a kollégáim és a főnökeim le lesznek nyűgözve tőled.

 - Jó – mondtam, és belenéztem a tükörbe. Tetszett ez a látvány is, de ekkor eszembe jutott valami.

 - Te, Türkiz. Mi célból hoztál létre engem?

 - Manapság eléggé felerősödött a bűnözés. A csapból is az folyik, hogy kit öltek meg, ki csalt, ki lopott, ki tűnt el, ki csempészett, ki árult drogot, vagy kiskorú lányokról szóló pornóvideót… és hát elegem lett. Veled, a lehető legerősebb lényt akartam létrehozni, aki besegíthet a különleges képességeivel a rendőrségnek. – időközben közelebb araszoltam hozzá.

 - Értem.

 - A főnökeim persze aggódtak, hogy esetleg balul sülnek el a dolgok veled kapcsolatban. Vagy, hogy egyáltalán nem sikerül  dolog. Attól is tartottak, hogyha mégis összejönne, akkor te talán vérengző fenevaddá lennél, és a világra szabadítanánk egy mészárost. Nem kevés vita után végül sikerült meggyőznöm őket, hogy minden rendben lesz veled, és hát most itt vagy.

 - Itt vagyok – ismételtem, és már egészen közel álltam hozzá. A kezembe fogtam a fejét.

 - Igazán jó illatod van – súgtam, és az illatnak engedelmeskedve közelebb hajoltam a nyakához.

 - Áh, számítottam rá, hogy egy idő után éhes leszel – mondta, és elhúzódva tőlem, a zsebéből kihúzott egy zacskó vörös lét, mely szintén azt a csábító illatot árasztotta. – Lyukaszd ki  fogaiddal, és máris ihatod. Szólj majd később, ha megéhezel, és akkor adok. De jó jegyezd meg: nem árthatsz senkinek, csak azért, hogy csillapítsd az éhségedet. Világos? -  a hangja nagyon szigorú és kemény lett.

 - Rendben.

 - Megígéred?

 - Megígérem – feleltem és a számhoz emeltem a tasakot. Kilyukasztottam, és ahogy a tartama a nyelvemhez ért, az íze szinte felrobbant a számban. Mámorítóan finom volt, és bizsergetően hatott, ahogy felszívódott a két szemfogamba. Mohón vetettem rá magam a többire, és mikor végeztem, kértem még hármat. Türkiz vigyorogva figyelte, ahogy táplálkozom.

 - Király… Én egy zseni vagyok! – ujjongott magában. – Nagyszerű, csodás! Várj idehozom  naptárat. Elvégre nem élhetsz név nélkül.

Miközben ettem, végignéztem a naptárban szereplő neveket. Türkiz felvilágosított, hogy az olvasás képességét is belém programozták. Rengeteg volt, de egyik sem tetszett különösebben. Végül az Annán akadt meg  szemem. Anna, Anna…  - ízlelgettem magamban -, ez jó lesz.

 - Megvan – mondtam rekedten, és kortyoltam egyet a vérből. – Szólíts Vámpír Annának.

 - Vámpír Anna? Nem is rossz. Nos – nyújtotta felém a kezét, - akkor üdvözöllek az élők sorában Anna!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

A Tulaj

(A Tulaj, 2009.10.28 23:15)

Whahahahahhhahhhhahaaa!!! a könyvkukacos szöeg nagyon bejött!!! XD Szép riposzt, cerbi!!!
...
Nem. az angollal én égtem be. aki kioktat, ráadásul hibázik közben, ráadásul ilyen főbenjáró esetben, mint a többesszám s jelének lehagyása, az ne dumáljon, mert halál ciki (halál cuki >P )...
... Igen, a The Invisible istenkirályfilm!!! Úgy vagyok vele, mint a Vivi a P.S. I love you-val: 30 milliószor megnézem, csak én nem bőgök rajta (pedig az end még csak nem is egyértelműen happy |S )...

Cerberos

(Halálra ijesztett éjjel a mobilom!, 2009.10.28 09:07)

Hát, az egy számítógépes, ijesztős játék. Nem mondom, h rosszakat álmodtam tőle, de határozottan kényelmetlenül éreztem magam utána este a sötétben. :P
Pedig mikor hívtalak titeket mondtam anyukádnak, hogy biztos csak azért alszol ilyen sokáig, mert sokat lumpoltál az éjjel.
Szerintem a könyvkukac egy jó szakma. Miért ne lehetnének annak is hegyes fogai? Végülis valamivel csak át kell rágnia magát a könyveken. Az angolt illetően meg mégiscsak igazad lehet. Mondtam, h beégek vele, de akkor is le akartam írni!
Én inkább úgy vagyok ezzel a Megan Foxxal, hogy egy bizonyos szemszögből tényleg elképesztően szép, de második jelenetben meg már rém rondának tűnik. Ilyen alakváltó nálam a csaj. ... :/ Végül nem tudtam eldönteni, hogy szerinted jó film volt -e a láthatatlan, úgyhogy rákérdezek. Jó film volt?

Villő XD

(A Tulaj - az álomszuszék, 2009.10.27 23:20)

Nnna, kezdődik az éjjeli műszak...
Megkérdeztem Párkától, hogy mi lesz, ha "nagy" lesz. Erre ő azt felelte, hogy ha továbbra is esti netezésre kényszerítem, akkor vagy könyvkukac, vagy vámpír. Megnyugtattam, hogy hagyni fogom aludni, de szerintem inkább legyen vámpír - a könyvkukac egy idő után nem poén... nincs nagy szemfoga...
XD

A Tulaj

(A Tulaj, 2009.10.27 23:14)

Majert nem érem el egyáltalán. asszem el kell kezdenem nélküle...

A Tulaj

(Az angol (elme) beteg, 2009.10.27 23:12)

viewers. Ne hallgass rám, ha angolról van szó.
XO

A Tulaj

(??? ??? ??? - kössz, 2009.10.27 23:10)

Örülök, hogy tetszett.
A ficodalra már felraktam, csak még egyetlen admin sem vette a lapot, hogy le kéne okézni...
Mi az a Deaspace???? //Örülök, hogy jól érezted magad - én egész nap azt hallgattam, hogy biztos drogos vagyok, ha már ennyit aludtam. Szerinted?!//
Jaaa, ilyen Frankensteines szövegek nekem is eszembe jutottak, de elvetettem, mert Anna szájába akartam adni... És amíg ő nem olvasta... Márpedig nem fogja... Nem lesz rá ideje... =|
Megan Fox? Ja, ő a tesóim egybehangzó véleménye sem volt rossz bőr. De a minap megnéztük együtt a The Invisible c. filmet (amiről már annyit regéltem Láthatatlan ember c.-en, de végül is kiderült, hogy csak simán láthatatlan a címe...), és abban a vadóc, bűnöző, de végül jó útra térő főhősnő szép, ártatlan pofikájáról és dögös alakjáról hallhattam áriákat. Mondjuk a csaj tényleg gyönyörű, az száz - én a mi nemünkből nála szebbet még nem láttam. Abszolút nem mű... És nem vagyok irígy! Asszem...
Milyen nindzsás duma???
Mit akartál mondani: azt, hogy
a) több mint 1500-an látták, vagy azt, hogy
b) több, mint 1500 látogató, vagy azt, hogy
c) több, mint 1500 látni???
Lehet, hogy nincs igazam, de szerintem ez nem jó így... Mivel valószínűleg a b) -re gondolhattál, ezért szerintem:
a) You have more than 1500 visitors, vagy
b) You have more than 1500 viewer.
A Congratulations -höz pedg congrtulations!
// Egyébként ilyen kérdésben rám ne számíts... Angol - Villő = Tokio - San Francisco.
XD

Cerberos

(oltári Deadspace partin vok túl!, 2009.10.27 18:21)

Szia Álomszuszék!

Ha ilyen csodás hatással van rád, ha egy teljes napot alszol, hát muszáj lesz havonta egyszer eljátszani ezt! Na jó, kéthavonta, csak hogy ne menjen a tanulás/iskolába járás rovására. Mert kell egy nap, hogy megálmodd a következő fantasztikus ötletedet és kell egy nap, hogy megírd. Akkor kéthavonta két nap, pontosítok. Ezt mikor teszed ki animehq-ra, te kis rekordtartó 1500-as! Milyen érzés? Naaaaagyon király vaaaagy! Az új sztori is siker lesz különben! Vámpíros gy kis modernizált Frankeistein - beütéssel! Ez a Türkiz mellesleg nagyon felkészült volt a vértasakokkal. Érdekes morális problémákat lehetne beleszőni, ha tényleg rendfenntartó szervet csinálsz Annából. Mert mi számít rossznak egy gyilkos vámpír szemében? Azt természetesen te, a Teremtője döntöd el. Nagyon suzexuális jelent volt, amikor meztelenül ácsorgott a tükör előtt. Ha film készülne ebből akkor valami Megan Foxhoz hasonló aktuális szexszimbólum kéne, hogy játssza Annát. (Már ha jó színésznek tartjuk őt... nem tom én csak a Transformersbe láttam játsznai, de hát ott nem várhat az ember Oszkár gyanús szerepléseket.) Elterelődtem, mimd1. Ha már mellébeszélek, hadd mondjam el, hogy ma hatalmas boldogság ért: elsüthettem végre a nindzsás - dumámat, mert megkérdezték, mi akarok lenni, ha nagy leszek!

*******************Congratuliations!***************
********You have more than 1500 views!****
(Helyes angolsággal volt ez a szöveg egyáltalán? Mind1, bevállalom, hogy beégek. Minden elismeréem!)

A Tulaj

(beteg: takarított. magától., 2009.10.27 10:44)

Mer' nem mindegy ááám...

A Tulaj

(hiperaktív - éber <), 2009.10.27 10:42)

ÍŁ&#8364;. #Đ

Hogy-hogy p(/P)est???????? Azért, mert már Pesten vagy, or pest, what means kártevő????

Pest

(Szirka&Turul, 2009.10.27 09:58)

Érdekesen indul. Folytadhatod. Nem védtem le a kísérletes témát, mellesleg van nekem is egy másik történetem, ami kísérletes. Főként a 2c024-es kísérletről szól. Majd azt is felrakom. Ezt meg folytasd. Kísérlet és vámpír kombinációból nincs még jó történet. Most majd lesz.

A Tulaj

(öccséééém... Au., 2009.10.27 05:28)

Megjegyzem, emiatt most sem alszom. (5:28)

A Tulaj

(eennyit aludnii... </, 2009.10.27 05:27)

LOL.

Na. Folytathatom???

A Tulaj

(A Tulaj - az álomszuszék, 2009.10.27 05:25)

Nnaaa?? Nnaa??