Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VIII.fejezet

2008.11.18

VIII. fejezet

 

 Zera előre engedte Kikorát, ahogy kimentek a sikátorból. Egy pillanatra elvakította őket Glória város legszebb sétálóutcájának, a Gazok útjának* fényei, ezért megálltak, hogy pislogva szokják meg a hirtelen világosságot. A város tisztes lakosainak legtöbbje azonban ilyenkor már rég az igazak (vagy a hazugok) álmát aludta, így aztán alig volt néhány ember az utcákon. Pedig csak az éjjeli élet jó igazán… Tulajdonképpen ők ketten voltak csak a Gazok útjának ezen a pontján, no meg persze az őket követő kém.

 Az utca két oldalán egymással szemben három kávézó, két szálloda, egy bank, és tizenöt jégédesség-, fagyasztott krém-, és dermedt nyalánkságáruda**. Ezen ne csodálkozzunk annyira, a glóriai lakosok egytől egyig (az emberek között, -a gazdagok között) nagyon falánkak, és édesszájúak, ha olyan élelmiszerről van szó, amiben van cukor vagy méz. Zeráék a Serutaina*** Szeme nevet viselő igen nívós kávéházba tértek be. Pontosabban annak teraszára. Kikora ódzkodott is egy kicsit, mert tartott tőle, hogy felismeri valaki, a Nokora család minden tagja ismeretes ebben a kerületben, Zera azonban közölte vele, hogy szó sem lehet arról, hogy máshová menjenek. Nem kötötte azonban a lány orrára, hogy azért ragaszkodik ennyire pont ehhez a helyhez, mert Kolé-Nado is itt dolgozik pincérnőként.

 Leültek az egyik asztalhoz, várták, hogy felvegyék a rendelésüket. Aznap este pont Kolé-Nado volt szolgálatban. Épp egy másik vendégnek adta oda a számlát. Mikor végzett, első dolga volt az új vendég asztalához menni.

-Nocsak, nocsak. –mondta köszönésképpen. –Nem arról volt szó Zera, hogy a vérét veszed? Vagy elpuhultál, és nem mersz hagyományosan energiához jutni?

-Neked is szép éjjelt Nado.

-Nem válaszolsz? Lehet, hogy igazam van?

-Nincs igazad Nado. Csak lehet, hogy még céljaim vannak vele.

-Céljaid! Hehe! Na persze. Csak nem akarod feleségül venni.

-Nem, nem akarok tőle semmit az ég egy adta világon. Mondd, nincs neked valami dolgod éppen?

-Mi lenne? Most is valami fontosat teszek, ha nem figyeltél volna.

-Éspedig?

-Téged ugratlak.

-Bizonyára élvezed.

-Hogyan találtad ki?

-Hát… -a kis évődésüknek diszkrét köhintés vetett véget. Kikora megunta, hogy a jelenlétében tárgyalják ki úgy, mintha ott sem lenne. Egy pillanatra mégis elbizonytalanodott, ahogy a két vámpír rászegezte izzó tekintetét. Mindenesetre állta mind a kettőt, majd Kolé-Nado szemeibe mélyesztve saját pillantását elvékonyodott hangon megszólalt:

-Egy forrócsokoládét kérek a tetején a Hattyú-gleccsereket formázó fagyasztott krémmel.

A vámpírok egy pillanatra értetlenül pislogva meredtek rá, majd vigyázva, nehogy véletlenül találkozzon a tekintetük hahotában törtek ki. Pukkadoztak a nevetéstől. Kikora tisztában volt vele, hogy rajta és a kérésén derülnek, mégsem volt világos számára, hogy miért teszik.

-Forrócsokoládét kérek Hattyú-gleccser formájú fagyasztott krémmel! –ismételte meg kissé erőszakosabban.

-Jól van, jó! Megyek… -azzal otthagyta őket. Kikora rosszallóan meredt Zerára.

-Nézd, csak azért, mert üzletfelek vagyunk, nem jelenti azt, hogy gúnyolódhatsz velem. Állítsd le magad, de sürgősen.

-Most mi van? Csak vicceltünk…

-Jó, nem érdekel… -a kém eközben a kávézó egy rododendron bokra mögött guggolt, amely tökéletesen eltakarta külső szemlélő elől. Folyamatosan kapcsolatban állt a templommal, azon belül is a főpappal. Egy rejelző**** segítségével pedig rögzített mindent, amit aznap este a tulajdonosa látott, hallott, és egyéb módon érzékelt a követettekről. Azokat is felvette, például veszekedéseket, amikre igazából nem is volt szükség. Mivel Kikoráék most is vitatkoztak valamiről, amire a spion nem figyelt oda, majdnem figyelmen kívül hagyta a következőket, amiket azért kivételes szemfülessége végett mégiscsak el tudott csípni:

-És mikor mondod már el végre, hogy ki az a Verolo Pekrottra?! Azt hittem, megegyeztünk. Tudod, áldomást inni sikeres üzletkötésre szoktak, és nem a befejezetlen üzletkötésre.

-Cssss! Halkabban! Nem muszáj világgá kürtölni, hogy erről akarlak felvilágosítani! –a kém Pekrottra nevének hallatán annyira megijedt, hogy kiejtette a kezéből a rejelzőt. Mikor egy kissé lenyugodott, üzembe helyezte M.E.R.I.*****-ét, és mikor azonos frekvenciára tudott állni a temploméval, folytott hangon kapcsolást kért, a főpap M.E.R.I. –éhez.

-Vétel. Itt a főpap. Mi történik?

-Psszt! Halkabban! –sziszegte fojtott hangon a kém. –Még meg hallanak!

-Értettem. Mi folyik ott, hogy ennyire vigyázni kell? –kérdezte a főpap immár halkabban.

-Kimondta a nő az ön nevét, főpap úr!

-Hogy micsoda?!

-A vámpír köpni fog! El fogja árulni, hogy maga az!

-Sietni kell! Van magánál valamilyen fegyver? Kábító fegyvere van?

-Nem, nincs!

-Mennyi időnk van?

-Körülbelül két percünk, amíg a nő megissza a forrócsokiját.

-Máris küldök egy osztagot.

-Igenis.

-Figyeljen, nehogy kimondja a nevet. Ha mégis megtörténik, valami úton-módon tartsa föl őket.

-Igenis!

-Most magán múlik minden, megértette?

-Igenis!

-Sok sikert! A főpap kilép. Vétel vége. –az adás megszakadt. A spion ugrásra készen kuporgott árgus szemekkel és fülekkel figyelt.

 

* * *

 

 Zera és Kikora vitatkozása időközben elcsendesedett. Most nem szólalt meg egyikük sem, Kikora azért, mert nagy műgonddal kanalazta a szájába a forrócsokiját, Zera meg azért nem, mert kis mosollyal a felső ajka sarkában figyelte, ahogy Kikora eszik. Zera jót mulatott magában azon, hogy a lány annyira belefeledkezik az édességbe, hogy még a „bajusza” is krémes meg csokoládés lett. A kanál egy pillanatra megállt Kikora kezében.

-Nem akarod megkóstolni?

-Nem, egyed csak.

-Csak azért kérdeztem rá, mert á, szerintem neked is ízlene, és b, mert az az érzésem, hogy kinézed a számból.

-Fúj, ezt a gyanús kinézetű izét én nem nézem ki!

-Akkor meg mit bámulsz?

-Semmit! Csak számomra egyszerűen érthetetlen, hogy hogy tudsz ilyeneket egyáltalán a szádba venni. Még a szaga is rossz. És szerintem az is fura, ahogy eszed.

-Miért szerinted az nem bizarr, ahogy ti táplálkoztok?!

-Nem. Az nagyon is rendben van.

-Na, kóstolj bele!

-Nem.

-Olyan édes, mint a vér. Na, gyerünk! –hadonászott Zera orra felé a kanállal Kikora.

-Te meg honnét tudod, hogy a vér milyen ízű? Nem is vagy vámpír.

-Egyszer véletlenül ráharaptam a nyelvemre.

-Úh. Biztos fájt.

-Ja, igen. Nézd, ha nem nyalsz bele, nincs üzlet.

-Jó, akkor mutasd! –csattant fel kissé dühösen Zera. Kikora szedett neki a kanálra úgy, hogy krém is, csoki is legyen rajta, majd odanyújtotta a vámpírnak. Zera nem vette el tőle a kanalat, hanem előre hajolt, óvatosan, mintha attól tartott volna, hogy az édesség megharapja, megszagolgatta, majd bekapta. Szinte azonnal el is rántotta a fejét, és prüszkölni kezdett, fintorgott, rázta a fejét, nyújtogatta a nyelvét, csakhogy megszabaduljon a számára förtelmes zamattól. Kikora krémbajusszal az orra alatt hátravetett fejjel kacagott Zera „szenvedésén”.

-Őrára ez nagyon, nagyon szörnyű volt! Blöe!

-Na várj, még nincs vége, -pukkadozott Kikora. –az orrod is olyan lett!

-Áh! –Zera gyors mozdulatokkal letörölte. –Egyébként a te arcod is itt! –mutatta a saját arcán a lánynak, aki erre felkacagott, és lenyalta a szája szélét.

 

* * *

 

 A kém a fejét fogta. Úgy érezte, számára a vég most jött el, agyhalál formájában. Egyszerűen nem fért a fejébe, hogy lehet két lény ennyire komolytalan, mikor olyan üzlet megkötésére készülnek, ami lehet, hogy az egész életükre is kihat? Látta, ahogy szép lassan lenyugodnak a kedélyek célpontéknál, hallotta a füllel nem érzékelhető zavart, pár perces hallgatást, valamint azt is, hogy Kikora int a pincérnőnek, hogy jöjjön, fizetnének. Zera azonban leinti a lányt, hagyja majd ő fizet, úgy is mondanivalója van ennek a civilnek, aki pincérnő. A kém elgondolkodot, hogy a vámpír vajon csak az ujja köré akarja-e csavarni, hogy később csont szárazra szívhassa, vagy esetleg tényleg csak valami beszélni valójuk van. És lám, a pincérnő még sem civil, mert vámpír, tehát ellenség ő is. A vámpír nő kivillantja fogait, az egyes számú célpontja odahajtja a nyakát és hagyja, hogy Kolé-Nado a vérét szívja. A kém persze nem tudja, és ezt nem is tartja fontosnak, pedig ha tanulmányozta volna a vámpírok viselkedés tanát, lenne ismerete arról, hogy amit ez a két vámpír művel, az nem valami undok párzási szokás, hanem Zera részéről információ átadás. Mikor a vámpír nő végzett, letörölte az ajkáról a vért, a Zera nyakába mart nyílás pedig szinte azonnal összeforrt. Zera megköszönt valamit, majd visszament Kikorához. Az este folyamán most kapta a második szívinfarktust a spion, mert következőket hallotta:

-Na jól van Kikora, gyere, menjünk egy kicsit arrébb, hogy megsúghassam végre.

-Jó menjünk. –a kém kapkodva üzembe helyezte az M.E.R.I. –ét, kapcsolatba lépett a főpappal, és hadarva magyarázta el neki a helyzetet, és azonnali közbelépést kért.

-Az osztag már kiért a helyszínre, odakapcsolom önt hozzájuk. Vétel.

Zera odahajolt Kikora füléhez…

-Vétel.Itt a parancsnok.

-Parancsnok,tűz! Nyissanak tüzet a férfira!

Levegőt vett, hogy belefoghasson…

-Gyerünk! Mooooost!

A kém tisztán hallotta, amit a vámpír súg, annyira feszült volt, és annyira közel voltak hozzá a célpontok:

-Verolo Pekrotta nem más, mint…

Három kis nyilacska bénítómérget tartalmazó fecskendővel szelte át surrogva a csendet. A kém boldogan nyugtázta az eredményt.

 

*Gazok útja: A Gazok útja Glória városának legfogalmasabb útvonala, öt piacon, két politikai téren két banknegyeden, és harminhét kisebb-nagyobb szórakozó-, és pihenőhelyen halad keresztül. Legnagyobb része a gazdag-, és szegénynegyedben található, a vámpírok negyedét pedig még csak nem is érinti. A nevét a Gazdagok útjának gúnyolásából kapta, mert egy vicces kedvű, ismeretlen, szegény ember falécekkel kitakarta a –dag-részletet.

**Jégédesség-, fagyasztott krém-, és dermedt nyalánkságáruda: Ezek az árudák nem jégkrémet, és nem is fagylaltot árulnak, hanem a város saját édesség specialitásait. Nem igazán lehet körülírni, milyen is lehet, mert azt a csodás ízharmóniát érezni, tapasztalni kell. Az, hogy hogyan készítik el ezeket a nyalánkságokat, pedig szakmai titok, egyik cukrász sem volt hajlandó elárulni.

***Serutaina: Az Öt Nap egyike. Az egyetlen isten, amelyik gyerek. Nemét tekintve lány. A hatalma minden bohókás, érdekes kalandhoz, örömökhöz, mókához való eljuttatás. A szakácsok, cukrászok és az édesség, és a csínytevők védőszentje. Az örök fiatalságot, és bölcsességet jelképezi. Ünneplése egész májusban tart.

****Rejelző: A rejelző, a jelző nevű szerkezet fordítottja, mely minden látványt, hangot, és illatot felvesz a környezetéből. Az egyik legpompásabb kém eszköz. Hátránya, hogy nem az egész térből veszi fel mindezt, hanem csak abból az irányból, amelyikbe fordítják. A rejelző, egy jelző-, és egy reszerkezetből áll. Az utóbbi lehetővé teszi, hogy tíz kilométeres körzetben továbbítsa, és leadja a felvett anyagot. Glória városában magánszemélyeknek engedélyt kell rá szerezniük, különben pénzbüntetés terhe mellett elkobozzák.

*****M.E.R.I.: Mechanikus Energiahajtott Rekordvétel Ikonküldő, ejtsd: emeri, vagy meri. Olyasmi, mint az adóvevő, csak bonyolultabb használni. Az M.E.R.I. felveszi egy rekordra a beszélgetést, amelyet egyébként ikonrezgés jelek segítségével továbbít az adótól a vevőnek.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Azt kérem amit ő

(Tawnahroore, 2010.12.28 21:18)

Ez tényleg nem akármilyen jelenet volt. Kikora rendelésén nem csodálom, hogy elkacagta magát a két élőhalott. Egy részem azt mondaná egy ilyen karinak, hogy lapuljon meg és örüljön minden megélt percének (bár a pecsétje most védi a vámpíroktól, vagy azt is csak ő hiszi?), egy másik viszont meg tudja érteni, hogy a sarkára áll.

A Tulaj

(A Tulaj, 2010.12.25 21:58)

Tawnarhoore, az csak a tizedik fejezetben lesz legközelebb. Húzzál bele, ha borzongani akarsz!! XD X[

Turul

(A Tulaj, 2008.12.07 18:25)

Jaj, DICK kezdek L-pirulni a sok dicsérettől mán'-de azér' jól esik...
jön a kilenc.
Többet nem is mondok.

spirit

(Turul, 2008.12.05 19:59)

Eddigi legjobb fejezet, a következő vajon túlszárnyalhatja ezt. Szegény-Kém, kikészítették nagyon. De az az észrevételem, hogy egyre jobban belejössz az írásba.
Egy nagy ,,baj van" vele, nem lehet addahagyni az olvasást, de ez mellékes.

Egyetértek az elöttem szóló moonray (vulfia)-val. Cerbona/nyuszi mindig kiakad rendesen egy ilyen jó résznél való szünetnél. Esetleg javasolnám neki, hogy addig nézze meg a leveleit és a linkjeit esetleg a castle series, aminek most decemberben lesz kész a 4. része.

moonray

(vulfia, 2008.12.02 18:07)

hát igen, ez a történet nagyon jó. a leginkább az tetszik, hogy mindig a legjobb résznél hagyod abba, így cerberos mindig ír egy kis regényt pluszba.

Cerberos

(madamabigel@hotmail.com, 2008.11.20 18:59)

ja, hagytam egy kis üzenetet még az első fejezetnél... :P

Cerberos

(madamabigel@hotmail.com, 2008.11.20 18:56)

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
Hogy lehet itt abba hagyni? Most biztos megint másfél hónapig le sem ülsz a géped elé, éppen odáig, hogy az idegeim acélsodronya cérnává sorvadjon és mikor éppen pattanásig feszülnék, na akkor csapsz le! Hogy "úgy érezzem magam, mint egy húr, ami húznak(?) de vigyáznak, hogy el ne pattanjon..." Óvakodj, mert olyan diétára foglak majd, hogy gyakran kelljen egy-egy napot otthon töltened, hogy sok ilyen szép dolgot írjál nekem.
Már épp reklamálni akartam, hogy mostanában semmi találmány, semmi speciális Glória-béli ünnep, erre megbombáztál az információkkal. A legjobban Serutaina isten leírása tetszett. mondd nem akarsz majd egy kis utóéletet a Glóriának? Ha maga a történet be is fejeződik, nem kéne teljesen abbahagynod. Elmesélhetnéd mind az Öt Nap történetét. Írhatnál még több népszokásról, még több olyan helyszínről, mint a Gazok útja, még több találmányról.
Egyébként a nyomorult spiont már úgy sajnáltam a végére. :) Kissé komikusra sikeredett, hogy jól pofára ejtik, valahányszor komolyan spionkodni akar. De ismételem: hogy volt szíved éppen itt abbahagyni???! Te "kínozol, kínozol, kínozol". Figyelj, holnap már péntek van, elvárom, hogy este azonnal vesd le magad a géped elé és szombat hajnal háromkor már olvasni szeretném a Glória kilencedik fejezetét! Lelki szemeiddel gépelés közben is az én vérben forgó tekintetem lásd, meg a habzó számat, ez ösztönözzön minél gyorsabb munkára! Oké? :D